Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jestem nauczycielem - powinnam narzekac na swoja prace?

Polecane posty

Przedsatwie Wam moja sytuacje zawodowa. Pracuje od 3 lat - nie mam umowy na czas nieokreslony, bo trudno znalezc szkole gdzie jest wolny wakat (na stale). Ot, co roku zmieniam placowke i ide tam, gdzie ktos odchodzi na macierzynski itp. Ostatnio zrobilam sobie notatki ile czasu poswiecam pracy. Wliczalam w to: -zajecia dydaktyczne- 18 godzin tygdniowo (po 45 minut!) -bezplatne konsultacje dla uczniow (1 czasem 2 godziny tygodniowo) - bezplatne konsultacje dla rodzicow (1 h tyg.) - rady pedagogiczne - 2 w miesiacu (od 4 do 8 godzin - w tym w sobotę) - dyzury na przerwach ( ok 4 godzin tygodniowo) - prowadzenie bezplatnie kolka (2x45 minut) - ukladanie sprawdzianow - sprawdzanie sprawdzianow -sprawdzanie zeszytow -wypelnianie dziennika -przygotowywanie sie do lekcji ( razem ok 10 godzin tygodniowo) To jest ok 40 godzin tygodniowo do tego organizacja zebran, od czasu do czasu dyskotek, akcji pozalekcyjnych typu: sprzatanie swiata, chodzenie na konferencje NAUKOWE Razem wychodzi ponad 50 godzin tygodniowo. A wszytsko za 1 tys 20 zł.

czy powinnas narzekać.. to juz zależy od Twojego nastawienia, ja wiem jedno, po studiach nigdy nie pójde uczyć, wystarcza mi praktyki i to co na nich widziałam, rozpieszczone gówniarstwo bezstresowo wychowywane:) oczywiscie nie wszyscy, ale wiekszosc, dziekuje:)

Wyobraz sobie,ze tez to zrobilam ostatnio - takie rozliczenie. Wyszlo mi dokladnie to samo. Do tego praca jest odpowiedzialna, bo masz na swoi karku mnostwo dzieciakow. Ja chce zmienic zawod. Pozdrawiam :)

Ja bylam nauczycielka 3 lata, pracowalam w szkolach dziennych, wieczorowych i zaocznych, czyli 7 dni w tygodniu plus 4 wieczory. Po 3 latach nie dalam rady, pieniadze zadne, a narobic i nasluchac sie trzeba. Teraz pracuje w finansach, weryfikacja funduszy ubezpieczeniowych, 35 godzin tygodniowo, spokoj, nie jestem odpowiedzialna za kilkudziesieciu uczniow jednorazowo i zarabiam prawie 6 razy tyle.

Gość trzy lata dojeżdżałam na uni
werek by się kształcić. Z licencjatem,640 zł !!!! 26-8 godzin cztery dni w tygodniu, i jeszcze 18 km dojazd do pracy własnym samochodem,bo droga boczna i autobusy rzadko jeżdżą!!!! Jak tu przeżyć?

a niektorzy sie dziwia,ze nauczyciele chca zarabiac wieksze pieniadze. Ja moglabym wykonywac ten zawod ale za jakies normalne pieniadze