Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pell me out

tabletki- tak czy nie?

Polecane posty

Gość ola malo wiesz
mniej wiecej wiem czym jest Twoja choroba i pewnie w takiej sytuacji sama bym je brala. nie bedziesz ich brac w okresie ciazy... jesli sie nie ma wyboru to wazne aby zminimalizowac skutki uboczne, ale o tym pewnie mowil Ci juz lekarz. jednak jesli jest sie zdrowia, piekna kobieta i ma sie wybor to warto sie zastanowic. komfort psychiczny z bezpiecznego seksu jest bardzo wazny, ale wazne jest tez zdrowie, ktore zaczyna sie doceniach w chwili jego utraty.

Gość a gdzie autorka

O ciązy u mnie nie ma mowy mam 2 dzieci ktore urodziłam gdy jeszcze o endo nawet nie slyszalam , mam 32 lata a moje motto zyciowe to ABY DO MENOPAUZY ! I Niestety chyba na tabsach !

Gość ola malo wiesz
a plastry nie wchodza w gre? mozna by w ten sposob chociaz oszczedzic zoladek.

Wiesz jakos nigdy nie myslałam o plastracch ! Zapytam mojego gina , jednak plastry chyba finansowo wyjdą mi drożej niz tabletki , ale co tam na zdrowiu się nie oszczędza . Dzięki za podsuniecie pomysłu

Gość ola malo wiesz
pewnie wyjda drozej tym bardziej, ze sa nie dlugo na naszym rynku, ale czytalam, ze dziewczyny sa zadowolone, glownie dlatego, ze nie trzeba ich brac codziennie i omijaja zaladek, a przez tyle lat ile asz je brac to moze warto sporobowac o ile lekarz ma podobne zdanie.

Gość pell me out
do prezerwatywa8- zazwyczaj 28dni tam np. czasem jeden dzien pozniej przychodzila. ale w lutym dostałam w 25dniu;/ (03.02) a teraz mi sie spóznia 3dzień... licząc 28dni powinnam była dostać w niedz a tu nic...

Gość prezerwatywy 8
E, to 3 dni to rzadne spóźnienie. Nie masz powodów do zmartwień. Naprawdę. Mówi ci to stara prezerwatywiara ;-) Oczywiście, ze pod warunkiem, ze nie popełniliście jakichś blędów. Tak koło tygodnia to mnie zaczyna ruszać już nerwami, mimo, że to nadal jest w normie. Nie dręcz się. Miesiączka już tuż, tuż. Lada dzień.

Gość prezerwatywy 8
twoje 28 + 7 dni = 35 dni A dziewczynom zdarzają się nawet 40 dniowe odpały i ginekolog stwierdza, że to też normalne. Spokojnie. Nie masz co liczyć na ciążę. :-)

hej wszystkim ja stosuje tabletki i jestem bardzo zadowolona Na pocztku naszym zabezpieczeniem byly prezerwatywy ale dwa razy pekla wiec nie chcielismy tak dalej zyc tak jakby w stresie i czekac co miesiac czy bede miala okres czy nie Naprawde polecam tabletki

Gość pell me out
hehe dzięki wielkie:-) od pół roku współżyjemy... zawsze tak samo sprawdzamy i było ok. pierwszy raz mam taką sytuację i dlatego może się trochę boję:( mam nadzieję że bd oki:) dziękuję Ci bardzo za radę:) narazie zostanę chyba przy durexach... mam 18lat i nie chce sobie psuć zdrówka... bo dosyć chorowita jestm i nie chce jakiś skutków ubocznych... mam wieczne problemy z żołądkiem- nie bd tego pogarszać:) jeszcze raz dzięki:) to mój mail- anusia1906@buziaczek.pl jak możesz to napisz mi jakąś wiad. i jak bd miała jakieś pytanko to bym napisała- jeśli mogę? :)

Gość prezerwatywy 8
U mnie zwykle jak w zegarku 26 dni. A opisałam ci wyżej, jakie miewałam wahania na przestrzeni 8 lat. A i dlatego lubię dość dokładnie obserwować swój organizm, bo jak wiem z dużym prawdopodobieństwem kiedy miałam jajeczkowanie, to potem odliczam od niego 14 dni i w przybliżeniu mogę wiedzieć czy spodziewać się miesiaczki ciut wcześniej czy ciut później. Oczywiście nie zawsze jajeczkowanie da się tak wyraźnie wypatrzeć. Ale taka orientacja bardzo mi pomaga i się później nie denerwuję. 🖐️

no powiem ci ze ja biore juz od ponad roku tabsy i wszystko ok ale na zdrowie nie narzekam i zadnych problemow nie mam milo mi ciebe poznac a moze masz gg

Gość pell me out
prezerwatywa8 a w jaki sposób obserwujesz swój organizm? ja pytałam ginekologa o to jak spr płodne dni. miałam wtedy regularne... i mówiła że przy cyklach 28 dzieli się na pół czyli 14 plus/minus 2 dni... ja obserwowałam swój org, tzn wiedziałam kiedy dostanę okres... (2tyg wcześniej bolały piersi... ok 2-3 dn wcześniej powikszał się brzuch) a teraz od ost miesiączki się popsuło... ;/ bolały mnie piersi(tydz wcześniej zaczeły boleć), ale brzuch nie...Nie był też powiększony jak zawsze.... aż tu nagle na poprawinach niespodziewanie dostałam okres... teraz bolą też tylko piersi... no i nic :(

Gość prezerwatywy 8
pell me out, przepraszam, ale później ci odpowiem. Bo muszę wyjść na dłużej, a pisanie na temat moich doświadczeń trochę by mi zeszło. Jeśli dziś nie zdążę to jutro popatrz na ten topik. 🖐️

Gość pell me out
okey:) ja też uciekam:)