Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna młoda tez niebawem

obraczka z cyrkoniami czy kryształkami Svarowskiego

Polecane posty

jako alternatywa brylantów?? obraczki z brylantami takie jakie mi sie podobaja kosztuja o zgrozo 4 tyiace zł wiec pomyslałam ze zamowimy z cyrkoniami a tu sie okazuje ze sa tez z kryształkami svarowskiego co jest ladniejsze, co sie ładniej błyszczy-) jak cena?? ktos wie??

no co nikt nie wie

Ja mam obrączke z brylantem. Obrączka kosztowała 150 zł ponieważ jest z tytanu a diament wybrałam średniej wielkości za 250zł. Pieknie wygląda. http://www.skarabeusz.com.pl/skarabeusz_oferta.php?oferta=1&produkt=34 To ta co na zdjęciu, tylko ja mam jeden brylant. W tym samym sklepie (ja w nim właśnie kupowałam) są również złote z diamentami http://www.skarabeusz.com.pl/skarabeusz_oferta.php?oferta=19 i chyba nie są tak strasznie drogie jak piszesz.

Gość pana młoda niebawem
i co nadal nikt nie wie

ale spójrz na te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=319404783 tez piekne mnie sie podobaja bardziej niz Twoje bo wygladaja bardziej elegancko i kosztuja 2000 zł a nie 4000, chociaz jak dla mnie to i tak drogo, poszukaj troche po allegro, potem nawet mozesz sie umówic ze sprzedawca i osobiscie zaprojektowac obraczki, teraz nie moge znalesc innych ale sa tez takie które tylko na 1 polowie maja brylanty i sa tansze... zastanwiam sie tylko nad jednym czy za 20lat nie uznam ze popełniłam bład przy wyborze nie decydujac sie na klasyczne płaske złote obraczki, http://www.thebeautifulcompany.co.uk/product s/designer-wedding-rings/18ct-yellow-or-white-gold-flat-cour t-band-35mm-medium-heavy_nhfc3-618/3192 a te przestana mi sie podobac i beda uznawane za tandetne, to mnie własnie powstrzymuje przed podjeciem decyzji, a co sadzisz o takich: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=313588471 z tym ze z zółtego złota obraczka to wydatek na całe zycie wiec lepiej zainwestowac w brylanty, ale jakbym juz miała wybierac zdecydowałabym sie na cyrkonie które tez sa kamieniami szlachetnymi tylko nizszej klasy. nie wiem tylko czy wiesz, ale z takimi obraczkami jest problem przy zmianie rozmiaru, a to normalne ze z czasem palce sa coraz grubsze poza tym ciaza... obraczki które w obwodze maja kamyczki nie moga byc powiekszone/zmnijszone. zapraszam na topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3686370&start=0 moze tam ktos Ci doradzi... pozdrawiam

wracam wracam tylko nie miałam czasu te ostatnie sa jak dla mnie za bardzo udziwnione chyba nie chce kolorowego złota ale te przedostatnie sa piekne, faktycznie bardzo eleganckie

kuleczka a ty tez szukasz obraczek??

fajnie ze jestes, tez szukam i mnie równiez podobaja sie obraczki z kamyczkami mnie najbardziej sie podobja własnie te ostatni i te pierwsze, tez nie lubie takich udziwnianych z róznymi kolorami i jak sie juz zdecyduje na jakies to najprawdopodobniej na jednokolorowe z zoltego złota bo białe odpada albo całkiem klasyczne albo tylko z paseczkiem z brylantów a tak na marginesie nie zastanawialas sie czy takei obraczki to dobry pomysł? potem moga nam sie przestac podobac... a jakim masz pierscionek zareczynowy?? pierscionek zareczonywo przkłada sie poslubie na palec obok i to moze wygladac troszke \"bogato\"... nie wiem jestem w kropce ale mam jeszcze duzo czasu na decyzje bo slub dopiero w 2009

