Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynki co to jest

Silny ból w...pupie podczas okresu - mial ktos?

Polecane posty

jak pisalam mam tylkozgiecie...chociaz sprawa jest dziwna bo raz mam tylkozgicie a raz przodozgiecie czyli chyba ruchoma macice?;) podobno jest to mozliwe?

wszędzie trafiam na opinie ze to objaw endometriozy...czy moge zaqdzwonic do lekarza i zwyczajnie zapytac o badania itd.?

Gość abaobo
---->do dziewczyni ale co to jest ale co? krwawisz z odbytu że uważasz że masz endometriozę w jelitach?

fakt, to taki silny skurcz, bardzo nieprzyjemny ale na szczescie krotkotrwaly, czasem np. przy siadaniu albo wstawaniu

Gość przestań opowiadać bzdury
i czytać głupoty, idź do lekarza i nie mjarudź:O Wszyscy maja ból odbytu podczas okresu, niezależnie od tego, jaka mają macicę. Ja mam zupełnie prostą, zdrową, a tez tak mam i tyle.

Gość abaobo
oj tam zaraz do lekarza, dziewczyna chyba nie ma poważniejszych problemów, także pozazdrościć mnie też boli dupsko jak mam okres, to normalka, jak zobie zedrzesz skórę z kolana to też masz wrażenie że boli Cię cała noga, prawda? poprostu ból promieniuje i tyle. Nie krwawisz z odbytu podczas miesiączki? więc odpuść sobie i nie zawracaj lekarzowi dupy

ciężko ocenic skad krwawie podczas miesiaczki :) :D teraz nie uzywam tamponow, ale wczesniej kiedy uzywalam to wiem ze z odbytu nie krwawilam

mam niestety sporo objawow tej calej endometriozy tz; dosc bolesne miesiaczki bolesna owulacja bol w miednicy przed miesiaczka i po niej, czasem po prostu takie pobolewanie w trakcie cyklu (czy to normalne?) ten wlasnie bol odbytu ale dlaczego nikt tego cholerstwa u mnie nie stwierdzil podczas badan usg? mam w nosie co ten lekarz sobie pomysli, zadzwonie powiem co mnie niepokoi i zobaczymy

Gość też to mam
Jestem zdrowa urodziłam 2 dzieci mam po 40 i tez czasami to mam. Nie przy każdym okresie ale zdarza się. Nigdy sie nie zastanawiałam co to jest. Zdrowa jestem na pewno wiec nie przejmujcie sie tym.

aa no i mam tez bol w ledzwiach nawet 2 tyg przed okresem ktory tez jest podobno objawem endo. czyli wszystko sie zgadza :( ale piersi tezm nie bola juz 2 tyg przed okresem wiec moze to zwyczajne objawy pms?

Gość o matko no nie
wytrzymam:O Czy ty naprawdę jesteś normalna????:O Sory, ale już mnie denerwuje ten topik:O Przeczytaj sobie jakie sa objawy napięcia przedmiesiączkowego!!!!!!:O Takie same, każdego boli jak ma okres i przed trochę, i w trakcie i podczas owulacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I przestań wymyślać. Jesteś jakąś hipochondryczką.

tez to mam - ale czy ten Twoj bol tez jest taki bardz silny? taki jakby skurcz tam z tylu :D?

Gość cocacolalight
hej!! wydaje mi sie,ze rozpoznanie endometriozy wykonuje sie za pomoca laporoskopii!!Ja to mialam przy usuwaniu torbiela.Ale skoro mialas usg dopochwowe i nie wykazalo torbieli(co jest scisle zwiazane z endometr)to nie ma sie chyba czym martwic;))Ja tez mam cholernie bolesne miesiaczki i krwawie niesamowicie-to moze byc przez TYŁOZGIECIE! Ja tak mam!pozdrawiam

Gość abaobo
jeśli nie jesteś trollem- a coś mi się wydaje że za bardzo jesteś "tępawa" jak na kogoś kto na prawdę szuka pomocy - łykaj jakieś środki rozkurczowe EOT

jakim znowu trollem? najlatwiej to wysmiac a mnie to naprawde niepokoi bo jak czytam o tej chorobie to naprade mam wiele jej objawow, no oprocz tych torbieli, a z drugiej str te objawy sa podobne do pms z tym ze ja mam BARDZO bolesna owulacje, bol promieniuje na pol brzucha i musze brac tabletke

jakim znowu trollem? najlatwiej to wysmiac a mnie to naprawde niepokoi bo jak czytam o tej chorobie to naprade mam wiele jej objawow, no oprocz tych torbieli, a z drugiej str te objawy sa podobne do pms z tym ze ja mam BARDZO bolesna owulacje, bol promieniuje na pol brzucha i musze brac tabletke

Gość to że bierzesz jakieś tabletki
i to pewnie Ibuprom, nie oznacza, z eto jest bolesna owulacja:O Na prawdziwy ból żaden Ibuprom Ci nie pomoże, gwarantuję, a że w Polsce ludzie to lekomani, to juz inna historia.

Gość w goreeeeeeeeeeeeee
upupupup

Wczoraj bardzo sie zdenerwowalam, ale z drugiej str. poczytalam na forach i kilka kobiet pisalo ze tez maja takie bole a nie wiedza co to jest, takie jakby silne przeszycia trwajace kilka sekund czesto podczas siadania i wstawania, i podczas wyprozniania czasem (ja to mam tylko w 2 dzien okresu). Mam niby kilka objawow tej endometrozy ktore jednoczesnie mga byc objawami czegos innego, bo czy bolesne owulacje to typowy objaw endo.? Zadzwonie wieczorem do mojego ginekologa chyba.

Gość zrob bad krwi na endomtrioze

Gość ano chyba że tak
to może byc wzdęcie-często towarzyszy miesiączkom,zakup specyfik na wzdęcia i sprawdz,jesli przejdzie bedzie trafione

Gość zrob bad krwi na endomtrioze
badanie CA - 125

czytalam o tym badaniu, na pewno je wykonam jestem ciekawa czy mozna je wykonac tez w irlandii? tylko mieszkam w malym miasteczku wiec bede musiala pewnie pojechac do cork jesli wynik wyjdzie w normnie znaczy ze to nie endometrioza.?

Gość nie panikujcie dziewczyny
ja jestem przebadana ginekologicznie i jest wszystko w porządku a bóle takie też mam a pierwszy i drugi dzień miesiączki to dla mnie horror i bez tabletek się nie obędzie. Krwawie ok tygodnia a cykl trwa 35 dni. Także spokojnie.Widać taka nasza natura i nie doszujujcie sie chorób.

Gość klllementynka 21
lekarstwo na wasze dolegliwości www.tnij.com/nokian95

jajednak obawiam sie ze to endometrioza...dzwonilam do mojego zaufanego lekarza bo mialam jeszcze problem z inekcja i przy okazji zapytalam o te bole i on tez powiedzial ze moze byc endo.! teraz jestem juz przerazona maksymalnie, co ja mam zrobic bedac tu zagranica?! osiwieje przez ten miesiac! ale nie chce mi sie wierzyc ze na endo. choruje az 10% kobiet!!! to jest...co dzieciąta kobieta, chyba niemozliwe?!

Gość żadna endometrioza
podejrzewam wzdęcia.Jestem lekarzem. pozdrawiam

ale wzdecia to calkiem co innego, wted nie boli pupa, a ten bol zdarza sie TYLKO przy okresie

ale wzdecia to calkiem co innego, wted nie boli pupa, a ten bol zdarza sie TYLKO przy okresie