Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morQ

gdzie...?

Polecane posty

Gość upuppupupu
turystyka i rekreacja na ukw ...bydgoszcz

Myslisz ze nie dostane sie na pedogike?? ze mam za slabe wyniki... ze nigdzie sie nie dostane?? :(

Czy jest ktos kto studiuje pedagogike, albo ktos kto mial takie wyniki jak ja z matury i jednak dostal sie na studia??

dlaczego juz nie piszecie? czy naprawde jestem juz skreslona?

Gość upuppupupu
mysle ze nie jestesmy skresleni trzeba tylko znalezc odpowiednie studia na ktore latwo sie dostac

Gość też cały czas ci piszemy
że się nie dostaniesz nigdzie, bo po pierwsze masz nędzne wyniki w nauce, a po drugie sama nie wiesz co chcesz robić, chcesz tylko "dostać się na studia" :O studia to nie liceum, każde takie same i obojętnie, które się wybierze !!! :O

Ja sama nie potrafie takich znalezc, liczylam na pomoc innych ale chyba sie przeliczylam... nikt nie chce nam powiedziec na co mozemy isc z naszymi kiepskimi wynikami....

Gość viola_2
o co Ci chodzi? wybierz kierunek jaki Cie interesuje a probna matura jest po to, zebys wiedziala na jakim jestes etapie i co jeszcze nadrobic. Zmarnujesz czas jak pojdziesz tam gdzie Cie przyjma a kierunek nie bedzie Cie interesowal.

Gość eeeeeeelllllllllllllllllllllll
Kierunek: PSYCHOLOGIA Struktura studiów: jednolite studia magisterskie (5-letnie) Zasady przyjęć na studia jednolite magisterskie (5-letnie) NOWA MATURA Wydziałowa Komisja Rekrutacyjna na podstawie świadectwa dojrzałości przelicza punkty wyrażone w procentach, uzyskane przez kandydata na egzaminie maturalnym z części pisemnej . Liczba procentów uzyskanych na poziomie rozszerzonym będzie mnożona przez współczynnik 1,0, zaś na poziomie podstawowym przez współczynnik 0,5. Punkty uzyskane za poziom podstawowy i rozszerzony porównuje się i bierze pod uwagę wynik tylko z jednego poziomu, korzystniejszego dla kandydata. Na świadectwie dojrzałości kandydat musi wykazać się punktacją z języka polskiego oraz z dwóch przedmiotów spośród trzech : biologia, matematyka, historia. Lista rankingowa zostanie ustalona na podstawie sumy punktów uzyskanych z powyższych przedmiotów.

sory chcialas PEDAGOGIKE a nie Psychologie Zaraz WKLeje

A co powiesz mi o PEDAGOGICE?? Bo na UWM-ie nie ma psychologii...

Kierunek: PEDAGOGIKA specjalność: kształcenie zintegrowane i edukacja przedszkolna Postępowanie kwalifikacyjne obejmuje: konkurs świadectw dojrzałości na podstawie wyników egzaminu maturalnego uzyskanych z przedmiotów na poziomie podstawowym lub rozszerzonym (wariant korzystniejszy dla kandydata): - języka polskiego - historii, biologii, geografii, historii sztuki, matematyki, wiedzy o społeczeństwie, historii muzyki (jeden przedmiot do wyboru przez kandydata). oraz sprawdzian praktyczny z zakresu: - poprawności wymowy i pisania (kandydat winien wykazać się poprawnością mowy pod względem artykulacji i płynności oraz umiejętnością pisania tekstu pod dyktando); - predyspozycji muzycznych (kandydat winien wykazać się umiejętnością odtwarzania rytmu, intonacji, wysokości dźwięku, melodii); - predyspozycji plastycznych (kandydat winien wykazać się umiejętnościami w dziedzinie percepcji barw i kształtów oraz wzajemnej ich zależności). Przy kwalifikacji na studia w ramach limitu miejsc brane będą pod uwagę wyniki osiągnięte przez kandydatów z powyższych przedmiotów oraz wynik kwalifikacji praktycznej. Przyjęcie nastąpi w oparciu o listę rankingową sporządzoną na podstawie sumy punktów uzyskanych na podstawie świadectwa maturalnego i ze sprawdzianu praktycznego. Punkty procentowe uzyskane z przedmiotów na poziomie podstawowym mnoży się przez 0,5 a na poziomie rozszerzonym przez 1,0. Każdy element sprawdzianu oceniany będzie w skali 0 – 15. Za pozytywny przebieg sprawdzianu praktycznego uznaje się uzyskanie minimum 8 punktów z każdego elementu sprawdzianu. Niezaliczenie jednego z elementów sprawdzianu dyskwalifikuje kandydata. Kierunek: PEDAGOGIKA Specjalność: brak Postępowanie kwalifikacyjne obejmuje: konkurs świadectw dojrzałości na podstawie wyników uzyskanych na maturze (w części pisemnej) z przedmiotów: - języka polskiego - poziom podstawowy lub rozszerzony - historii, biologii, geografii, historii sztuki, historia muzyki matematyki, wiedzy o społeczeństwie (jeden przedmiot do wyboru przez kandydata) - poziom podstawowy lub rozszerzony Przyjęcie nastąpi w oparciu o listę rankingową sporządzoną na podstawie sumy punktów procentowych uzyskanych z przedmiotów za poziom podstawowy (ze współczynnikiem 0,5) lub poziom rozszerzony (współczynnik 1,0) w ramach ustalonego limitu przyjęć.

