Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna młoda tez niebawem

obraczka z cyrkoniami czy kryształkami Svarowskiego

Polecane posty

Gość albo brylant albo bez
to coś co kupujesz na całe życie. nie warto wybierać substytutów. jeśli nie macie kasy na brylanty; to wybierzcie obrączki bez kamieni, jest przecież wiele pięknych klasycznych wzorów. zrób tak, żebyś za 10 lat nie żałowała swojego wyboru.

Gość panna młoda niebawem
chyba tak, wybiore sobie obraczke be kamieni za to z jakims ładnym wzorkie, bo niestety kwota 4 tys zł za takie obraczki to przesada

rosalinda tylko zauwaz ze nie kazdego stac na taka obraczke

chciec to bym chciała czemu nie

Ja wiem, że nie każdego stać. Miałam na myśli, że może warto zrezygnować z super sukni czy extra żarcia na rzecz obrączek. W końcu to je (ją) będziesz nosiła całe życie.

suknie bede miała za 1800 zł, pierscionek zareczynowy mam za tysiac jest z brylantami i szafirami i jestem szczesliwa ze mam takie cudo - to bedzie mój ukochany pierscionek do konca zycia, obraczki faktycznie wybiore takie bez brylantów choć mysle ze tez znajdziemy jakies piekne a ty rosalinda juz po slubie czy jeszcze przed

Ja przed (odpukać, nie zapeszać tfu, tfu..) Oglądałam na razie obrączki tylko tak wstępnie. Mi to się nie spodobała już cena 2.ooo zł ;) ale skąpa jestem to dlatego :) Facet będzie musiał wszystko sam kupować, bo ja tego nie przeżyje :) w sensie chodzić i wydawać.

rosalinda - my ogladalismy ładne obraczki za tysiac zł wiesz w zwiazku ze slubem jest mnóstwo wydatków jak sama zreszta wiesz po co wymieniac....jakby wszystko miało być super to by człowiek z torbami poszedł poza tym to w koncu jeden dzien (wieczór) i noc.... dlamnie pierscionek za 1 tys. to niebotyczna kwota a co dopiero wiecej hehe

rosalinda - szukaj w małych sklepach jubilrskich nie w tych osławionych ja mam pierscionek zareczynowy cudo, ogromna kulka z brylantami i szafirami, kosztował tysiac zł własnie w małym sklepie jubilerskim gdzies tam schowanym i prawie niwidocznym w miescie:-) natomiast w znanych salonach te ładniejsze pierscionki kosztowały od 1800 zł w góre a i tak mało który był tak piekny jak mój

Gość Chicka7
hej, poczatkowo różnica pomiędzy brylanetm a cyrkonią jest znikoma. Brylant poznasz po tym, że pieknie odbija światło. Z tym, że za klika lat (wcale nie tak wiele), możesz być pewna, że cyrkonia zmatowieje, niemozliwe jest, aby stało się inaczej. natomiast brylant nawet za kilkadziesiąt lat będzie prezentował się równie wspaniale jak w dniu, gdy go dostałaś. Moja kuzynka ostatnio dorabiała kamyk w pierścionku, w którym jest kilkanaście cyrkoni. Kiedy jubiler włożył tą jedną brakującą, różnica pomiędzy nową a starymi była ogromna. a pierscionek ma zaledwie 3 lata (zaręczynowy). jesli kamień - to tylko szlachetny. pozdrawiam

Gość chicka7
hej, poczatkowo różnica pomiędzy brylanetm a cyrkonią jest znikoma. Brylant poznasz po tym, że pieknie odbija światło. Z tym, że za klika lat (wcale nie tak wiele), możesz być pewna, że cyrkonia zmatowieje, niemozliwe jest, aby stało się inaczej. natomiast brylant nawet za kilkadziesiąt lat będzie prezentował się równie wspaniale jak w dniu, gdy go dostałaś. Moja kuzynka ostatnio dorabiała kamyk w pierścionku, w którym jest kilkanaście cyrkoni. Kiedy jubiler włożył tą jedną brakującą, różnica pomiędzy nową a starymi była ogromna. a pierscionek ma zaledwie 3 lata (zaręczynowy). jesli kamień - to tylko szlachetny. pozdrawiam

Gość a kto wam nagadał że
szkiełko, jakim jest cyrkonia to kamień szlachetny??? od 10 lat zajmuję się biżuterią, moja rodzina z dziada pradziada też i wię kszej bzdury nie słyszałam. Poza tym chyba tylko dziecko nie odróżni cyrkonii od diamentu...kryształy sworovskiego są trwalsze, nie matowieją tak jak cyrkonie i nie są aż tak tandetne...

jako alternatywa brylantów?? obraczki z brylantami takie jakie mi sie podobaja kosztuja o zgrozo 4 tyiace zł wiec pomyslałam ze zamowimy z cyrkoniami a tu sie okazuje ze sa tez z kryształkami svarowskiego co jest ladniejsze, co sie ładniej błyszczy-) jak cena?? ktos wie?? _______________ dla mnie cyrkonie to tandeta... Nie lubię niczego sztucznego. Masz fatalny gust.

kuleczka1983 -------> nosimy taki sam pierścionek :) Bardzo mi sie podoba, jest taki subtelny i piekny, po prostu ...