Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiuna

jakiego dostawce pradu i gazu macie w UK?

Polecane posty

Gość zdziwiuna

ja do tej pory mialam caly czas Brittish Gas ale jak sprawdzilam ostatnio ceny to sie zdenerwowalam bo sie okazalo ze po podwyzce w lutym sa bardzo drodzy i od razu zmienilam ich na Scottish Hydro Electric. A Wy z jakich firm korzystacie i ile przecietnie placicie za rachunki. Nam ostatnio przyszedl za gaz (ogrzewanie w mieszkaniu i woda na gaz) za 3 miesiace 45 funtow ale latem o wiele mniej. A jak u Was?

Gość to to bardzo malo placisz
bo nam przyszedl rachunek za prad za niecale 3 miesiace... prawie 180 funtow - tyle ze mieszkamy w 5

Gość ja tez 180
z BG za 3 miechy, jest nas 2 osoby, maly maly 2 bedroom flat...az sie przerazilam rachunkiem

Gość bo brittish gaz
jest w tym momencie chyba najdrozszym dostawca - zmiencie sobie na cos innego. po co placic zlodzieja jesli za ta sama cene mozesz miec o miesiac wiecej energii to po co przeplacac. w sumie nie trzeba nic zalatwiac - przez net wypelniasz wniosek i oni juz wszystko za Ciebie robia

a my powergen za 3 miechy 260 prad i gaz. 2 -bed flat ale to byly zimowe miesiace i dziecko nam sie urodzilo wiec grzalismy na maksa normalnie z reguly troche ponad stowe

ja dostałam za prąd za 7 miesięcy -206f-to mój pierwszy rachunek a za gaz od sierpnia do listopada-56f, a od listopada do teraz 210f!!!!!!!!-szok.Gaz jest z British gaz. Na gaz mam ogrzewanie i ciepła wodę-3 bedroom,2+2(osoby) Jak można zmienić dostawcę? i na jakiego? podpowiedzcie proszę,bo british teraz miał dużą podwyżkę z 2 na 6 -to bardzo duża podwyżka. pozdrawiam

no dokladnie Brittish Gas maja bardzo wysokie ceny. Zazwyczaj placilismy po ok 35 funtow za gaz i prad a w tym miesiecy przyszlo 46 za gaz wiec postanowilam porownac ceny u innych. weszlam na stronke http://www.uswitch.com/Energy/Find-Cheap-Electricity-Supplier.html i tam mozna znalezc najtanszego dostwce w danym rejonie. Ja zmienilam na Scottish Hydro Electric bo mieli o wiele nizsze ceny niz BG.

aha a jak juz ustalicie na co chcecie zmienic to wystarczy na stronie tego nowego dstawcy wypelnic wniosek on line i oni juz sami wszystko robia za was i nie trzeba nigdzie samemu dzownic i nic zmieniac. Trwa to od 4-6 tyg - tak bylo napisane na stronie

Gość british gas ale zmienie na
power. bo BG strasznie podrozal

Gość british gas ale zmienie na
Npower oczywiscie:)

A podajecie stan licznika czy rachunki macie wystawiane na podstawie przewidywanego zużycia?

w BG mozesz zalozyc internetowe konto i tam podawac jaki masz stan licznika. Albo mozna zadzwonic i sprostowac juz po tym jak sie dostanie rachunek i z nastepnego odejma.

Ja wiem, że można, ja akurat mam Scottish Power i w dodatku na kartę, pytam z ciekawości, bo 45f za 3 miesiące wydaje mi się podejrzanie mało:).

akurat 45 to przyszlo po tych podwyzkach z BS a jak zmienilismy na ta nowa firme to bysmy zaplacili jeszcze mniej bo maja nizsze stawki - zobacze za kilka miesiecy jaki rachunek przyjdzie. Aha i mamy wszedzie zarowki energooszczedne a to naprawde duzo daje wiec polecam wszystkim zmienic na takie. A co do wielkosci rachunku - mieszkanie mamy z 2 sypialniami + livingroom ale to jest nowy budynek dobrze ocieplony i do tego nowe, podwojne plastikowe okna wiec dlatego jak sie troszke nagrzeje to pozniej sie to cieplo trzyma

nam przychodzi roznie za trzy czasem cztery miesiace rachunek za prad kolo 300 f (ale mamy wszystko na prad i duzo sprzetu)

