Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwia 27

Pocisz sie? stosuj antidral!!!! on czyni cuda

Polecane posty

Witam serdecznie wszystkie dziewczyny, które mają problem z nadmiernym poceniem. Ja miałam ten problem, kolorowe ubrania schowałam na dnie szafy i od kąd zaczęłam używać antidralu naprawdę moje życie zmieniło się. Koniec z poceniem!!!!! Polecam każdemu kto ma taki problem. Pozdrawiam;)))

Ja też się podpiszę nad tym co napisałaś ! :) Teraz nie używam zwykłego antyperspirantu, tylko ANTIDRAL 1 raz w tygodniu!

Gość też kiedyś używałam
i poparzył mi skórę :o normalnie rany mi sie porobiły , potem blizny takie brązowe i przez kilka lat nie mogłam nosić bluzek odsłaniających pachy bo wyglądałam jakbym była niedomyta :o

Jak często stosowałaś i przez jaki czas, że aż tak Cie poparzył ? Mnie nawet nie swędzi jak posmaruje !

Do też kiedys używałam: działanie antidralu jest takie że skóra pod pachami ponieważ jest bardzo wrażliwa niesamowicie swędzi, ale ja po dłuższym stosowaniu wiem już, że aby nie było tego efektu swędzenia najlepiej smarować się na noc ale nigdy nie po depilacji pach. Depilacje najlepiej zrobić następnego dnia po zmyciu antidralu. Też kiedyś posmarowałam się dużo poza granice pach i bardzo sie zaczerwieniło to miejsce ale nic po za tym potem to znikło. Niewiem możliwe że twoja skóra jest na to za delikatna. A szkoda bo dla mnie on jest cudowny

Gość też kiedyś używałam
jako nastolatka, bo mi matka kupowała :o używałam co 2-3 dni, może ze 2 lata-potem mnie tak poparzył że przez kilka dni musiałam ręce w górze trzymac jak jakaś idiotka :o

Gość też kiedyś używałam
bo moja głupia matka mi to kupowała (sama używa) a ja sie nie pociłam nadmiernie tylko normalnie. Ale ona stwierdziła że antyperspiranty są niezdrowe, dezodoranty nie działają i mam używać tego-może ze 14-16 lat miałam i nie miałam swojej kasy, musiałam brać to co mi kupi:o a poza tym uważam że on paskudnie śmierdzi

Gość upupup

Hm przedewszystkim nie wolno go używać tak często!!!! stosuje się go raz w tyg i max 2 razy w tygodniu. A po za tym nie rozumię twojej mamy, że na siłe kazała ci go używać, ale to nie temat o wychowaniu dzieci!!!! Masz racje antidral ma nieprzyjemny zapach ale jak sie go potem zmyje to nie czuć. Zapach jest spowodowany składem tego środka

Zapach mi nie przeszkadza, też stosuję na noc tylko... na szczęśćie moja skóra nie jest bardzo delikatna i nie mam zaczerwienionych pach.. Ciekawe czy również tak dobrze sprawdzi się latem (bo stosuje od kilku m-cy dopiero) ....

Myślę Ruda, że tym bardziej latem będziemy mogły się zachwycać tym środkiem i spokojnie chodzić w tym w czym chcemy.!!! He he ale fajnie

Długo już stosujesz ?? Nie odbarwił Ci żadnej bluzki ??

Gość dkklalala
Boooosh, idiotki. Czytałyście informację na opakowaniu? Stosować TYLKO na noc, góra 1-2 razy w tygodniu, ja stosuję rzadziej. ZAWSZE na świeżo umytą skórę i NIESPOCONĄ. To jest prawda i fakt, którego należy się trzymać. Mnie tez dziko swędziało i paliło jak zdarzyło mi się nie przestrzegać ww zaleceń. Rano bezwzględnie zmyć!!! Jest antidral dla wrażliwej skóry.

Stosuje go juz pół roku i nie odbarwił mi niczego, a co najśmieszniejsze kiedys zapomniałam i posmarowałam się nim w ciągu dnia i założyłam bluzkę w której normalnie chodzę i nic się z nią nie stało. Na szczęście.... Już nie próbuję czy z inna tez tak będzie hehe. A co tobie coś odbarwił???

dklaaaa niewiem dlaczego nas obrażasz? kazdemu się zdarza nie dokładnie przeczytać, a po za tym nie ma znaczenia kiedy się go użyje czy na noc czy w ciągu dnia, chodzi o to, że lepiej na noc ponieważ nie czuć swędzenia. Ja używam również czasami wciągu dnia więc wiem, że nie =ma różnicy. A to że raz w tygodniu to juz pisałam. ale można dwa razy jak się ktoś bardziej poci.

A dlatego tak swędzi ponieważ w składzie ma dużo alkoholu: Skład: Chlorek glinowy 1,0g, gliceryna 1,0g, alkohol etylowy 96% 5,0g, woda oczyszczona do 10,0g. Wskazania: Antidral jest środkiem leczniczym i profilaktycznym przeciw nadmiernemu poceniu, działającym przez zahamowanie czynności gruczołów potowych.

