Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvfbfdfdfgfg

Ile mniej więcej może kosztować

Polecane posty

Gość cvfbfdfdfgfg

badanie wzroku i okulary ? chodzi mi o zwyczajne,korygujące małą wadę, potrzebne w sumie do prawka nie wiem jak jakie koszty się nastawiać, oczywiscie mały salonik ;) 50 zł a moze 150 ?

Gość cvfbfdfdfgfg
;>

Potwierdzam.Ja za oprawki(bez bajerów)dałam 120 zł,a to było 2 lata temu.Bo szkła są tanie,oprawki za to kosztują.........:O

Gość cvfbfdfdfgfg
az tyle kasy za byle jakie okulary ?:(:( omg :( Ja nawet bym ich nie używala ale potrzebne mi są do prawka..

Badanie wzroku w salonie optycznym jest najczęściej bezpłatne, np w salonie Fielmanna, możesz zbadać wzrok bez żadnych zobowiązań i bezpłatnie, a cena okularów i robocizna, no to już jakie wybierzesz, wachlarz cen jest wielki.

Gość cvfbfdfdfgfg
a jest taka możliwość,że p oprostu pójdę do salonu i powiem czy może mi zbadać wzrok i powiedzieć czy moja wada nadaje się na prawo jazdy ?

Gość cvfbfdfdfgfg
To znaczy do lekaża w saloonie chciałlam napissać

Gość cvfbfdfdfgfg
nie podszywaj się 🖐️

idz do jakiegos malego saloniku,jak mowilas i poprostu zapytaj jak to wyglada. w takich duzych salonach optycznych owszem,zrobia ci badanie itd gratis,ale za okluray zaplacisz wiecej. poprostu zorientuj sie jak to wyglada w twoim miescie. u mnie jest tak jak wyzej napislalam:)

Musiałabyś być ślepa, żeby nie móc mieć prawa jazdy. I tak będziesz musiała przejść badanie przez uprawnionego lekarza do badania kierowców, a on najwyżej Ci wpisze w wyniki, że musisz prowadzić w okularach. Nie wiem jaką masz wadę. No i okulary musisz mieć, jak do niego pójdziesz i dobrze w nich widzieć.

Gość badanie
minimum 50 zł okulary min 250

Gość cvfbfdfdfgfg
oki może moja wada jest względna i nadaje się na prawko chociaz wątpie i tak bym ich nie nosiła tylko nie chce wpasc przy badaniu wzroku ;]

Gość cvfbfdfdfgfg
raz już wpadłam z kolegą i teraz są tego kokekwencje...

Gość cvfbfdfdfgfg
spierdalaj 🖐️ stara krowo :P

Ja ostatnio zmieniałam okulary, zapłaciłam 40 zł za wizytę u okulisty i 300 zł za okulary

Jeśli chodzi o badanie wzroku w kontekscie prawa jazdy to tylko soczewki w gre wchodzą. Wówczas nie wyjdzie Twoja wada. Bo okulary same w sobie Cię zdradzają. Ostatnio mąż kupował wyszło około 350 zł za okulary, soczewki z płynem około 80zł. Płyn starcza na dłuzej , soczewki ( 40zł) na miesiąc. Nie mniej jak masz wadę i tak musisz, powinnaś nosić okulary bądz soczewki.

Gość cvfbfdfdfgfg
Ale moja wada nie jest duża,po prostu nie widze z pewnej odleglosci radze sobie w zyciu ale wiem,że już tych literek co on wskaże nie zobaczę wiec chyba kupie sobie soczewki na te badania lekarskie