Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matematyczka77777

ZADANIE Z MATMY pomocy prosze

Polecane posty

Gość matematyczka77777

Hej pomozcie mi z zadaniem z matmy prosze :P zad.1 Który spośród a)trójkątów b) czworokątów jest foremny? Uzasadnij odpowiedź zad.2 Pole czworokąta foremnego jest równe 36 centymetrow kwadratowych. Oblicz promien kola: a) wpisanego w ten czworokąt b) opisanego na tym czworokącie Bede wdzieczna jesli pomozecie mi z chodz jednym zadankiem ;p

Gość matematique
Wielokąt foremny - to wielokąt, który ma wszystkie kąty równe i wszystkie boki równej długości. Zatem: 1a) trójkąt równoboczny 1b) kwadrat 2. Obliczas promień okręgu wpisanego i opisanego na kwadracie o boku 6cm. Banał

Gość gfdsd
a)trojkat rownoboczny, b)kwadrat uzasadnienie: wszystkie boki i kąty sa takie same

Wielokątem foremnym nazywamy taki wielokąt, który ma wszystkie boki równe i wszystkie kąty przy wierzchołkach równe. to powinno ci dac odpowiedz do pierwszego zadania

Gość gfdsd
zad.2 Pole czworokąta foremnego jest równe 36 centymetrow kwadratowych. Oblicz promien kola: a) wpisanego w ten czworokąt b) opisanego na tym czworokącie czyli jest to kwadrat, jego pole =36, zatem bok = 6 a) promien kola wpisanego 6 przez 2 = 3 b)opisanego: 6 razy pierwiastek z dwoch przez dwa

Gość matematyczka77777
a konkretnirj z tym zadaniem drugim bo ja tego nie rozumiem prosze

Gość matematyczka77777
Czy czworokąt to rodzaj gwiazdy Dawida ?

Gość matematyczka77777
to z ta gwiazda to nie ja pisalam