Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darmma

Poradźcie mi proszę uprzejmie

Polecane posty

Gość darmma

Od lat marzę o balejażu, ale że mi rosy uciążliwie szybko rosną nigdy się na niego nie zdecydowałam. Ale 30 stuknęłam i stwierdziłam że jak nie teraz to nigdy. Mam od jakiegoś czasu naturalny, własny kolor na głowie, średni blond. Powiedzmy że blond, ale nie spalony itd. Poradźcie mi proszę jakiś balejaż na moje włoski do ramion. Może jakieś linki. I jak mam wytłumaczyć fryzjerce czego chcę? chcę taki świetny balejaż, po prostu żeby był świetny i już:)

Gość na twoim miejscu
nie robiłabym balejażu a jedynie takie refleksy wokół twarzy, tak by pasemka były o ton, dwa jaśniejsze od Twojego naturalnego koloru włosów nie zmieniaj na siłę swojej fryzury, im bardziej wymyślana fryzura tym bardziej postarza, nie chcesz chyba wyglądac na 40stkę .... teraz chesz wyglądac dojrzalej a za kilka lat zrobisz wszystko by wyglądac jaknajmłodziej i jaknajbardziej naturalnie obserwując kobiety po 30stce zauważyłam że geberalnie jasne kolory włosów odmładzją a ciemne niekorzystnie podkreślają zmarszczki i niedoskonałosic cery, postarzają zmarszczki i rysy twarzy u blondynki są jakby rozmyte a u kruczoczarnej brunetki nienaturalnie pokreślone przed kontrast twarz-włosy

Gość na twoim miejscu
chodzi mi efekt jakby naturalnei rojaśnionych pasm przez słońce kolor należy dobrac do tonacji twoich włosów czyli dla jednego dobry będzie ciepły odcień złoty miodowy blond a dla innego zimny odcień: platyna

Gość ............lhjgha
ja widzialam fajny balejaz- byly cieniutkie i nie za czesto pasemka stonowanego fioletu, czekoladowy braz i jakis bezowy i jasniejszy- wygladlao ladnie

Gość ola malo wiesz
mysle, ze jasniejszy blond o kilka tonow i kilka ciemniejszy i wtedy bedzie ladnie i naturalnie, oczywscie bardzo drobno robiony

Gość darmma
Jeśli same robiłyście balejaż, to o co pyta fryzjerka? O to czy pasemka mają być wąskie? Stara jestem:) Włosy zawsze robię w salonie, więc jaki.s chcę się przygotować przed pójściem i umówieniem na balejaż. Poczytałam o tym odmładzaniu, zmarszczek nie mam, dbam o siebie jak mogę, ale rzeczywiście chyba za rada odejdę od mocnych kontrastów.

Gość zgadzam sie ze farby
napewno zapyta jakie chcesz te dwa kolory oprocz swojego. i tak jesli moge doradzic, to wybierz jakies naturalne, daruj sobie czerwienie i fiolety, slabo wychodza i postarzaja. pozniej zapyta jak je wykonac to juz zalezy od Ciebie. ja robie roznie, ale z regoly wole jak sa zrobione gesto wtedy efekt jest ladniejszy, znaczy jak te pasemka sa drobnuitkie, ale duzo. pozniej. musisz sie zastanowic gdzie chcesz miec przedzialek. jesli masz na srodku to zaproponuj aby pasemka byly robione od czola do tylu, ze jak zrobisz przedzialek to rozejda sie na pol na boki, nie bedzie plam ani nie milych niespodzianek. zaryzykuj nie ma sie czego bac. delikatnych balejazy bardzo nie widac a w razie czego mozesz cos zmienic nastepnym razem np zrobic dwa na jeden czyli np. dwa blady na jeden braz itp kombinacje. jesli ci sie bardzo nie spodoba to mozesz zrobic szamponetka kolor, ale napewno ci sie spodoba.

Gość darmma
Wielkie dzięki. Biorę wszystko pod uwagę. ciemne kolory raczej odpadaja , wolę coś w palecie blondów.