Gość 300 funtow
jejku to przeciez fortuna...a w ile osob mieszkacie? Skoro macie wszystko na prad to zmiencie sobie zarowki na te energooszczedne jesli jeszcze tego nie zrobiliscie bo to naprade wielka oszczednsc. Ale 300 funtow...cale szczescie ze my tyle nie placimy bo chyba musialabym znalezc dodatkowa prace hehe

mamy dwa telewizory w tym jeden duzy , a drugi w pokoju malej idzie caly dzien, 3 kompy itp nie ze sie chwale, ale przy takiej ilosci zuzycia pradu trudno zeby bylo duzo mniej:) moze i to dobry pomysl z tymi zarowkami pomysle o ty

dla mnie 300f na 3 miesiace to strasznie duzo, nawet jesli masz duzo sprzetow. Wydaje mi sie ze nie ma sensu az tyle pradu marnowac a pozniej na niego ciezko pracowac bo to mija sie z celem. Ja wolalam zastanowic sie nad tym co moge zrobic aby zredukowac moje rachunki tak abym na tym nie ucierpiala i nie musiala sobie niczego zalowac.

Gość DOMINA86
Dom- 4 bedroom mieszka 4 osoby jak mialam gaz od GDF to placilam w okresie letnim 35 funtow za miesiac,potem za 100 unitow zaplacilam 136 f, teraz zmienilam na Atlantic i rachunek za 2 miesiace 20 listopad-20 styczen przyszedl na 106 funtow (200 unitow) ,ale z konta zabrali mi tylko 10funtoiw,wiec nie wiem o co chodzi .... elektrycznosc mam na klucz GDF, place 17 funtow miesiecznie- mysle,ze to bardzo malo, bo w domu uzywa sie alkiem sporo elektrycznosci- 4 telewizory, 3 laptopy, do tego suszraki do wlosow itp. (same dziewczyny ;-)

Gość no dokladnie
35 funtow za gaz to ja place za 3 miesiace :)

Gość przyszedl mi list
z british gazu ze od stycznie podniesili ceny energii ale poradza mi jak zaoszczedzic na rachunku :) ja takich rad od nich nie potrzebuje - poprostu zmienilam dostawce hehe

proszę napiszcie- jaki dostawca gazu i prądu jest najtańszy?

Gość amebka
spoko, spoko, widzę że jestem w najgorszej sytuacji... Mieszkam z chłopakiem w 1 bedroom flat, wszystko jest na elektryczność, rachunek miesięczny to 250 funcików :] W tym miesiącu oszczędzaliśmy jak się tylko da, i z obliczeń wynika, że przyjdzie nam rachuneczek na jakieś 170Ł w tym miesiącu :] Niech żyje NPower, 14p za kWh :( Zmieniamy providera, podobno Scottish Power jest najtańszym dostarczycielem elektryczności, zobaczymy...

Gość domina86
ja wlasnie tez slyszalam,ze SCotish power jest najtanszy. ja osobiscie zmienialam dostawce gazu przez strone www.uswitch.com ,a 250 na miesiac z 1 bedroom to naparwde duuuuuuuuuzo.

Gość dla mnie najwazniejsze
najtanszy obecnie - przynajmniej w moim miescie - scottish hydro electro - wlasciwie jest cos troszke tanszego ale to raczej nowa firma i nie ma za wiele opini na jej temat wiec wole nie ryzykowac. zmienilismy na ta firme co podalam wczesniej

Gość a co o e-on
czy cos w tym stylu? Wszedzie sie oglaszaja i reklamuja ale jak weszlam na taka stronke ktora mi sprawdzila ktora dla mnie opcje bedzie najlepsza to tez wyszlo mi to Hydro Electro

Gość stary temat widze ale jestem
ciekawa ile płacicie za prąd??

Gość przysłali mi jakieś
powiadomienie,że mam odczytać licznik o 7 rano i 11 wieczorem ile zużywam prądu,bo podejrzewają ,że nastapiła pomyłka i mam zamienioną taryfe dzienną na nocną. Kompletnie nie wiem o co chodzi.Mam prad z npower,wrobili mnie w podpisanie umowy (długa historia).Jak miałam w british gas wszystko było w porządku a teraz wychodzi,że jest coś nie tak.

Gość tttytusik
e.on , za gaz i elektryke ( mamy wspolny rachunek) placimy 31f miesiecznie, mamy 2 bed. flat i jest nas 2