Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Johnny83

Podrażnienia po goleniu

Polecane posty

Gość Johnny83

Witam wszystkie Kobiety. Bardzo proszę Was o pomoc. Poradźcie mi co robić by po goleniu wlosów łonowych maszynką jednorazową do golenia nie powstawały podrażnienia. Golę sobie mniej więcej raz na tydzień wszystkie włosy łonowe (ze wzgórka łonowego, z penisa i moszny) i na wzgórku często (choć nie zawsze pojawiają mi się po zwykle 2-3 dniach taie ropne krostki, zykle tylko kilka. Golę się zwykłą maszynką jednorazową na mokro (pod koniec kąpieli w wannie) ale bez używania żelu czy kremu do golenia. Proszę napiszcie jakieś swoje sposoby na te podrażnienia bo napewno wiele z Was sobie z tym poradziło. Czy jeśli bym się golił częściej (np. 2 razy w tyodniu) to byłoby lepiej (bo wydaje mi się że, odkąd golę się raz w tygdniu to chyba jest trochę lepiej i czasem nie mam prawie wcale podrażnień jak wtedy gdy goliłem wzgórek co 2-3 tygodnie (bo tylko na wzgórku mam właściwie podrażnienia, no i bardzo rzadko na penisie, ale na mosznie nigdy, a golę wszystkie włosy łonowe mniej więcej co tydzień-10 dni. Bardzo proszę Was o pomoc bo to niezafajnie wygląda i chciałbym jak najlepiej wyglądać dla mojej Ukochanej, która woli mnie ogolonego niż tak bardzo owłosionego jak byłem kiedyś (normalnie jak bym się nie golił to bym miał długie i gęste włosy łonowe). Proszę o Wasze wypowiedzi i pozdrawiam.

podraznienie i infekcja. taka maszynka najlepiej przed jak polejesz wrzątkiem, bo duzo tam na tym swinstwa jest. jak sie golisz nie pietnascie razy w tym samym miejscu (przez to jest podraznienie) tylko z wyczuciem 2 gora 3. Zeby podraznien nie bylo nie stosuj jednorazówek (nieruchoma glowica itd.), ja stosuje taka mach 3 i nieporownywalna roznica, dokladnie, szybko, brak podraznienienia! przez goleniem zwykla maszynka do wlosow pozbadz sie owlosienia, bo czym wlosy bardziej dlugie tym trudniej ogolic i latwiej o podraznienie po golenia wysmaruj miejsca oliwka szczerze powiem, ze wosk lepsza rzecz, bo po goleniu nastepne dwa dni boli jak wrastaja wlosy stosuj do golenia pianki , jak smarujesz poczekaj pare minut i dopiero gol. naciagaj tez skoe, tak by maszynka miala jak najlatwiejszy dostep

Gość Johnny83
Ale po kremie do depilacji miałem ranki na spodzie penisa więc wróciłem do golenia. Ondnawiam

Gość tylkojatylkoja
OLIWKA! :) żadnych podraznien :) i mozna golic nawet co dwa dni :) pozdro :)

Gość Johnny83
Odnawiam

Gość Johnny83
..a jak kiedyś ogoliłem sobie odbyt to pojawiły się hemoroidy....czy to od kremu?

Gość jego odlotowy odbyt
hemoroidy od kremu taaaak a parchy od onanizmu

Gość ciekawa_25
ja od wielu lat używam odżywki do włosów :) poważnie. Nie mam prawie wcale podrażnień. czasami się zdarzy ale małe. POLECAM... dla mnie bomba. Mój facet też tego używa i u niego też jest ok

Gość gość2771
Ja używam denaturatu po goleniu.