Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropeczka pospolita

Pończochy i bułeczki na udach= zawsze?

Polecane posty

Gość kropeczka pospolita

Noszę rajstopy i pończochy w rozmiarze 2. Zastanawiam się jednak, czy zawsze ten silikon na udach musi tworzyć taką małą bułeczkę? Wystaje mi trochę uda nad ten silikon. Nie mam super szczupłych ud. Tylko zastanawiam się czy zawsze ten silikon musi tak ścisnąć udo, że będzie wypływało trochę nad niego? A może to wina tylko nie tych pończoch? Jak wy macie?

Gość kropeczka pospolita
ale ja się dobrze czuję w swoim ciele. nie chcę sie odchudzać. zastanawiało mnie tylko czy to wina pończoch i nie tego producenta.

Gość niestety też tak mam
nieestetycznie to wygląda i dlatego noszę pończochy do pasa.

Gość no tak a ja mam
szczupłe uda i też tak mi się robi

Gość kropeczka pospolita
czyli to nie wina nas, tylko silikonu ? :) Tak mnie własnie wzieło na zastanowienie się nad tym, bo przeglądałam oferty sklepów internetowych z bielizna. Na chwilę chyba zapomniałam, że wszystkie tam laski na zdjęciach po photoshopie są i mają tak idealne uda, że nic im nie wypływa z pończoch :D

Gość kropeczka pospolita
a właśnie - pończochy 3 to w wielkości czym będą się różnić? długością "rajstopy" czy rozciągliwością silikonu?

to nie chodzi o rozmiarówkę. większe są za luźne i nie trzymają. po prostu do pończoch samonośnych najlepiej prezentują się wysportowane umięśnione uda. a kiedy się ma dość miękkie te okolice ;), to polecam pas i pończochy bez silikonu.

długość pończochy też jest inna przy różnych rozmiarach.

Gość kropeczka pospolita
a czy wam przy pończochach do pasa też zjeżdzają one na dół? a może mój pas nie trzyma dobrze?

Gość kropeczka pospolita
jak wysoko mają być pończochy jeśli są do paska? na jakiej wysokości uda? bo moje dziwnym trafem są wysoko na początku, a potem zjeżdżają do ok 10 cm nad kolano! Więc nie noszę ich pod krótkie spódniczki, bo będzie wszystko widać! :O a nie zawsze o to mi chodzi :D

Gość kaviiiiii
wiecie co ja nie jestem szczupla, tez mam miekkie uda ale nei robi mi sie... nie wiem czemu...

Wystarczy troszke poćwiczyć, żeby nogi nie były tylko wałkami z tłuszczu i będzie po problemie :O pończochy mają mocną gumkę i chyba nikt nie oczekuje ze mało umięśnione nóżki będą je trzymały

Gość kropeczka pospolita
a czy pończochy do paska mogą "zjeżdżać"?

pończochy do paska nie zjeżdzają, bo są na pasku :P chyba że chodzi Ci o cos innego :P

Gość kropeczka pospolita
czyli jeśli zjeżdżają w dół, tzn że pasek jest do niczego, tak? pasek ma je mocno trzymać?

nie mam pretensji do swojego ciała tylko do pończoch, więc wsadź sobie swoje porady buraczku w kieszeń.:P pończochy na pasie nie obsuwają się, kiedy pas dobrze trzyma.

Gość kropeczka pospolita
to może od razu powiedzcie, które pasy dobrze trzymają? Której firmy?

pończochy kupuję Veneziana (po 16 zł w pobliskim sklepie). a pasy mam Felina, Triumph i jakieś dwa mało znanych polskich firm. jeden z nich ma takie obsuwające się sprzączki regulujące długość pasków. przy zakupie po prostu naciągnij ten pasek, który przypinasz do pończochy i sprawdź czy się nie rozregulowuje jego długość.

Gość kropeczka pospolita
a czy ktoś z was miał pończochy Gabriella? Ja do tej pory miałam kolorowe i brązowe rajstopy ich firmy i bardzo sobie je chwale. A co z pończochami?

Gość Hiha
Jak pasy do pończoch to tylko gorsenia,naturana,mitex- są naprawde dobre. A najlepsze , ale drogie z firmy Rago.

a mnie zawsze te sylikonowe paski odparzały skórę na udach, w ogóle nie czułam się komfortowo mając je na sobie dlatego noszę pończochy do paska poza tym, jak mam na sobie cos przylegającego do ciała to ta gruba koronka się nie dobija pod ubraniem i nie jest mi gorąco w lecie;)

Gość 2345
Pończochy fajna rzecz , ale trzeba uważać z rozmiarem