Jest dla wrażliwej i normalnej, chodż nie ma wiekszej różnicy w moim mniemaniu, ale jak powiedziala koleżanka to świeta zasada stosować sie do zaleceń. Stosowanie po depilacji, na nie umyta czy spoconą skóre gwarantuje pieczenie i swędzenie. Nie stosuje sie za czesto gdyż raz: jest to dosć silny specyfik dwa: skóra może sie przyzwyczajić i nie będzie dawał on należytych efektów.

Gość poca sie ..oh yesh...

Gość poca sie ..oh yesh...
co jest?

Sywia mi też nie odbarwił, ale tak pytam ... Narazie nie mam zamiaru przestawać go używać, a nie pociłam się bardzo! teraz używam go raz na tydzien i mam problem z głowy !

Ruda ja pociłam się tak,że niestety ale poza czarnymi ubraniami które zreszta bardzo lubie nie moglam nosic nic innego bo zostawly bardzo duze slady. Teraz spokojnie mogę chodzic we wszystkich odcieniach tęczy. jednak na codzien uzywam zwyklego antyperspirantu dla zapachu a antidral raz w tygodniu ale to zalezy bo zauwazylam ze on czasami starcza spokojnie na ponad tydzien a czasem musze zaaplikowac dwa razy w tygodiu. Niewiem od czego to zalezy

Gość Czytajcie skład leków
Chlorek Glinu (aluminium chloride) - to 30% roztwór chlorku glinu, jego działanie polega na mechanicznym zatykaniu porów potowych kryształkami chlorku. Skoro zatyka mechanicznie pory - to raczej trudno mówić o działaniu leczniczym. Chlorek glinu otrzymuje się w reakcji glinu (czyli aluminium) z chlorem lub gazowym chlorowodorem. Złogi aluminum spotyka się we wszystkich przypadkach chorych na Alzheimera! do sylwia 27 A stężenie alkoholu w Antidralu łatwo obliczyć: w składzie jest 5g alkoholu etylowego 96% i 10g wody = 32% roztwór alkoholu. Nie sądzę, żeby taki roztwór alkoholu mógł spowodować swędzenie.

Gość ghjgh
a w ogóle to tam pisze ze można używać codziennie lub co drugi (trzeci)dzień. Widac że niektóre z Was chyba piszą tak dla zabicia czasu a same nie wiecie co i pewnie na oczy Antidralu nie widziałyście.

Gość ________________
Dezodorant z olejkiem z drzewka herbacianego przepis ze strony http://www.jaworek.net/kosmetyki/fascynacja_olejek_herbaciany.php#deo Nawet jeśli komuś nie podoba się zapach olejku z drzewka herbacianego, to jako dezodorant bardzo dobrze spełnia swoją rolę. Nie hamuje wydzielania się potu, ale uniemożliwia rozkładanie go przez bakterie, a tym samym nie dopuszcza do powstanie nieprzyjemnych zapachów. Skutecznym dezodorantem jest 10% do 20% roztwór alkoholowy (może być zwykła wódka) olejku. Do takiego dezodorantu można dodać inne olejki eteryczne dla poprawienia zapachu. Całą mieszankę wlewa się do butelki z rozpylaczem i używa jak normalny dezodorant.

Gość ________________
Sole aluminium i innych metali są często stosowane w produktach dezodorujących. Pełnią rolę "zatykaczy", zatykających pory, a tym samym gruczoły potowe, aby pot nie wystąpił na powierzchnię skóry. Powoduje to zapalenia i uszkodzenia gruczołów łojowych i potowych. W dezodorantach czesto jest stosowany Triclosan jako konserwant. Jest to bardzo mocny środek bakteriobójczy, a także organiczna substancja halogenowa. Często zanieczyszczony dioksynem. Dioksyny nawet w niewielkich ilosciach powodują trądzik chlorowy. Sole aluminium w kosmetykach to: Aluminium Chloride Aluminium Chlorohydrate Aluminium Chlorohydrex Aluminium Chlorohydrex PG Aluminium Distearate Aluminium Sesquichlorohydrate Aluminium Stearate więcej o substancjach szkodliwych tu: http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php#aluminium Aluminium Tristearate Aluminium Zirconium Trichlorohydrex GLY

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuup

Gość lastnight321
ile kosztuje ten antidral????i gdzie go mozna dostać??

gdyby antidral mogł w jaki kolwiek sposob szkodzic to nie bylby dostepny w apptece, a jest on dostepny tylko tam!!!! cena okolo 13zl max zalezy gdzie. Ja nie potrzebuje dezodorantu ktory pozbedzie mnie nieprzyjemnego zapachu tylko czegos co zlikwiduje pocenie bo slady na ubraniach sa duze i krepujace. Dlatego jak dla mnie antidral spelnia moje oczekiwania poniewaz nie mam na ubraniach ani kropli potu doslownie. Jest dla mnie super i nie zamienie go na zaden inny antyperspirant, a dodatkowo na codzien uzywam dla zapachu tylko i wylacznie zwyklych antyperspirantow.