Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darietta

chcę kupić przenośna pamięć USB jaka pojemnosc jest najlepsza i jakiej firmy

Polecane posty

będę bardzo wdzięczna ponieważ szykuje mi sie formacik i nie chce mi sie zgrywać wszystkiego na płyty dlatego chce kupić sobie przenośną pamięć USB ( mam do zgrania troszke muzyki zdjęć i filmów) ale nie znam sie na tym jeśli mogę was prosić to podajcie markę pojemność i miej więcej ile może kosztować ja myślałam tak nad czymś do 50 zł

Gość pomoc dla Darietty
Witam :) Polecam pena Kingstona... np 2GB lub 4GB, jest tego sporo na allegro i ceny są bardzo dobre ;)

Gość oooop
z tego co piszesz masz dośc sporo (muzyka, filmy) jeden film to ok.700MB, także jesli chcesz zachować wszystko to musisz część nagrać. Jena płyta DVD-R ma 4,5 GB danych a kosztuje nieporównywalnie mniej niż 4GB pendrive.

Gość pomoc dla Darietty
dwa pytanka do Darietty... czy masz dysk podzielony na partycje..? formacik całego dysku czy tylko partycji systemowej...?

Na allegro nie radze kupowac. Ludzie sprowadzaja podrobki z Chin, ktore zawieraja kosci o bardzo niskiej pamieci. Soft jest jednak tak skrakowany, ze na twardym pamiec USB o de facto pojemnosci 256 MB bedzie 'udawala' pamiec 4 GB. Oczywiscie zapisac sie na tym wiecej niz 256 MB nie da.

Gość ludzie pomagają
a ona poszła :-/

Gość pomoc dla Darietty
eeetammm można kupić na allegro ale u PEWNEGO sprzedawcy, trzeba poczytać komentarze i jeśli ktoś sprzedał powiedzmy 100 penów o pojemności 2GB i nikt się nie skarży to raczej wszystko jest OK... Ja kupiłem już wiele przedmiotów na allegro i jak na razie nikt mnie nie oszukał ale zawsze rozważnie dobieram sprzedawcę no i cenę :) w myśl zasady /co tanie to nie zawsze dobre?/

Tu nie chodzi o oszukiwanie. Ludzie sprowadzaja szajs w dobrej wierze. A ci co kupuja pamieci USB o duzej pojemnosci rzadko kiedy w przeciagu kilku dni pakuja na nie jakies ogromne pliki (no bo ile taki dokument Worda albo fotka moze zajac?). Wystawiaja dobry komentarz, bo wszystko wydaje sie OK. Dopiero jak chca na pamiec zgrac film, albo jakis naprawde duzy plik to zaczynaja sie schody. Moja rada - kupujesz 4 MB USB na Allegro, sprawdz po jego otrzymaniu, czy fizycznie jestes tam umiescic 3.5MB plik (tzn. skopiowac na to USB, a potem z tego USB na twardziela).

Gość pomoc dla Darietty
za 50 zł to kupi 2GB Kingstona i w sklepie np. w media... ale co my się produkujemy jak Darietta sobie poszła... Ja spadam ;) Pozdrawiam

hej wszystkim dziękuje za pomoc i przepraszam ze tak sobie poszłam ale nie sądziłam ze ktoś mi pomoże po całym dniu oczekiwania a tu jednak miła niespodzianka hm jeśli chodzi o mojego kompa to chce wyczyścić w nim wszystko mam podzielone na dysk c i x ale coś mi wszystko szwankuje wydaje mi się ze jakieś programy szpiegowskie albo inne badziewia mi sie wpakowały i dlatego chce wszystko usunąć wiem ze opłacałoby mi sie kupić płytę i nagrać na płyty ale ja mam jeszcze inny problem nie mam nagrywarki dvd tylko zwykłą cd już 3 razy kupowałam nagrywarkę dvd i co musiałam ja zwrócić bo coś sie zawsze działo i teraz nie wiem co kupić nie znam sie na tym a nie ma mi kto pomoc

Gość pomoc dla Darietty
Witaj :) hymmm no to ciężko będzie Ci wszystko zabrać na pamięć przenośną. Przydałby Ci się drugi dysk na który mogłabyś wszystko sobie skopiować. ALE... ale skoro piszesz że masz jakieś wirusy to musisz je najpierw usunąć, inaczej cała operacja kopiowania nic Tobie nie da, bo robaki się znowu rozplenią w nowym systemie... Także najpierw leczenie a po zabiegu format może nie być już potrzebny ;) Pozdrawiam

ja sie na tym nie znam dlatego chce sobie po zgrywać w razie co jak przyjdzie informatyk to on sobie zadecyduje bo niestety nie ma mi kto pomoc a format miałam robiony ponad dwa lata emu wiec przydałoby mu sie takie porządne wyczyszczenie w ogóle nie wiem co jest bo coś sie stało i mimo iz miałam kilka formatów ostatnio pojawiła mi się gra którą miałam zainstalowana zaraz po tym jak kupiłam kompa i nie wiem co jest grane bo moim zdaniem po formacie wszystko powinno zniknąć no i format tez dlatego ze mam młodszego brata który coś mi tez nakopał ciągle coś ściąga i nie wiem co zrobić żeby nie mógł

Gość uczynny czesław
jeżeli tak ci brat gmera to załóż mu osobne konto w komputerze z ograniczeniami a sama utwórz konto administratora chronione hasłem. Ja mam taki jeden komputer od 9 lat i robiłem formata raz jak zmieniałem system z Win98 na WinXP. Ściagnj jakiegoś antywira z internetu, bo często formaty są niepotrzebne.

no dzięki tylko widzisz jest ten problem ze ja sie nie znam na tym kompletnie i nie wiem jak to wszystko zrobić dlatego muszę zrobić formacik i poproszę informatyka żeby mi wszystko poustawiał

Gość pomoc dla Darietty
no to skoro się nie znasz na tym to kup sobie pena 4GB- powinnaś się zmieścić w 50zł, wszystkiego nie zabierzesz z kompa ale najpotrzebniejsze rzeczy się zmieszczą i ładnie się uśmiechnij do pana informatyka a on już wszystko załatwi...

tak tez zrobię tylko jakiej firmy najlepiej kupić hmm bo większość zdjęć zgram na płyty chodzi tylko o muzykę i kilka dokumentów które mam na kompie a resztę wywalę w końcu od czasu do czasu porządek sie należy nawet w kąpie a co do uśmiechania sie to jestem w tym naprawdę dobra hehe cały czas sie śmieję więc nie sprawi mi to największego problemu . pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc

Gość pomoc dla Darietty
polecam Kingstona :)

oki to no w weekend muszę pozwiedzać sklepy ze sprzętem heh dzięki za pomoc jeszcze raz

Gość pomoc dla Darietty
Proszę bardzo :)

Gość gość
Polecam Ci ze stronki allinside.pl. Ja kupiłam tam dużej pojemności za niską cenę