Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olson

Pryszcze i wągry

Polecane posty

Hejka mam nadzieję, że mi pomożecie :) Na czole mam pełno małych, podskórnych pryszczy, których nie można wycisnąć, do tego kilka dość dużych i pełno wągrów. Mam jeszcze pełno czerwonych plam chyba blizn po trądziku itp. Chciałabym zmienić sobie fryzurę na taką, bez grzywki... ale nie mogę, bo mam te głupie pryszcze, wągry i blizny na czole ! Na nosie i brodzie też mam pełno wągrów, ale raczej nie mam pryszczy w innym miejscu niż na czole. Ostatnio kupiłam sobię maść cynkową i od 2 dni ją używam, zuważyłam niewieką poprawę. :( Codziennie rano i wieczorem : na początku myję twarz żelem 3 w 1 z garniera, potem wycieram buzię płatkami z tej samej firmy i do tego krem też z garniera. Potem nakładam krem brevoksyl a na to wszystko maść cynkową. Chciałam powiedzieć jeszcze, że mam bardzo podkrążone oczy i nie wem co mogę z nimi zrobić, aby je rozjanić. Używałam korektora antybakteryjnego, ale i tak po 10 minutach widać je... Proszę odpiszcie mi :) Z góry dzięki :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Gość korektor pod oczy
korektor pod oczy to kiepski pomysł, przesuszysz skórę i szybko nabawisz sie zmarszczek pod oczami jesli już musisz tuszowac sińce to lepiej używaj specjalnego korektora pod oczy albo kup sobie krem Nivea Young and Beautiful, ten krem tonujący, jest delikatnie nawilżający co do problemów z trądzikiem to najlepiej isc do dermatologa i zacząc się profesjonalnie leczyc kosmetyki dla cery trądzikowej dostępne w sklepie nie są zbyt skuteczne w przypadku uporczywego trądzika, działają jedynie doraźnie i mogą pomóc osobom które nie mają z trądzikiem zbyt wielkich problemów, u Ciebie to raczej stan przewlekły, liczne stany zapalne itp, byc moze potrzebna będzie kuracja czymś silniejszym, jakis antybiotyk itp, ale o tym niech zadecyduje lekarz jedyne co mogę doradzic to picie herbatki z ziela bratka, kupisz w aptece (koszt ok 4 zł za opakowanie), pij napar 3 razy dziennie, już po 2-3 tygodniach cera powinna sie poprawic

Napiszcie coś, wiem że macie jakieś sposoby :) Nie piszcie tylko, że jest tutaj pełno takich topiów, bo ja nie mogę znaleźć, a jak wy możecie to podajcie tutaj lini do nich :)

Gość korektor pod oczy
możesz też spróbowac przemywac twarz naparami z ziół polecam rumianek, nagietek i skrzyp dwa pierwsze działają łagodząco na podrażnienia, skrzyp oczyszcza i lekko wysusza na cerę dobrze jest też przyjmowac suplementy z witaminami np A+E, witaminy na cerę i paznokcie z grupy B ze sproszkowanym zielem skrzypu i pokrzywy, z drożdżami piekarskimi trzeba je brac przynajmniej miesiąc by była widoczna różnica

Gość może nie ma nikogo
:D temat jest trudny, bo zależy od przyczyny- trądzik młodzenczy, problemy hormonalne, źle dobrane kosmetyki itd na pewno nie ma jednej dobrej metody la wszystkich.... warto więc poradzić się dermatologa....

ja uzywam do mycia twarzy plynu do higieny intymniej, brzmi smiesznie ale na prawde wygladza cere.. I raz dzeinnie szare mydlo, a rano i wieczorem plyn. Do tego na noc sudokrem... Wągrów tak na prawdę nie da sie zlikwidować, z czasem same znikną..

Gość korektor pod oczy
Z kosmetykami na trądzik to różńie bywa. Jedne pomagają inne wręcz przeciwnie, czasem trzeba dobrac indywiduanie. Nie mam typowego trądzika ale miałam etap gdy uporczywie ciągle mi coś wyskakiwało tuż przed okresem. Potem powstawały przebarwione blizny które były długo czerwone i nie chciały blednąc.Na to pomogło mi picie herbatki z bratka. Teraz nie mam już niespodzianek na twarzy, jedynie zaskórniki, ale te miałam zawsze i na nie pomaga jedynie peeling i mechaniczne oczyszczanie. Stosowałam rózne żele do mycia twarzy i peelingi. Niektóre jak Clean and Clear powodowały u mnie wysypkę. Z kolei żel do mycia twarzy Garniera za bardzo wysusza mi cerę. Toniki z akoholem stosuję tylko punktowo by zasuszyc pryszcza, na codzień używam tylko toników bezalkoholowych. Dobry do mycia twarzy jest żel Nivea Young, nie wysusza i nie podrażnia.

Napiszcie coś więcej, na tewno wiecie jak z nimi zalczyć, więc podzielcie się tą wiedzą ze mną :) Dzięuję za odp :)

Napiszcie coś więcej, na tewno wiecie jak z nimi zalczyć, więc podzielcie się tą wiedzą ze mną :) Dzięuję za odp :)

Gość a może spróbuj
pójśc do kosmetyczki, a potem coś z serii Ologo25 vichy na te dolegliwości, ja stosowałam Normaderm na noc, peelling rozgrzewający clean&clear przed snem, na dzień lekki krem matujący po przetarciu twarzy najpierw tonikiem zwiężającym pory Normaderm. Od czasu do czasu robiłam parówki z rumianku na oczyszczanie porów i żeby ogólnie nie przeszuszyć skóry od czasu do czasu maseczkę nawilżającą z nivea visage. I pomogło. No z duzo wody mineralnej niegazowanej, to oczyszcza ciało z toksyn, duzo jedzonka z żelazem (np. sok malinowy) dla zwiększenia poziomu żelaza krwi, lepsze ukrwienie skóry.

Gość zapraszam****
zmien dietę