Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyej

CZY DZIEKAN MA PRAWO MI SAM USTALIĆ PROMOTORA Z MAGISTERKI ?

Polecane posty

Gość czyej

byla sytuacja ze do kazdego promotora byla ograniczona ilosc miejsc i byla bitwa...nie staryczlo miejsca dla mnie i dziekan przydzielil mnie sam do jakiegoś a ja nie chce pisac o tym czego nie czuje..czy to jest fair?

Gość ma prawo
ma

tak. Z ich punktu widzenia to normalne u mnie na uczelni też jest tak że jak dojednego promotora jest dużo osób to \"administracyjnie\" przenoszą do innego według prawa uczelnianego promotor moze mieć ok 15 studentó (+- oczywiście) Możesz naprzykład pogadać z kimś czy by sie nie chciał zamienić czy coś.

Gość a ay
a jesli aj studiuje zaocznie i ustalone jest ze do promotora jest przydzielone jednego 12 osób to czy jak ja sie wpisze jako 13 sta to tez mnie przeniosą ?jak myslicie|..

Gość TO ZNACZY ZE MOGA MI NARZUCIC
COS CZEGO NEI CHCE PISAC..JAK TO MOZLIWE..TO NIE EJST SPRAWIEDLIWE ZE WCZESNIEJ KTO CHCE SIE WPISAL DO TEGO CO CHCE A MI PRZYDZIELI KTOŚ..

Gość hhhhhhhhhhhhhh
u nas jest 8 studentów na jednego promotora dziekan ma prawo ustalic sam twojego promotora

Gość llhkj
chyba cie przeniosą skoro jestes poza limit.

Gość w takim wypadku trzeba bylo
pomyslec wczzesniej tzn pojsc do upatrzonego promotora i porozmawiac ze bardzo zalezy ci aby pisac u niego i znalezc sie w tych 15 osobach Teraz moze byc trudniej cos zrobic, ale tez radze pojsc do tego niedoszlego promotora, jesli to jest osoba z wyzszym stopniem naukowym i z odpowiednim stopniem na uczelni to nawet w drodze wyjatku moze cie przyjac jako szesnasta Sprobuj

Gość wiem o co ci chodzi..
ALE LASKA PISZE ZE JEST 13 A NIE 16STA.. A MIEJSC BYLO 12 ..CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM

Gość w takim wypadku trzeba bylo
wiem o co ci chodzi..: faktycznie, jest sensowna roznica pomiedzy 15 miejsc i byc 16 a 12 miejsc a byc 13 :o

U mnie tez tak było. PIsałam pismo do Dziekana, ze nie chce pisac u tego co mi przydzielili, bo chce rozszerzyc kontynuacje pracy licencjackiej i wole tematy \"morskie\" niz ekonomiczne. Napisz. U mnie tez sie zamieniali miejscami jak komus nie pasowalo, to zalezy od uzgodnien promotorów.

Gość Nie mam pojęcia
ja sama sobie zmieniałam promotora 3 razy. Jakaś taka niezdecydowana byłam. :classic_cool:

Gość pytalam gina o to.
paris i co ci to pismo dalo.

To mi dało, ze przeszłam do mojej promotorki do której chciałam.

Gość ejejjee
ale jak przeszlas skoro limit byl przekroczony.. kazdy moze takie pismo napisac w takim razie i kazdy przejdzie gdzie chce?to bez sensu by bylo..

Nie wiem, a moze nie kazdy pisze? Idz do dziekanatu podpytaj babki, pozniej do promotora do ktorego chcesz przejsc czy jest taka mozliwosc, popytaj w grupie czy ktos chce sie przeniesc.

Gość viola_2
jesli nie wyrobisz sie na czas to Ci wybieraja. Chyba mozna sie odwolac jeszcze ale to spytaj w dziekanacie

Efekt nadmiernej ilości szkół prywatnych (przynajamniej połowa z nich nie powinna powstac). Efekt jest taki że promotorzy mają ograniczony czas (i ten problem dotyka studentów zarówno uczelni prywatnych jak i państwowych). Zdaje się że UJ wprowadził ograniczenia w możliwości dorabiania na prywatnych przez nauczycieli. BARDZO SŁUSZNA DECYZJA.

Gość ejejjee
dziwne to co piszesz bo ja wiem z pewnych zródeł ze krakowska szkola wyższa jest nieliczna szkola w której są sami ujotowcy którzy juz nie wykladaja na ujocie bo stamtąd uciekli majac wybor dalej na ujocie byc albo na ksw ...WIDACKI Z PRAWA TAK ZROBIL I TERAZ JEST TYLKO NA KSW.

ejejjee Ależ nie ma sprzeczności między naszymi postami. Jest dokładnie tak jak piszesz. Dano im wybór. I na tym polegało to ograniczenie. Inaczej byłoby jak na UWr (a tam czasami tragedia. Teraz to każdemu mogę doradzić by najpierw sprawdził czy czasem nauczyciel nie naucza też na kilku prywatnych - jeśli tak, to unikać takiego promotora)

Gość czemu unikać ..
z tego co wiem ujot ma wiele wybitnych postaci i to oni przechodza do prywatnych ..

Nie o to chodzi. Chodzi o unikanie takich, którzy są tu i tu jednocześnie. Bo ktoś taki jest zabiegany. Ma tego pełno. A coś kosztem czegoś - ograniczoność czasu. Ja akurat studiowałem na UWr. I tak trafiłem, więc wiem jak to jest gdy oddaje się rozdział a sprawdzony jest po 2-3 miesiącach. To nawet psychicznie potrafi byż męczące. Dlatego lepiej sprawdzić to o czym pisałem.

Gość gość
Ja miałam już 3 semestry seminarium z wybranym przeze mnie promotorem. Zaczął się ostatni semestr, obrona za pół roku a dowiaduje się że dziekan zmienił mi promotora i nikt mnie o tym nie poinformował. Czy dziekan może zmienić mi promotora bez mojej wiedzy i zgody na na trzy miesiące przed obroną, jeśli moja praca jest już w dużej mierze napisana i to z zaleceniami poprzedniego promotora? Gdybym sama nie napisała do mojego promotora z zapytaniem kiedy mam seminarium, żyłabym w nieświadomości. Mój promotor nie dostał umowy od uczelni, więc nie jest to jaś wyjątkowa sytuacja która uniemożliwiałaby mu prowadzenie zajęć. Sam był zdziwiony ta sytuacją. Jak myślicie można tak robić studentowi w ostatnim semestrze?