Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo kurde już nie wiem

pytanie do posiadająych zmywarkę

Polecane posty

kupiłam dzis zmywarkę :classic_cool: uruchomiłam ja właśnie pierwszy raz, mycie się konczy, na wskazniku widac że teraz trwa suszenie...ale jestem zaniepokojona bo kompletnie nic nie słychać...no zero! tak jakby juz sie wyłaczyła:( a wydaje mi sie ze coś tam powinno byc słychac podczas suszenia a moze powinna to robic bezdzwięcznie? jak susza wasze zmywarki?

suszarka dobrej klasy suszy bezgłośnie. Nie przejmuj sie, za trzecim razem będziesz już wiedziała wszystko o odgłosach i fazach programu :)

Gość hipek
u mnie tez nie slychac, powinno pipczec jak skonczy sie suszyc;] wiec poczekaj jeszcze troche nic sie nie stanie ze sobie tam poleza nawet jak juz nic nie robi. zreszta jakbys otworzyla to tez by sie nic nie stalo, u mnie pipczy ostrzegawczo ze jeszcze nie skonczyla:)

no, mycie się skonczyło, naczynia suche :) a więc suszy bezgłośnie :) super! :) dzięki za podtrzymanie na duchu w tych cięzkich chwilach ;) co prawda dałam plamę bo nie sprawdziłam przed uruchomieniem, czy nie załadowałam jej tak, że może blokować natrysk wody :o no i jeden z tych "pryszniców" nie mógł się kręcic, ale na szczęscie chyba nic się nie stało, choć nie do konca to wszystko dokładnie umyte

niedokładnie umyte? Zostały plamy z resztek jedzenia czy zacieki?

Gość ja mam wielofunkcyjna
zmywarke, prosta w obsludze i ma kilka dodatkowych funkcji: obieranie, pranie, suszenie, zakupy i rodzenie. Polecam 🖐️

Gość a piekarnik
piecze głośno?

Gość uzywaj tabletek calgonit
taki 3 w 1 kupilam kiedys inne, polska firma i do d

na niektórych naczyniach jest biały nalot a na niektórych zostały resztki jedzenia :o no ale to tak w 1/20 ..reszta jest ok :)

Gość chętnie doradzę
Zablokowanie śmigła skutkuje wyłącznie niedomyciem naczyń. Na szczęście nie grozi uszkodzeniem mechanizmów, bo jedyną siłą obracającą jest siła reakcji wypływającej pod odpowiednim kątem wody. Oprócz zablokowania ruchu przez wystające naczynia lub sztućce zdarza się często zapchanie dziurek, przez które tryska woda. Wtedy ramiona także nie chcą się obracać. A więc przed zmywaniem dobrze jest przepłukać ramiona pod kranem.

no właśnie...ja zablokowałam to dolne smigło i tylko na dole niektóre rzeczy są niedomyte a na górze ok:) mam nadzieje ze nast. razem juz wszystko bedzie ok :)

Ja używałam tabletek 3 różnych firm i wszystkie były bardzo dobre, nie gorsze od Calgonitu. Ostatnie dwie duże paczki kupiliśmy w Rossmannie, z tych 5 czy 7 w 1 :D Są świetne i tanie. Niedomycie /zgodnie z tym, co stwierdziła chętnie doradzę/zapewne jest spowodowanie blokadą ramienia spryskiwacza, a zacieki powstają przy zastosowaniu zbyt krótkiego programu jeśli używasz tabletek /większość zmywarek rozpuszcza do końca tabletki tylko przy dłuższych programach/. Albo z powodu źle wyregulowanego dawkowania nabłyszczacza, jeśli używasz go oddzielnie. W ciągu paru dni oswoisz bestię :) Miłego czytania w czasie, kiedy przyjaciółka bedzie za Ciebie zmywać...

oj czuję,że ta zmywareczka zostanie moją najlepszą psiapsiółą :p w końcu tyle roboty będzie odwalać za mnie :) a co do tabletek i innych środków czyszczących, to właśnie też słyszałam, że spokojnie można używać tych "bezfirmówek" , więc zaopatrzyłam się wczoraj w Lidlu :p kupiłam tabletki w5 za niecałe 8 zł. w promocji, sól za ok. 5 zeta, no ale nie było nabłyszczacza :( (calgonit tak w ogóle kosztował 25 zeta :o...jakieś chyba 6 w 1 ;) ) no i bez tego nabłyszczacza czytałam,ze rzeczywiście mogą zostawać jakieś białe zacieki i może niedokładnie suszyć, więc trzeba się będzie zaopatrzyć w niego :) ps- szacun dla geniusza, który wymyślił zmywarkę :D wiecie może kto to? pomnik mu postawię heh

Gość blondi_22
To wspaniałem urządzenie wymyślił Czech - Zdenek Zmyvak w 1937 roku.