Gość panna młoda niebawem
ja akurat pierscionek zareczynowy nosze na lewej ręce :-) ale faktycznie tez mam dosyc efektowny duza kulka z brylantami i szafirami wiesz ja sie nie martwie, ze kiedys taka obraczka nie bedzie mi sie podobać, tak naprawde to obraczki mozna kupić nowe - tak zrobili moi rodzice aczkolwiek z innych powodów ja mam taki charakter ze bizuteria musi mi sie w 100% podobac inaczej nie załoze czegos chociazby to nie wiadomo ile kosztowało, wiec chodzi raczej o efekt wizualny a nie o cene ciekawi mnie ile kosztuje robienie obraczek na zamówienie, bo te obraczki co ja znalałam kosztuja 4 tys, te twoje 2 tys troche za duza rozbieżnosc cenowa

jeli masz podobny pierscionek jak na tej fotce co wysłałas to spokojna głowa:-) możesz wybrac nawet bogate obraczki i nie bedzie się gryzło bo taki pierscionek jest naprawde bardzo elegancki i nie przesadzony

a te obraczki z 10 brylantami kosztuja 1400 zł hmm taka cena by mogła być ale akurat ten model mi niezbyt odpowiada

napewno znajdziesz jakiegos złotnika który zrobi Ci obraczke wg. Twojego projektu, mozesz nawet pokazac mu zdjecie tej która Ci sie podoba tylko moze lepiej bez 4000zł obok ;P

ale powiedz mi czy wiesz co to takiego te kryształki Svarowkiego ja wiem tylko tyle ze bywaja w róznych kolorach...co lepiej te kryształki czy cyrkonie

do właścicielki tego pierścionka---> wlasnie zajrzałam na zdjecie i zobaczylam swoj pierścionek zareczynowy, kupowalam go z narzeczonym w salonie YES i zaplacilismy za niego prawie 800 zł a tu taka niska cena .... zastanawiam sie wlasnie dlaczego... też w nim jest 19 malutkich brylantów..certyfikat tez mam... hmm dziwne

na żywo ten pierscionek wyglada zajebiscie, bo kamienie się pięknie mienią itp.

juz pisałam o tym- ja bym sie zdecydowała na cyrkonie, byłam kiedys na wykładnie na którym cyrkonie zaliczane były do kamieni szlachetnych teraz troszke o nich poszperałam w internecie i znalazły sie one w klasie kamieni syntetycznych... jedno nie ulega watpliwosci cyrkonie to kamyki których nawet wykwalifikiowany zlotnik bez odpowiednich przyzadów nie odrózni od brylantów dlatego zdecydowałabym sie na nie... niewiele wiem na temat kryształów Svarowskiego, nie wiem tylko dlaczego kojarza mi sie z tandeta... moze dlatego ze przy wyborze pierscionka zareczynowego przypadkiem weszlismy do sklepu w którym była tylko bizuteria z tych kryształów i cała bizuteria w nim była kiczowata... cóz moze jestem uprzedzona a ten sklep jest w galerii krakowskiej-w krakowie;)

do-madzianietka to nie jest mój pierscionek, mój narzeczony za mój zapłacił ok1200zł w salonie łodziańskich! naprawde nie wiem dlaczego ten jest taki tani ale troszke poczułam sie nabita w balona jak zobaczyłam cene tego:/ no cóz pewnie nasze maja wyzszej klasy brylanty, moze wykonanie jest lepsze...

generalnie na allegro wszystko jest tańsze jednak jesli chodzi o ten pierscionek to tak naprawde nie wiadomo jak on wygląda w rzeczywistosci:-)

kuleczka - pierscionek zareczynowy chciałam mieć z brylantami ale nie zalezy mi by obraczka miała brylanty skoro naprawde nie widac czy to cyrkonie czy brylanty:-) a jednak najbardziej podoba mi sie to co pokazałam na samym poczatku naprawde uwazasz ze taka obraczka jest nieelegancka?/ wiem wiem nie pisałas ze jest nieelegancka tylko ze ta z twojego linka jest bardziej elegancka:-)

no cóz to kwestia gustu, ale dla mnie nie jest elegancka... ale to chyba zalezy od tego jak sie pojmuje elegancje, dla mnie elegancja ma duzo wspólnego z klasyka i z prostota.

Gość wy glupoie jestescie
przeciez widacn pierwszy rzut oka roznice pomiedzy cyrkonia a brylantem!!!

Gość niekoniecznie
to dlaczego ja mam pierscionek z brylantami, ale ze jest dosyc duzy to wszyscy sa pewni ze to cyrkonie??

Gość wy glupoie jestescie
jak ktos nie dorozna brylantu od cyrkonii toi chybaw zyciu prawdziego brylantu nie mlail na palcu albo w reku a od jubilera, ktory nie potrafi odroznic to bym wiala dalekooo! faktem jest ze gdy polozysz cyrkonie obok brylantu to te pierwsze wydaja sie wlasciwie polmatowe, przy ruchu reki z cyrkoniami tak smao, nie ma siely ni lpaia swiatla tak jak brylant