Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wera80

Marysin Dwor / Eliza katowice

Polecane posty

Witam Czy ktos z was wyprawiał wesele w Marysim Dworze w katowicach albo elizie lub był tam na weselu??

Gość aem
Ja tylko zasięgałam opinii na temat Elizy. Mój brat ma niedługo wesele a ja się powoli szykuję psychicznie do tego kroku więc miałam kontakt z kilkoma ludźmi z branży. Nie wiem nic na temat Marysinego Dworu ale w Elizie jest PODOBNO w porównaniu z innymi dodami weselnymi dość mało jedzenia. Ponadto co innego się zamawia a co innego dostaje. Nie wiem czy to na pewno prawda, ale słyszałam to przekazuję.

Gość Allexandra
Hmmmmm, chyba konkurencja takie glupoty opowiada ;/ Prawda jest taka ze ,,Eliza'' obok ,,KiMu'' to najlepsze miejsce na wesele w Katowicach!! Jedzenia jest tyle, ze kelnerki kombinuja jak je wstawic w stol- sama widzialam na weselu brata- a po imprezie to co zostaje i co wazne: NADAJE SIE do zjedzenia (bo sa produkty krotkotwale jak np. niektore salatki no to wyrzucaja) wszystko pakuja oddzielnie do przezroczystych pojemnikow. Jedzenie bardzo dobre takie domowe i super przystrojone, obsluga tez w porzadku, szefowa bardzo mila, pomocna taka starsza pani, jest miejsce do spacerowania, bo za budynkiem jest park. Aha! Dla mnie plusem jest zamykamy parking, bo w innych restauracjach krazyli jacys obcy ludzie i nawet na sale wlazili...Tyle z opisu wesela brata, ktory zenil sie w grudniu 2007 a teraz czas na moje weselicho tez w ,,Elizie'' 7.06.2008 :) mam nadzieje, ze bedzie rownie udane o czym nie omieszkam poinformowac na forum. Pozdrowienia i polecenia, Allexandra

Gość Allexandra
Jak obiecałam tak piszę- wróciłam właśnie z miesiąca miodowego (ha! a właściwie to z dwóch miesięcy) i już przystępuję do relacji z mojego wesela. W poniedziałek przed weselem mieliśmy przyjechać ustalić do końca menu, co i jak z tortem itd. Potem w czwartek podaliśmy ostateczną liczbę gości bo kilka osób się wahało i przywieźliśmy napoje, alkohol i owoce. W piątek sala była już gotowa na wesele- obrusy, zastawa, dekoracje, kwiaty... a my rozkładaliśmy winietki co by się nam goście nie bili o miejsca W sobotę po powitaniu przez bardzo miłą Panią Kelnerkę- ponoć menedżerka sali- mieliśmy szampana a potem obiadek i pierwszy taniec. Wszystko dopięte na ostatni guzik- jedzenie świetne i cudnie strojone, goście aż wyjęli aparaty żeby zdjęcia robić :) Na końcu kilka osób nie chciało za bardzo jechać do domu więc musieliśmy przedłyżyć czas wesela o godzinę i to nas kosztowało 100 zł, ale w sumie te pieniądze dostała od szefowej obsługa za to że musiała siedzieć bezczynnie przez tą godzinę więc zrozumiałe. Całe jedzenie co zostało zapakowali nam w pojemniki więc mogliśmy zrobi ć w domu poprawiny i poczęstować gości. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wesela i serio mogę polecić, choć pytała moja kuzynka o terminy i już zamawiają na 2010- cały czerwiec zajęty, więc jeśli ktoś chce to radzę się spieszyć :) Pozdrawiam Allexandra :)

Gość miśka11
Hej:) Allexandra czy w takim razie moglabys mi przeslac pare zdjec wystroju tej sali, bo bardzo mnie interesuje ta sala... Z gory dziekuje:) md.aniolek@wp.pl

Gość Ula nie BrzydUla
Ja mialam jakis czas temu urodziny w Elizie a rodzice 20 rocznice slubu. Bylismy bardzo zadowoleni z jedzenia, organizacji i ogolnie obslugi przyjec. Teraz zastanawiamy sie z narzeczonym nad lokalem na wesele, ale nie mozemy miec w Elizie, bo brak naszego terminu :( fakt bo to czerwiec i wiadomo ze w cieple miesiace wakacyjne szybciej terminy znijkaja, ale mialam cien nadzieji ze jeszcze nikt nie zajal.. Jutro wybieram sie do Kimu w K-ce i do Adrii w Rudzie, zobaczymy jak tam z terminami :) bo slyszalam ze opinie maja bardzo dobre

Gość Ula nie BrzydUla
Ja mialam jakis czas temu urodziny w Elizie a rodzice 20 rocznice slubu. Bylismy bardzo zadowoleni z jedzenia, organizacji i ogolnie obslugi przyjec. Teraz zastanawiamy sie z narzeczonym nad lokalem na wesele, ale nie mozemy miec w Elizie, bo brak naszego terminu :( fakt bo to czerwiec i wiadomo ze w cieple miesiace wakacyjne szybciej terminy znijkaja, ale mialam cien nadzieji ze jeszcze nikt nie zajal.. Jutro wybieram sie do Kimu w K-ce i do Adrii w Rudzie, zobaczymy jak tam z terminami :) bo slyszalam ze opinie maja bardzo dobre

Gość mmadzik
Witam! Moje wesele odbedzie sie w "elizie" we wrzesniu 2011. Z terminem rzeczywiscie ciezko, trzeba sie spieszy. Rezerwacja juz jest, a mnie meczy jedna rzecz, a mianowicie czy jest tam wystarczajaca ilosc miejsca do tanczenia. Gosci mam 90 osob i teraz mam watpliwosci czy nie bedzie ciasno :-/

Mam tę samą wątpliwość, z tą różnicą, że mam rezerwację na małą salę. W sumie z muzykantami 55 osób. Czy taka ilość to nie za dużo, by się pobawić na małej sali? Proszę o odpowiedź, jeśli ktoś ma doświadczenia w tym temacie :)

Gość Marcus
Polecam z tych 2 sal Marysi Dwór... Sala bardzo duża, ładna, dobre jedzonko i extra lokalizacja... Powodzenia :) Marcus http://videobeta.com/

Gość czikitka_28
byłam na weselu rok temu w marysinym dworze w wpkiw chorzów - jedzenie OBRZYDLIWE I NIEJADALNE