Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość magdasn

Co mam zrobic z egzema na dłoniach?

Polecane posty

Gość gość
Stosowanie sterydów nie jest dobrym pomysłem, bo przynoszą chwilową ulgę, po której następuję nawrót choroby. Lepiej postawić na metody naturalne w połączeniu z terapią preparatami, które sterydów nie zawierają. Naprawdę skuteczne są m.in. dermokosmetyki "dr. Michaels". Stosuję je od dwóch miesięcy i widzę poprawę.

Gość gość
Najlepiej, udaj się z nią do dermatologa. Jeśli nie chcesz tego robić, zaopatrz się w preparaty, które działają przeciwzapalnie. Skuteczne, ma w swojej ofercie m.in. "dr. Michaels".

Gość gość
Fakt, stosowałem je i rzeczywiście mi pomogły. Ich jedyną wadą jest cena... :-(

Gość gość
Moja mama ma egzemę i długo zastanawialiśmy się jak jej pomóc, żeby nie dokładać jej już farmakologicznych leków. I tak leczy się na serce i przyjmuje wystarczająco dużo tabletek. Z siostrą kupiłyśmy jej dermokosmetyki dr. Michaels i widzimy dużą poprawę.

Gość gość
WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!! WON kuuvurvo ze spamem sraykelsa!!!

Gość mumio
Dobre efekty daje stosowanie żywego mumio tzw. pierwotnego. ja stosowałam z powodzeniem dodając w/w mumio do gotowych maści i kremów zakupionych w aptece. Można też zrobić samemu "tonik" z mumio i takim roztworem przemywać.

Gość gośćluk
Posmaruj Domestosem po 5 minutach zmyj i posmaruj maścia hydrokortyzonem powtórz 2 razy dziennie przez 3 dni mnie pomoglo

Gość gość
Witam proponuje zwrócić uwagę na wszystkie kosmetyki i środki chemiczne zawierające MIT.Ja zmagałam się z egzema 3,5 roku istny koszmar ból krew i łzy.Wykluczylam MIT w swoich kosmetykach i od jakiegoś czasu zmian jest co raz mniej.Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość gość
Posiadam Tani protopic 0,1% oraz 0,03% - 30 gram oryginalny z dluga data waznosci, kontakt jola.kepa80@wp.pl

Gość RENATA2121
na moje atopowe zapalenie skóry najlepiej działają kosmetyki z http://atopis.pl/. Dobrze nawilżają i łagodzą podrażnienia problematycznej skóry

Gość gość
Witam moja zona miala egzeme pracowala przy praniu tapicerki aut.Dziwne ale niby ta chemia uzdrowila ja lub sama ustapila pracowala choroba be nadal to robi i nie ma sladu

Gość gość
Jesli ktos chce wiedziec czego uzywala meil rafi agusiaklim23@interia.eu

Gość gość
agusiaklim23@interia.pl pomylkowo dalem wyzej pozdrawiam

Gość zaczeIk
Najlepiej iść do dermatologa, zeby określił na 100% co to jest. Ja z egzemą poradziłam sobie preparatem na basie składnika DMSO. Ten preparat nazywa się Stop Ból i właśnie pomnaga w chorobach skórnych. Goi powstale rany i zmniejsza zmiany na skórze. Mi dodatkowo zlikwidował świąd. Wrzucam link dla ciekawskich https://stopbol.pl/.

Gość gość
Może komuś pomoże moja historia. Egzemy nabawiłam się rok temu od lakierów hybrydowych. Początkowo był to mały palec u jednej dłoni, ale z czasem przeniosło się na całe dłonie. Cała skórę dłoni pokrywały bąbelki z płynem które z czasem pękały i robiły mi się czerwone plamy swędzące i bolące. Nie mogłam normalnie funkcjonować z powodu bólu już nie mowiac o tym jak wyglądały moje dłonie. Początkowo dermatolog przepisała mi triderm który pomagał doraźnie jednak po tygodniu egzema wracała że zdwojoną siła. Zorientowałam się że sterydy nic nie pomagają a nawet pogarszają sprawę i zaczęłam próbował różnych specyfikow. W tej chwili po półtora roku próbowania mam tą chorobę pod kontrolą. Stosuje najzwyklejsza maść borną za 2.50zl. i ona najbardziej mi pomaga. Dodatkowo zaobserwowałam zaostrzenia gdy przesadziłam ze słodyczami lub alkoholem. Ograniczyłam więc te produkty do minimum. Używam do gotowania i sprzątania rękawiczek nitrylowych. Kosmetyki wymieniłam na hypoalergiczne. Dobre są rzeczy z serii mediderm. Na bardzo zniszczona skórę stosowałam krem z ektoina oraz te z wyciągami z oleju konopnego. Super odrzywiaja skórę. Na stany zapalne kupiłam oryginalne zioła szwedzkie i robię okłady. Na tą chwilę moje ręce są normalne, ewentualnie powracają drobne zmiany które z każdym razem są coraz mniejsze. Życzę Wam wszystkim cierpliwości i jak najszybszego pozbycia się tego dziadostwa! Ps. Podobno takie choroby często zaczynają się od jelit, dlatego co jakiś czas zarzywam te zioła szwedzkie. Po łyżeczce dziennie rozcieńczonej z wodą albo herbata. Ponoć działają zapobiegawczo w różnych problemach układu trawiennego. Twój pseudonim

