Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinnnqa

Guz w piersi!

Polecane posty

Gość Tinnnqa

w wakacje w zeszlym roku stwierdzili u mnie w obu piersiach guzy..łącznie bylo ich kolo 5...z czego 1 to prawdopodobnie torbiel.Przeszlam 2 miesiace temu operacje i usuneli mi 1 guza bo byl najwiekszy reszte postanowili usunac mammotomią.Ale na ostatniej wizycie kontrolnej kazali mi sie zgłosic dop za kilka mc.Tak długo mam czekac? Badania histop.potierdzilo-nowotwor niezlosliwy( gruczolako-włokniak). To nic groźnego ale zaelca sie ich usuwanie gdyz moga ulec uzlośliweiniu.Mam pytanie czy olać ta klinike i prywatnie usunac te guzy i miec z glowy czy czekac te kilka mc-cy. boje sie...tak pieprza o porfilaktyce i szybkim reagowaniu a ja musze czekac:( i to bedzie rok od wykrycia a one caly czas rosna..nie wiem co robic:(

Gość Tinnnqa
nikt sie nie wypowie:(

witam, miałam guzka w lewej piersi, który natychmiast został wycięty, po pół roku okazało się,że znowu mam w tym samym miejscu guzka i ponownie mi go wycieli, oba okazały się niezłośliwymi włókniakami może powinnaś zasięgnąć porady jeszcze jakiegoś lekarza, z tego co wiem, czekanie gra na naszą niekorzyść, mój onkolog stwierdził,że nie ma na co czekać i trzeba bez wątpienia je usunąć, hmmm trudno mi jednak ci radzić :( kazali ci te guzki tylko obserwować czy poprostu są tak wielkie kolejki i musisz czekać na ich usunięcie??

Gość angelene
mialas jakies objawy? bóle w piersiach? czułaś te guzki?

Gość Tinnnqa
nie mialam zadnych objawow..poszlam sie zbadac profilaktycznie no i wtedy sie okazalo...tabletek nigdy nie bralam...ja wlasnie wiem ze nalezy usuwac te guzki bo czas dziala na nasza niekorzysc ale ze wzg na moj mlody wiek nie chca mi zbytnio szpecic piersi i zalecajha mammotomie poki nie sa jeszcze duze i nie przekraczaja 2 cm...ale tak bylo wczesnierj one stale rosna i jaki cel w czekaniu..za pol roku sie okaze ze znow mam ponad 2 cm i bede operowana cholera jasna:(

Gość Tinnnqa
co do kolejek to swoja droga...ale oni kaza mi dopiero przyjsc na kontrole na kilka m-c....jak mowie im ze guzy rosna i dlaczego tak pozno..a oni ze nie mam sie czym martwic..no jak nie mam czym do diabla..gadaja ze poki male trzeba zrobic mammotomie..one rosna a jak przekrocza 2 cm juz na mammotomie moze byc za pozno..a przeciez brakuje im zaledwie 0,5mm:( nie wiem co robic..chyba pojde prywatnie nie wiem:/