Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m....

oparzenie tłuszczem

Polecane posty

Gość m....

Czy po takim oparzeniu zawsze zosatja blizny?wylalam na siebie tlusz.i teraz na szyji i brodzie ma czerwona wielka plame,i kilka babli.strasznie sie boje ze bede miala blizne(plame do konca).cały czas smaruje maścia te miejsce. moze ktos byl w podobnej stytuacji i nie ma zadnych sladow? okropnie się boję:((to dopwiero 2 dzien,ale ciagle placze i nie wiem co ze soba zrobić)

dopiero teraz doczytałam ,że to drugi dzień. Spirytusem trzeba od razu. Teraz możesz smarować maścią tranową. Kosztuje grosze, ale cuchnie niemiłosiernie:O Ponoć skuteczna, chociaż i tak wszystko zależy od skóry.

Gość tararabum
jako 6-letnie dziecko mialam cala twarz oblana wrzacym tluszczem. to byl koszmar! przez kilka lat przy opalaniu wychodzily jeszcze plamy, ale teraz nic, zero. chociaz skora dziecka inaczej sie goi...

Gość 23latka
w tamtym roku spadły mi na ręke dwie duże krople tłuszczu. Wyszły pęcherze.... ślady mam do dzisiaj ale po mału znikają

nic się nie bój, poparzenie będzie widoczne w tym roku, może odrobinkę w przyszłym, ale zniknie ślad jak skórę wymienisz (dosłownie)

Gość ________________
Scaldex maść - goi oparzenia I i II stopnia bezbliznowo.

Gość m....
mam 17lat(pod koniec roku 18).i okropnie sie boje ze bede miala slad i to jeszcze w tak widocznym miejscu:/stosuje na to maść,lakarz mi przepisał(Dermazin).ale niestety nic sesownego mi nie powiedzial i tylko bardziej nastraszyl:/

Kiedys przewróciłam sie i miałam ogromna dziure w czole, przykładałam zioła cały dzien i nastepny tez , nie mam sladu na czole tylko małakreske. Pozdrawiam .

Innym razem miałam rozwalona głowe z tyłu głowy , szyli mim nawet , a potem 2 dni po szyciu przykładałam zioła stale i jest ok.

Gość fafds
A ja dziś jak smażyłam kotlety to mi z 5 małych kroplu tłuszczu z patelni na brzuch spadło ; (...To nie boli Co mam zrobić aby nie pozostaly blizny ?