Gość Prawie wyleczona

Kochani, egzema to nie choroba skóry tylko reakcja autoimmunologiczna na toksyny, które biorą się z układu pokarmowego, wątroby i nerek! Nie słyszałam, żeby dermatolog kogoś wyleczył z egzemy, bo oni patrzą tylko na objawy a nie na przyczyny. Jedyne historie wyleczenia egzemy jakie znam (w tym moja) wzięły się ze zmiany diety, odbudowania ściany jelit, unikania toksyn i zbilansowania flory bakteryjnej.

Zróbcie na próbę jeden tydzień bez:

- produktów mlecznych, jajek, nabiału - ZERO, nawet kapki mleka w kawie, majonezu czy zabielanej zupy

- glutenu - zero! Jeden tydzień życia jak z celiakią.

- cukru (owoce i warzywa są ok)

- pomidorów, papryki, bakłażana, ziemniaków itp.

- ryżu i kukurydzy

- fasolek, cieciorki, soczewicy z puszki (suszona, namoczona i ugotowana jest ok jedna porcja dziennie)

- alergenów w kosmetykach: SLS, parabenów, Methylisothiazolinone (MIT) i Methylchloroisothiazolinone (CMIT) - uwaga! te alergeny są np w kosmetykach "hipoalergicznych" biały jeleń

- alkoholu

Jedzcie za to (w ilości takiej żeby się najeść, nie symbolicznej)

- liściaste warzywa - jarmuż, szpinak, nawet sałata (jeśli nie lubicie smaku to zblendujcie z owocami)

- warzywa w ogóle (poza niektórymi psiankowatymi) - marchew, kalafior, brokuł, cukinia

- owoce

- min. 2 litry wody dziennie

- naturalnie oleiste rośliny (ale oleju z butelki albo słoika tylko z umiarem): Avocado, siemię lniane, kokos, nasiona chia, orzechy, pestki dyni, oliwki

ROSÓŁ Z KOŚCI - jeśli tolerujecie mięso, to rosół gotowany na kościach przez min. 8 godzin poprawia stan jelit po kilku dniach codziennego jedzenia, dzięki zawartości kolagenu i l-glutaminy

- niektóre kasze i ziarna BEZ GLUTENU są ok - np. kasza gryczana, owsianka albo jaglanka bezglutenowa

- cieciorka albo soczewica ale nie z puszki - płukana, namoczona przez min 8h, znowu płukana i ugotowana

- aloes albo sok z aloesu

- kokos

- imbir, czosnek - porcja wielkości 1 ząbku dziennie

- cynamon, kurkuma

- sok z cytryny

- ocet jabłkowy - 1-2 łyżeczki dziennie np do sałatki albo smoothie

- kiszonki (ale bez konserwantów - np. kapusta kiszona powinna mieć w składzie tylko kapustę, sól i może marchewkę) - są naturalnym probiotykiem

- suplementy: witamina D+K (ale taka końska dawka, wit D min. 2000 j.m), olejek z wiesiołka, biotyna, magnez

Na skórę:

- kupcie pudło rękawiczek winylowych albo nitrylowych i używajcie ich kiedy tylko musicie dotykać jedzenia (ocet, kiszonki, sok z cytryny, jabłek czy innych owoców czy warzyw, podrażnia skórę), sprzątać, dotykać ubrań

- olejek z konopii czyni cuda

- do ciągłego nawilżania jak tylko skóra wyschnie: alantan. Ja mieszam czasem z wodą różaną dla głębszego nawilżenia i efektu łagodzącego (ale na mróz nie powinno się mieszać kremu z niczym wodnym)

- bardzo łagodne kosmetyki, np szare mydło albo seria dla dzieci Babydream z Rossmanna

Odkąd stosuję to, nie użyłam sterydu już od 3 tygodni (wcześniej mój rekord to było 5 dni). A zaczątki wysypki pojawiają się tylko dzień po tym jak coś przeskrobię, np. wypiję za dużo alkoholu albo się skuszę na słodycze czy makaron. Ale jeśli od razu wrócę do zdrowego żywienia i nawilżenia skóry, wysypka sama znika w przeciągu dnia i zostaje lekkie podrażnienie. Bardzo ważne jest żeby przez tydzień zrobić pełny detoks i dbać o nawilzenie, żeby skóra miała szansę się zregenerować! 

Powodzenia! Zmiana diety jest trudniejsza niż posmarowanie sterydem, ale steryd to toksyna odkładająca się w wątrobie, która sprawi że nigdy się tego świństwa nie pozbędziecie. Dajcie sobie szansę chociaż na ten tydzień i obserwujcie czy jest jakakolwiek poprawa. Ja miałam ręce w takim stanie że wstydziłam się pójść do sklepu po jedzenie, a skóra paliła mnie jak poparzona, była jednocześnie sucha, łuszcząca się i mokra od wysięku. A teraz jest już tylko sucha i czasem lekko zaczerwieniona, ale goi się, a różnica i ulga jest niewiarygodna. 

