Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soonyyy

Zalany telefon. POMOCY !

Polecane posty

Gość soonyyy

Wczoraj telefon wpadł mi do wody. Szybko go wyciągnełam, wyjełam baterie i karte sim, osuszyłam i powycierałam dokładnie. Miał pod wyświetlaczem troche wody, ale zdołałam to troche 'wydmuchać' Zostało pod wyswietlaczem jeszcze kilka malych kropelek wody. I teraz nie wiem co zrobić, czy sprubowac go włączyć? boję się że nastąpi jakieś spięcie czy coś. Myślę żeby zaniesc go jutro do serwisu, ale chciałam się zapytać czy bezpieczne jest wlączanie go teraz. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Gość soonyyy
ttttttt

Gość Dugas
zostaw otwarty do wysuszenia na 3 dni

Gość Ejjjj ____________
Spiecie?? a co myslisz ze cie pradem pokopie? :O

nie wlaczaj, niech sie porzadnie wysuszy i bedzie ok chyba ze oprocz zalania poszla elektronika...

Gość ja tez tak mialam
suszylam go suszarka , po wlaczeniu wyswietlacz nie byl wyrazny jakby zaparowany ,50 zl dalam za naprawe

hehe moj syn ostatnio wrzucil mi tel do szkanki z sokiem i o dziwo tel zyje, poczekaj az wyschnie i dopiero wlacz, jak wyschnie to pewnie bedzie dzialal

Gość hmm tak tak...
powinnas jak najszybciej otworzyc obudowe i przeplukac plytke glowna denaturatem (nie wyswietlacz!), potem wysuszyc suszarka do wlosow i poskrecac. Trzeba sie pospieszyc bo elektronika zacznie łapać korozję. Jesli nie czujesz sie na silach to lec do serwisu, zrobia to za kilka zlotych 🖐️