Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieszka c

zagęszczanie bebilonu ar

Polecane posty

karmię od 3tyg. moja 4mies córeczkę bebilonem AR z powodu ulewań, mam pytanko czy zagęszczacie może to mleko np kaszką? samo mleko jest gęste i za wiele nie da się zagęścić:( a dzidzia potrzebuje czegoś bardziej treściwego. na 150-180ml co 3,5-4godz daję 1miarkę kaszki bo jak dam np 2 to nie leci przez smoczek( avent 3-przepływowy) jeśli miał ktoś podoBny przypadek to proszę o wpisy:)

ja karmiłam bebilonem ar dziecko ponad rok.Nigdy nie zagęszczałam do butli tego mleka,bo tak jak piszesz to jest juz gęste mleko.Widziałas może jak wygląda jak zostawisz je nie wipite w butelce po godzinie?robi sie jak kaszka gęste.Takie samo robi sięw brzuszku dziecka:) Robiłam za to na tym mleku kaszki,kleiki i karmiłam łyżeczką a nie butelką:)

od skończenia 4 m-cy mała codziennie na kolację jadła miseczkę kaszki na tym mleku i przesypiała całe noce:) Nie musisz karmić butelką,możesz już łyżeczką.W butli dziecko nie uciagnie tego

w tym problem ze ona jeszcze nie umie łyżeczką:) uczę ją dopiero na jabłku. chodzi mi tylko o to czy można zagęścić to mleko czy nie ma przeciw-wskazań, bo na opakowaniu pisze zeby nic nie dodawac do mleka:(

no coś ty.Możesz dodawać tylko dziecko tego butelką nie wypije,bo nie przeleci przez smoka:) to jest zwykłe mleko do którego dodana jest bodajże mączka z chlebka swietojańskiego i pęcznieje w brzuszku.Nie najada sie tym twoje dziecko?

jak karmilam bebilonem 1 to gorzej jadla, bo pediatra pow. ze miala podrazniony przełyk od tych ulewań, a teraz je super ok 150-180ml, tylko ze nie wytrzymuje 3 godz jak nie zageszcze:( a jakie mials stolce po tym mleku, bo ja mialam ok na 1 a terz sa zielonkawe i geste:(ale mala wyproznia sie codziennie i nie plazce wiec chyba brzuszek ja nie boli, i jeszcze puszcza mnostwo bączków:)

ja na początku karmiłam enfamilem,mała dużo ulewała i też mniej jadła.Bebilon ar jest świetny.Smaczny,gęsty i naprawdę pomaga.Tylko nie tak od razu na 100%!!Stopniowo ulewania sie zmniejszaja aż znikają zupełnie,Tylko wtedy nie przestawaj i nie zmieniaj mleka na zwykłe bo to wróci.Moja córka jadła ar 14 m-cy.I wtedy już nic nie ulewała.Wcześniej próbowałam zmienić i ulewania wróciły.Ucz swioje dziecko jedzenia łyżeczką i wtedy nie będzie problemu.Moja córka na tym mleku przestała jeść w nocy.Spała od 21 do 9 rano bęz jedzenia i budzenia.Na wadze przybierała super.Z kupami tak jak piszesz.

Gość Kasiunia78
Dziecko karmię Bebilon Ar od ponad 2 miesięcy. Dziecko prawie od razu po podaniu tego mleka przestalo ulewać. Od dwóch dni, pomimo tego, że nadal podaję mu to mleko, znowu zaczął ulewać. Czy ktoś już też tak miał?

Gość biala gruszka
przeciez AR jest mlekiem poczatkowym.Podajecie go po 6 miesiacu?Przeciez trzeba dawac bebilon 2.

Gość gość aga
Kobietki moja też się nie najadła samym mlekiem i też je bebilon ar nie prawda że przez smoczek nie zje moja od 4miesiąca je bebilon ar i dorzucam miarke kaszki humana kukurydziano ryżowej po 4miesiącu super sprawa i od razu jak robisz mleko jest gorące dorzucam kaszke trzepe studze i daje dopiero po długim czasie jak zostawisz w butelce masz beton a jak bezpośrednio dajesz zjeść to jest formą płynna tylko smoczek troszkę większy ja mam lovi slow czyli dwójkę i zjada tak już długo i uwielbia

Gość gość aga
Kobietki moja też się nie najadła samym mlekiem i też je bebilon ar nie prawda że przez smoczek nie zje moja od 4miesiąca je bebilon ar i dorzucam miarke kaszki humana kukurydziano ryżowej po 4miesiącu super sprawa i od razu jak robisz mleko jest gorące dorzucam kaszke trzepe studze i daje dopiero po długim czasie jak zostawisz w butelce masz beton a jak bezpośrednio dajesz zjeść to jest formą płynna tylko smoczek troszkę większy ja mam lovi slow czyli dwójkę i zjada tak już długo i uwielbia