Gość Viola

Witam,przyznaję się ,że nie czytałam całego wątku więc mogę napisać to co już było . Mam egzemę na dłoniach...dwóch różnych dermatologów plus lekarz rodzinny próbowali mi pomóc.Nic.Zaciskałam zęby z bólu przy zwykłym myciu dłoni,popękane,czasem rozdrapywałam do krwi tak swędziało....były maści duuużo,kremy specjalne,tabletki ze sterydami...ulga na chwilę i to samo.W końcu znajomy polecił mi MAŚĆ PROPOLISOWĄ....kupiłam w aptece i nic ,miała tylko 7 % propolisu.....znalazłam na allegro 40 % i szok,po ok 1,5 tygodnia ręce gładkie....stosuję cały czas bo ciągle delikatnie wraca(zwłaszcza jak odpuszczę rękawiczki do prac domowych.....ach i na noc ,a na początku i w ciągu dnia nosiłam bawełniane rękawiczki  (sklepy BHP, ogrodnicze cena ok1,5-2 zł)

Gość pau

też mam egzeme. Jestem uczulona na wszystke : płyny do naczyń, płyny do wc, żele pod prysznic, proszki do prania i płukania tkanin na rękawiczki lateksowe również. Moje ręce wyglądały okropnie miałam zapisywane różne maści i kremy na początku te bez sterydów teraz kupuje maść chińska daje radę jak tylko czuję, że może wyjść smaruje na następny dzień śladu nie ma. Niestety egzemy nie da się wyleczyć przy każdym kontakcie z detergentem moje dłonie to odczuwają ale jak nie umyć naczyń czy podłogi.

Sluchajcie, bardzo dobrym produktem na egzemę jest maść Silkum . Bardzo dobrze nawilża i natłuszcza. momentalnie przestaje swędzieć. Skóra już nie piecze. Jest naturalna i bezpieczna dla skóry. Warto ją spróbować. https://allegro.pl/oferta/silkum-150ml-skuteczna-masc-luszczyca-egzema-azs-7585184971

Gość bodella

Mam znajomą interesującą się medycyną chin, poleciła mi grzyby nieśmiertelności czyli grzyby Reishi. Może ktoś słyszał. Stosowane w medycynie naturalnej od tysięcy lat. Wspomagają odporność organizmu, poprawiają samopoczucie. Wspomagają wiele chorób właśnie egzemę i inne choroby skóry. Ja sobie zamówiłam w Yango preparat z ekstraktem z tych grzybków właśnie, potwierdzam ma na prawdę zbawienne działanie https://grzybreishi.pl/grzyb-reishi/reishi-ekstrakt-90-kapsulek.html

Gość Krzysiek

Mi lekarz polecił smarować gęsim smalcem i to mi bardzo pomogło. Dłonie się wygoiły, ale są nawroty tych pęknięć no to znowu smaruję tym smalcem. Ja czytałem, że to jakiś problem jest w psychice, która daje sygnał do mózgu a mozg do konkretnego organu . To pięć praw natury, które opisane są w medycynie germańskiej dr. Hamera potwierdzają się w moim przypadku w 100%.

Gość Ola

Jak chodzi o złagodzenie objawów egzema to polecam zabieg infuzji tlenowej. Zabieg sama robiłam w klinice Ego Med. Spa w Krakowie i polecam

Gość Wyleczona

Minął już rok odkąd pożegnałam przewlekłą egzemę i od ok 4 miesięcy nie używam już nawet rękawiczek do mycia naczyń czy łazienki, nawet krem do rąk nieregularnie.

Tylko dieta może wyleczyć to paskudztwo, bo egzema jest objawem stanu zapalnego który zaczyna się od toksyn zbierających się w jelicie. Powiem też, że o ile na samym początku żyłam na ścisłej wegańskiej, niskocukrowej diecie bezglutenowej, to ostatnio zdarza mi się jeść mięso, nabiał, pieczywo i słodycze, a egzema nie wróciła. Dajcie swojemu organizmowi szansę się zregenerować i zróbcie przerwę od ciężkostrawnego, niezdrowego jedzenia, nafaszerowanego hormonami, antybiotykami i cukrem. To nie musi być zmiana na całe życie.

Bardzo polecam jeść regularnie owsiankę po wegańsku:

- 5-6 łyżek płatków owsianych

- pół obranego jabłka w kostkę albo inne owoce

- 1/4 łyżeczki cynamonu

- 1/2 łyżeczki nasion chia

- po zaparzeniu: 1/4-1/2 szklanki mleka kokosowego

Cynamon i mleko kokosowe działają przeciwzapalnie, owsianka też łagodzi stany zapalne

Co pomaga na skórę głowy? Normalnie zaraz sie zadrapię na śmierć! 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować