Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maripossa

Polska za granica-co ugotowaC???? FETA I SERNIK ok?

Polecane posty

oK, JUTRO KARNAVAL Z PREZENTACJA KULINARNA KILKU KRAJOW W TYM pOLSKI, JA NIESTETY NIE NIE GOTUJE NAJLEPIEJ ALE CHCE ZAPREZENTOWAC COS TYYPOWEGO-POLSKIEGO I OCZYWISCIE LATWEGO DO PRZYRZADZENIA. RODZAJ JEDZENIE-COS W RODZAJU PRZEKASKI ALBO DESERU.... MACIE POMYSLY? SZUKAM NA NECIE ALE LIPA. POZA TYM MYSLICIE ZE GRECKI SER FETA NADAJE SIE DO SERNIKA???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
grecki ser feta na polskiej prezentacji.................

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
WIESZ ILE BYM DALA ZA POLSKI HOMOGENIZOWANY??? ALE NIESTETY NIE MAM... TRZEBA TAK ZAKRYC FETA ZEBY NAWET GRECY NIE POCZULI... :-) TYLKO JAK TO ZROBIC, WIDZISZ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a moze szarlotka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
znam prosty i szybki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to sie nazywa "szarlotka dla leniwych-sypana"robisz tak:szklanka mąki, szklanka cukru, szklanka kaszki manny, 2 łyżki proszku do pieczeniato wszystko mieszaszścierasz kilogram jabłek(lub drobno kroisz jak wolisz)pół kostki masłasmarujesz tortownice (taka okragłą ok 28cm) połową tej kostki, tak grubosypiesz jedna szklanke powstalej sypkiej mieszankina to połowa jabłekna to znowu jedna szklanka sypkiej mieszankipołowa jabłekostatnia szklanka mieszankii na koniec ścierasz resztę masła na wierzchnagrzewasz piekarnik 190 st. i pieczesz 40-50 minto działa:):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hehe na ciasto:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja kompletnie nic nie pieke ale jak ten przepis dostalam i zrobilam to teraz regularnie raz w tygodniu:) pyyycha:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BRZMI nie tak skomplikowanie, hey dzieki. zrobie dzisiaj jedna zobacze czy wyjdzie jak nie to drugi zar, w koncu sie uda nie? a mam jeszcze jedno pytanko... mam drozdze ale nie w kostce tylko w proszku. jak to sie je przyrzadza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie mam pojecia, tak jak wspominalam ja nic nie piekea do tego ciasta nie wiem czy doczytalas nie potrzeba drożdzy:):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a mam pytanko, masz moze żelatynę i śmietane kremówke taka wysykoprocentową??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiem ze nie trzeba ale znalazlam kilka innych przepisow i do tamtych trzeba... kiedys chcialam cos zrobic ale wie wyszlop bo nie wiedzialam jak sie z tymi drozdzami w proszku obslugiwac. re:twoje pytanko, mam zelatyne a smietana to najwiecej ma 36%, moze byc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
skoro masz to może by tak śmietanowca (coś na wzór sernika na zimno tylko ze smietany pychota)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
NIE WIEDZIALAM ZE MOZNA UZYC SMIETANY ZAMIAST SERA. JAK MI WRZUCISZ PRZEPIS TO BEDE PRZEWDZIECZNA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nalewasz pół szklanki goracej wody i rozpuszczasz w niej 4 łyżki żelatyny, czekasz az ostygniewrzucasz do miski/garczka -4 smietany kremowki (ja mam takie wielkosci sredniego jogurtu), -2 duże łyżki cukru pudru -i wlewasz wode z żelatyną. to wszystko miksujeszteoretycznie wszystko jest gotowe bo wystarczy do formy i do lodowkija do srodka wkrajam brzoskwinie a na wierzch:-polewam galaretką (badz czasem wczesniej robie dwie galaretki w roznych kolorach, kroje je w kostki i ukladam na wierzchu)-lub posypuje starta gorzką czekoladąpyyyychoootka:P:P:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
potem tylko do lodowki, nie wiem na ile bo ja zawsze odstawiam na noc;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niom:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dokladnie w połowie:) i tak wlasnie zaczelam Ci wypisywac te przepiski i teraz slinka mi kapie:) dzisiaj cos musze zrobic:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hEY TO GRATULACJE! NORMALNIE WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA DZIDZIUSIA I CIEBIE. A GDZIE TY W POLSCE MIESZKASZ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dziekujemy slicznie:)w kielcach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×