Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwqedewddweedwed

Czy jak zgine w wypadku i sie nie wyspowiadam to idę do piekła?

Polecane posty

Gość dwqedewddweedwed

Zawsze ksiadz, ludzi, rodzina człowieka, ktory umiera mowia"jak dobrze ze zdazył sie wyspowiadac", a co gdyby sie nie wyspowiadał, nie spełnił biurokrytycznej formułki koscielnej, poszedł by do piekła, a tak idzie do nieba.Bog jest takim biurokratą?a co jesli załuje za swoje grzechy bez udziału spowiednika, czyli ksiedza?(moze nawet bardziej niz niektorzy, ktorzy sie formalnie spoiwiadaja, ale klepią swe grzechy bez poczucia wina, byle zaliczyc spowiedz)!!!

Gość dwqedewddweedwed
jest tu jakis ksiadz?albo ktos wierzący?

Gość dwqedewddweedwed
staram sie byc, ale pewne grzeszki są:)

Gość dwqedewddweedwed
związane z seksem:)onanizowałam się;), a wiem, ze koscioł, masturbacje uwaza za okropny wstretny grzech, bo w ogole, wg koscioła seks jest zły!:(

Gość BlackCoffe
Każdy człowiek grzeszy, ale stara się żałować za swoje grzechy..jeśli będziesz żyła zgodnie ze swoim sumieniem i z Bogiem pójdziesz do nieba nawet jeśli się nie wyspowiadasz:)

Gość wystarczy szczery żal
za grzechy.... a biurokratami to jest kler tu na ziemi..... "pazur" im się włącza.....bo wierni zastraszeni to kasa, za msze, chrzty, komunie, pogrzeby.... składkowe..... ....a tak to każdy by się w domu pomodlił i z biznasu nici....

Kościół raz mówi tak raz tak co chwile zmienia zdanie. Kiedyś księża mogli mieć żony a teraz seks dla księdza to grfzech śmiertelny. Być dobrzym trzeba i nie krzywdzić innych. Wydaje mi się że to starczy.

Gość radlonka
ale faktycznie tak jest, ludzie taka uwage, na to zwracaja, znałam kilka młodych osob i ich rodziny , osob , ktore zgineły tragicznie i te osoby, naprawde były całe zycie dobre, a dobiło mnie jak ich rodizny powiedziały"jak dobrze, ze zdazył, zdazyła pojsc do spowiedzi"?? a ja pytam, a co gdyby nie zdazył pojsc, bylibyscie załamani???skazali byscie go , ją na potępienie, mowili byscie"nie poszedł do spowiedzi, siedzi teraz w piekle"...choc całe zycie był dobrym człowiekiem!!

Gość radlonka
ale ludzie są głupi chyba w tych swoich biurokratycznych zapedach

wogóle spowiedż to przecież lokoalny wymysł naszego kościoła..... wyznania protestanckie- to przecież też katolicy, a się NIE SPOWIADAJĄ! i papież też to uznaje, więc o co kaman? .... wiadomo kasa i władza..... więc, nie dajcie się zwariować!

Gość radlonka
albo mysla, ze jak odprwia 30 mszy to kogos zbawia a jnak 29 to juz nie???:(smieszne

to głupie..... bo wychodzi na to, że niebo mozna kupic....kto ma kase, hula przez całe życie, a po śmierci rodzinka zamawia 1000 mszy i ok? pomyslcie, to paranoja i wypatrza całą idee chrześcijaństwa..... nie dajcie sobie robić wody z mózgu!

Gość radlonka
a w setkach poważnych i nadętychkościelnych kazańw kosciele, ksieza, wychodzą chyba z założenia, że Bóg to stary, zdewociały piernik, śmiertelnie poważny, zazdrosny, mający kompleksy i bojący się śmiechu, niby jakiś mały człowieczek, który nagle wysoko awansował i ktory bedzie sie mscił, za to, ze ktos sie potknął i popełnił bład lub grzech!!!

Gość radlonka
fucktycznie jestes wykolejnym:) heheheh motorniczym:)stad twa niewiara:)

Gość SZANELKA26
Bóg istnieje napewno!!!

Gość rodrwawefdef
a PIEKłO, JEST PRZECIEZ NA ZIEMII I KAZDY PRZEZ NIE PRZECHODZI!!

bo księzom, szczególnie w Polsce na wioskach, to się w d* poprzewracało od nadmiaru dobrobytu i szacunku..... sami uważają się z bogów..... ale ja nie dam się zwariować..... wierzę w Boga, staram się nad sobą pracować, rozwijać się duchowo, pomagać innym, nie robić nikomu krzywdy..... ale nie latam do kościoła codziennie czy do swowiedzi, teoretycznie grozi mi piekło jak nic..... ale ja się jakoś nie boję, że akurat z tego powodu zostanę potępiona :P.....bardziej boję się, że moja dusza będzie niedostatecznie piękna- że wkładam w swój rozwój zbyt mało pracy i takie tam....

Gość rodrwawefdef
wystarczy szczery żal ładnie napisane:)

wykolejony..... a nawet jakby Bóg nie istniał..... to i tak przyjemniej jest iśc przez życie, mając piękne wnetrze..... więc nic straconego ;)

Gość rodrwawefdef
ale co z ta biurokracja?jaka JEST W KONCU ODPIEDZ NA MOJE PYTANIA?czy ludzie maja prawia potepic?kogos?

ludzi nie mają prawa nikogo potępiać...... to na pewno....

na dobra sprawę jakbym miał przez całą wieczność w niebie byc z dewotami , to kit mi w oko , zdecydowanie wolę piekło.

Gość Jarek dostał banana
'Myślę że Bóg nie jest tak głupi żeby się pomylić co do kogo.' ----> Sirhan ad-Din an-Nabheni, bardzo trafne!