Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a tak na marginesie

Allegro-aparat fotograficzny

Polecane posty

jak jest nowy i z gwarancją producenta to nie ma się czego bać:) co do używanych to trzeba mieć pewność że nie jest zabrudzony obiektyw i matryca ani czy nie ma innych wad (np. hot/bad pixele)

Gość frrrrrttt
własnie nowe , rozdzielczosc matrycy , nieopłaca sie kupowac starych z wysprzedazy , koncówek serii .... jesli aparat ma słuzyc na codzień , jako hobby . Często starocie , są daleko w tyle ...

Gość hmm tak tak...
kiedys kupilem uzywany e300, odbior osobisty wiec zero ryzyka.

A ile czasu sprzedający czeka na kasę? Chciałabym dziś \"kupic\" ale kasę będę miała dopiero 6 lutego.... Pisac z zapytaniem,czy są jakieś dopuszczalne normy?

Gość x men
Nie warto, nie ma zoomu optycznego.Tylko dwie wartości ISO 100 i 200. Słaba lampa błyskowa.Dolicz sobie za przesyłkę te 20 czy 25 zł. Za 300 zł w sklepie można kupić lepszy aparat.

Gość mam pytanie do Was
podlacze sie i zapytam: LEPSZY NIKON CZY CANON (lustrzanka cyfrowa)

Nie mam zbyt wiele kasy do wydania,bo mam przy tym jeszcze inne wydatki (wyjazd),a te firmowe to tanie nie są. Dlatego szukam na allegro,a nie w sklepach...

wybierając między nikonem a canonem wybrałbym... pentaxa :) co do lustrzanek zdania są bardzo podzielone. pytasz o markę a ja ci odpowiem że powinieneś/nnaś zapytać o konkretne modele:)🖐️

Gość mam pytanie do Was
hmm mam teraz zwykla cyfrowke canona. niby ma jakies wlasne ustawienia, czas naswietlania itd ale jest dosyc kiepska, no niewazne. chce kupic lustrzanke bo chcialabym bardziej kombinowac ze zdjeciami, nauczyc sie, moze na jakis kursie, tak dla siebie poprostu. najchetniej kupilabym uzywany, przynajmniej na poczatek bo chcialabym sie zmiescic w 1000zl a najlepiej jak najtaniej :) wiem, ze zenit na pozatek dobry ale wolalabym cyfre :)

Gość mam pytanie do Was
moze polecilbys mi jakies konkretne modele? rownez takie zeby bez kombinowania zrobily dobrej jakosci zdjecie. z dobrym makro

za 1000 zł kupisz lustrzankę cyfrową ale... bez obiektywu do najtańszej w miarę dobrej (czytaj słabej ale dającej radę) lustrzanki cyfrowej potrzebujesz co najmniej 2000 zł jeśli chcesz zacząć "kombinować" z ustawieniami itp. to wybierz jakąś hybrydę. do 1000 zł kupisz używany Fuji S6500fd. poczytaj sobie w internecie opinie o nim :) w trybie supermakro ostrzy od 1 cm ew. canon s3 is za jakieś 700 zł - ma stabilizację i nieco lepszy tryb auto ale ISO powyżej 400 jest kompletnie bezużyteczne (w fuji spokojnie można używać iso 800 i daje radę)

Gość mam pytanie do Was
czyli za 1000zl nie kupie dobrej uzywanej lustrzanki? za 2 tysiaki to sa nowe

Gość mam pytanie do Was
ktos mi polecil takie modele, ze niby w tej cenie i sa ok nikon d40x, nikon d100 co o nich sadzisz?

Gość hmmm hmmm
na marginesie - zrobisz jak uważasz i kupisz co uważasz - ale ja kupiłam właśnie PRAKTICE i właśnie na allegr - za 350zł. Do codziennego użytku i amatorskich zdjęć i filmików jest rewelacyjna! Mamy ją z mężem od roku - zdjęcia wychodzą super i i tak nie wykorzystujemy w pełni jej możliwości. Chrzanię, żeby płacić za firmę! Mój kuzyn kupił w tym samym czasie firmówkę, zapłacił 3 razy tyle co my, a parametry o niebo gorsze i niższej jakości fotki! Za 1000-2000zł - to ja sobie kupię 3 aparaty - np. co rok nowszy jak ten mi się znudzi. Teraz co chwila wychodzi coś nowego i nie ma sensu ładowć wielkiej kasy w drogi sprzęt elektroniczny, zwłaszcza, że jeżeli masz to zamiar rzeczywiście wykorzystywać do zdjęć amatorskich - to zapewniam Cię, że nie ma różnicy. Moim zdaniem szkoda kasy - ale jak powiedziałam wybierzesz co uważasz.