Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monalisa74

grzybica pochwy!

Polecane posty

Gość smutnaaaaaaaaaaaaaaa
niestety:(

Gość odginekologaaaaaaa
LACTACYD FEMINA Naturalna ochrona przeciw podrażnieniom strefy intymnej. Specjalna formuła obu preparatów z serii Lactacyd ® Femina opiera się na kwasie mlekowym. W pochwie istnieje naturalna równowaga biologiczna utrzymywana przez florę złożoną z przyjaznych dla kobiety bakterii o nazwie Lactobacillus. Flora ta wytwarza kwas mlekowy, który utrzymuje kwasowość środowiska pochwy.Z tego powodu kwas mlekowy pomaga kontrolować równowagę pH pochwy, a przez to zapewnia kobietomochronę przed podrażnieniem świądem, dolegliwościami bólowymi oraz zakażeniami w obrębie narządówpłciowych. Jednak ten naturalny system ochronny utrzymujący prawidłowy stan pochwy może zostaćrozregulowany. Dyskomfort spowodowany przez czynniki zewnętrzne U wielu kobiet dyskomfort w obrębie narządów płciowych może zostać wywołany przez zdawałoby się niewinne czynniki zewnętrzne,, takie jak kąpiel w pianie lub mydło. Dezodoranty, środki aatyseptyczne i myjące, zbyt częste używanie ręcznika, często zamiast pomagać, niszczą ochronną florę bakteryjną. W niektórych przypadkachprzyczyną mogą być stosunki płciowe/ w innych niewystarczająca higiena w okresie menstruacji np. zbyt rzadka wymiana tamponów. Do dyskomfortu może także przyczynić się noszenie zbyt obcisłych lub syntetycznych ubrań, zwłaszcza bielizny. Zaburzenie cyklu życiowego Czasami kobiety które zwykle nie odczuwają żadnych dolegliwości spowodowanych czynnikami fizycznymi lub zewnętrznymi, stwierdzają że zmiany cyklu życiowego, takie jak dojrzewanie, miesiączki i menopauza zaburzają równowagę pH pochwy. Często zmianom tym towarzyszy lęk, który może zachwiać równowagę nie tylko w obrębie pochwy, lecz w całym organizmie. Może to być przyczyną trudności w utrzymaniu higieny oraz naturalnej ochrony przed podrażnieniem i stanami zapalnymi w obrębie okolic intymnych.

Gość małgorz999
ile sie czeka na posiew??????????

Gość małgorz999
ponawiam pytanie, ile sie czeka na posiew?????

Gość hmmmmmmmmmJK
zolta wydzielina to tez grzybica????

Gość nadzerka0000000000
czy wy tez macie taki bialy nalot jak zagladacie do pochwy? to swiadczy o grzybicy???? czasem mam tylko uczucie pieczenia no i podczas stosunku tez jest jakby niewygodnie, uplawy lekkie ale nie wiem czy to czasem nie jest normalny sluz, prosze o odp bo leczylam sie niedawno na grzybice i nie wiem czy to nie jej powrot:(

Gość doxycccccccccc
jak czesto przy leczeniu grzybicy chodzicie do ginekologa??????????/ czy to nie wstyd chodzic co miesiac?

Gość fyo
ja chodze, jak widze, ze cos sie dzieje i mam objawy. lepiej szybciej isc i czesciej niz czekac az sie infekcja rozdmucha na dobre.. w sumie raz, jak moj gin byl na urlopie a jako nie moglam sie przemoc zeby isc do innego, to kupilam ten lacibios femina, mascia clotrimazolum obficie jeszcze sie tam smarowalam nawet troche do wewnatrz i w sumie po kilku dniach przeszlo, ale poszlam do gina i tak i powiedzialam co bylo, cytologie betshedem zrobilam na wszelki wypadek etc... a co, wstydzisz sie? to lekarz powienien sie wstydzic, ze nie umie Cie z niej wyleczyc..

Gość doxycccccccccc
no troche mi wstyd isc znow:( ale masz racje to chyba nie moja wina, tylko jego ze nie umie mi dobrac lekow

Gość jedna z wieluuuuuuuuuu
widzę,że nie jestem sama z tym problemem:( od ponad 8 miesiecy borykam sie z grzybica i nic mi nie pomaga, lekarz juz zalamuje rece bo wybralam wiekszosc lekow i nic nie pomaga;/ kiedy biore leki jest ok tak do ok 2 tyg a potem znow te same objawy;/ pomimo roznych badan nie potrafi mnie wyleczyc;/ postanowilam zmienic ginekologa zobaczymy co on zaleci bo to nie jest normalne aby nic nie dzialalo albo tylko na krotki czas...pomimo tego ze moj parten tez byl leczony lekami(przepisanymi od ginek.) nic to nie daje...To jest okropna dolegliwosc nie moc normalnie wspolzyc tylko martwic sie tym gownem;/ Pozdrawiam wszystkie ktore przez to musza przechodzic