Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maniunia

Ile czasu czekałyście...?

Polecane posty

Ile czasu czekałyście na pierwszy, naturalny okres po odstawieniu tabletek? Dużo Wam się spóźniał? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.

Ja nie długo. W zasadzie od razu po odstawieniu dostałam normalnie okres. Tylko zanim mi się wyrównał do nromalnej długości, to trwało 3 cykle gdzieś. Miałam najpierw co 26, później 31, potem 29 i tak mi już zostało. Tylko, że ja po odstawieniu tabletem miałam tak strasznie bolesne miesiączki, że mdlałam. I te boleści trzymały mi się bardzo długo. Chyba z 8 miesięcy. Wtedy sobie przyżekłam, że już nigdy więcej nie będę brać prochów.

Gość dokładnie to
było 36 dni po 5 latach tabletek.

Więc nie muszę się martwić że ostatni (jeszcze tabletkowy) okres miałam 1 lutego, a teraz go nie ma...

jatez odstawilam tabletki wczoraj dostalam okres ale to po tabletkach:P wiec zobaczymy jak za miesiac bedzie:)

Gość yhy......
a ja odstawilam,okresu z odstawienia nie dostalam potem dopiero po okolo 45 dniach teraz wogóle czekam i panikuje juz powoli,w trakcie brania tabletek praktycznie okres mi zanikal,taka hustawka byla

Gość 568
brałam tabletki przez 5 lat różne odstawiłam w styczniu i już jestem w ciąży. To nieprawda ,że nie ma owulacji w pierwszym cyklu po odstawieniu

Gość 568
najbliższy okres będę miała w listopadzie

Gość ja miałam
idealnie na czas przez wszystkie miesiace po odstawieniu

Widzę że każdy przechodzi to inaczej... 568 - ta ciąża była planowana? Kochaliście się bez zabezpieczenia, do końca? My stosowaliśmy przez ten czas przerywany...

Gość 568
planowana? a czy bierzesz postinor żeby zaplanować?

Gość 568
skończyły mi się pigułki szczęscia i tak wyszło.

Gość yhy......
wzielas postinor i zaszlas w ciaze???????? to chyba pozno go wzielas albo cos bylo nie tak

Gość 568
tak naprawdę to byłam jakiś czas za granicą i nie miałam tabletek a jak wróciłam i pękła to został mi postinor ale nie zadziałał

Gość mmmhhhh
ciaza zaraz po dostawieniu tabletek to raczej nie najlepszy pomysl, zalecana jest przerwa,

Gość 568
wzięłam 4 godz po. i potem 12 po od pierwszej. potem miałam silne krwawienie ale było ono wynikiem implantacji zarodka

Gość 568
też uważam, że to nie najlepszy pomysł. moja koleżanka po odstawieniu miała bliźniaki:)

ja wlasnie powinnam wziac jutro tabletke ale chce sie "odtruc" i nie brac ich przez jakies 4 miesiace . Ciekawa jestem kiedy dostane normalny okres ;D

ja wlasnie powinnam wziac jutro tabletke ale chce sie "odtruc" i nie brac ich przez jakies 4 miesiace . Ciekawa jestem kiedy dostane normalny okres ;D

Gość yhy......
to pieknie,zaczynam sie martwic

Gość 568
głowa do góry po kilku dniach zaczynasz inaczej patrzeć na różne rzeczy. zrób badanie krwi na ilościowy hcg, kosztuje prywatnie ok 25-30 zł wynik po 3 godz i już wiesz. idziesz i płacisz . żadnych skierowań chyba że robisz na nfz.

Gość yhy......
noo zalezy w jakiej jest sie sytuacji...ja bym na dzien dobry byla skazana na samotne macierzynstwo...gdyz juz nie jestem z moim ex bo mial wypadek gdy mnie ch..zdradzil wiec sytuacja bylaby patowa :( :( chyba sie zalamie za chwile

Jak nie dostanę przez jeszcze przez tydzień okresu to zrobię test. 568 - ja też kiedyś wzięłam postinor, ale w moim przypadku zadziałał. Jestem w szoku że zaszłaś w ciąże. Nie co że organizm jeszcze nafaszerowany hormonami po tabletkach, do tego postinor... To zdarza się chyba niezwykle rzadko.

yhy... - nie denerwuj się na zapas. Zrób test. Albo tak jak radziła 568, badanie krwi - wtedy będziesz miała pewność.

Gość yhy......
tylko strach mnie paralizuje kurde jeszcze by mi tego brakowalo po ostatnich nieszczescich :( :( najpierw zrobie test bo juz minelo tyle ze by pokazal gdyby bylo co tfu tfu

Gość 568
jeszcze nie wiem co zrobię dalej, partner nie wie. od 13 r.ż. prowadziłam kalendarzyk nawet z pigułkami. a tu niespodzianka od losu. Jeżeli zostanę sama ... zamierzam urodzić. Jeżeli nie zostanę sama to będę miała wesołą rodzinkę.

pierwszy po tabletkach byl normalnie, nastepny spoznial sie niecaly tydzien... jak bedzie z trzecim - zobaczymy. ponoc moga byc dosc nieregularne.

Gość 568
idę na śledzika. Zajrzę tu jutro. Życzę spokoju YHY. nie martw się będzie dobrze. Pozdrawiam.

Gość yhy......
dzieki..tez tu zajrze....mam nadzieje ze poprostu to wplyw dodatkowo lekow antydepresyjnych bo gdzies wyczytalam ze moga powodowac brak miesiaczki...pozdrawiam

Dopisuję się do tego tematu, ponieważ również czekam.... Tabletki odstawilam w grudniu, mialam juz 3 razy okres - zawsze okolo 26-27 dni, ale zupelnie bezbolesny i raczej krótki (2-3dni). Teraz czekam... ostatni okres mialam 30.01. .... :/ dzisiaj 35 dzień minął.... Zastanawiam się czy kupic test, czy isc na wizytę do lekaża czy na badanie krwi...?