A jak jest z resocjalizacja? czy moglabys mi cos przyblizyc...ja naprawfde nie weim na jakich zasadach przyjmuja.... nic nie wiem na ten temat :(

Teeraz policz ile masz punktów. mozesz sobie porownac z punkatami os ktora by miala 100% i sama pomysl na ktorym bylabys miejscu DODATKOWO: 1/ za trzy przedmioty na poziomie rozszerzonym - dodatkowe 500% punktów, 2/ za dwa przedmioty na poziomie rozszerzonym - dodatkowe 400% punktów, 3/ za jeden przedmiot na poziomie rozszerzonym - dodatkowe 300% punktów. Wiec jak ktos zdaje to samo co ty + jeden rozszerzony zobacz o ile ma wiecej punktow sama pomysl

"ja naprawfde nie weim na jakich zasadach przyjmuja.... nic nie wiem na ten temat" Wszedzie przyjmują na zasadzie konkursu świadectw a wiec ilosci punktow z matury (podalam ci juz jak sie oblicza) I np maja 100 miejsc wiec 100 pierwszych osob przyjmouja reszta wypad Z resocjalizacja jest tak samo czyli konkurs swiadectw. Na dany kieunek jest ilestam osob i ten kto ma najwiecej ptk sie dostaje na kazdym kierunku sa inne kryteria nie da sie ustalic ile ptk potrzba P.S "a moglabys mi pomoc to zrobic??" zaraz ci policze.....

Masz 96 ptk

Dziekuje.... ja nie rozumiem z tego jak to sie oblicza... chyba naprawd enie nadaje sie na studia...

jak to obliczylas..? mogłabys mi rozpisac zebym zrozumiala... 96 to duzo czy malo???

Teraz zalóżmy ze kotos uzyskał takie same wyniki jak ty +2 przedmioty rozszerzone ma wiec 496 ptk Ktos inny uzyskal moze jeszcze lepsze wyniki od ciebie i tez jakies przedmioty rozszerzone A miejsc nie jest duzo Wiec sory ale z 96 ptk... :(

" 19:40 to ci sie przyda resocjalizacja w niczym ci sie nie przyda i trudno znalezc po tym prace." bzdura... wiesz ile potrzebuja ludzi do pracy z taka wlasnie specjalnoscia? sam to teraz studiuje i powiedzmy, ze mam 'zaklepane' w miejsce w osrodku wychowawczym miejsce..a ostatnio mialem praktyki w wiezieniu.. pani psycholog zapytala mnie czy bylby zainteresowany wspolpraca z owym zakladzie... a wracajac..zdawałem to co Ty na maturze.. :) pzdr

polski podst (probna ok 56%) angielski pdst (69%) geografie podst (67%) (56+69+67)* 0,5 + 69ptk Sama pomyśl czy to duzo w porównaniu z w/w przykladami

A jakie byly Twoje wyniki?? Czy miales problemy z dostaniem sie na resocjalizacje?? Czy jest duzo chetnych? gdzie studiujesz? Wiem ze zadaje duzo pytan ale to dla mnie wazne....

a za co dodales te 69 punktow? i czy trzeba osiagnac powyzej 30% z rozszerzonego przedmiotu zeby dostac 300%??

Sorka na koncu zamiast + 69ptk mialo byc = 69ptk Tak trzeba miec powyzej 30%

zdawałem wszystko w rozszerzonym.. polski 77% ang 82% geogr 66% i machnąłem też wos.. 60% uniwer wroc..'konkurencja' jest dośc spora na przyjeciach... ale mimo tego nie zaluje, ze studiuje reso.. w sumie od poczatku mnie to interesowalo...

wszystko w rozszerzonym... a ja wszystko w podstawie ii nie mam takich wynikow....