Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rht6ru

5 BIEG W AUCIE KIEDY UZYWAC ?

Polecane posty

Gość rht6ru

Sluchajcie mam takie pytanie. Powiedzmy dojezdzam do wiaduktu z predkoscia 90-100km/h, musze wjechac pod gore, czy przed wjazdem moge wrzucic na piaty bieg ? Czy moze powinnam wjechac na ten wiadukt z wysokimi obrotami pewnie okolo 3000. Jak powinno sie w takiej sytuacji postepowac ?

Przed wjazdem należy raczej redukować bieg, gdy jest bardzo stromo jazda na wyższym, może się okazać w ogóle niemożliwa.

Gość rht6ru
ojej a ja do tej pory wrzucałam wsteczny

Gość zboczyslava
no przed gorka i na gorce nie zmieniaj biegu bo auto nie bedzie mialo mocy.jedz jak jedziesz...

Gość jadąc po gorkę
trzeba zredukować bieg na niższy!!

chyba czujesz ile mocy masz na danym biegu , jak widzisz,że auto zaczyna zwalniać jadąc po górkę a do szczytu daleko to zredukuj

Gość rht6ru
No ale jade prosto powiedzmy odcienek pol kilometra z predkoscia 100km i wtedy mam piatke rozpedzonym do tej predkosci autem wjezdzam na te wiadukt nadal mam 100 na liczniku to i tak mam redukowac?

Gość rht6ru
Juliusz Cezar o to wlasnie chodzi! Wlasnie zesmy sie z ojcem o to pozarli, bo on sie na mnie darl ze na 5-tce wjezdzam pod gore - ale skoro mam 100km/h powiedzmy, obrotow okolo 2700 no to chyba jest ok ?

Gość rht6ru
ojciec się tak wydarł na mnie że wcisnęłam wszystkie pedały na raz i wyleciał przez okno

Gość ahahahahaa
:D🖐️

Gość jadąc po gorkę
hahaha dobre ;)

Gość rht6ru
Nie jechalam z nim, z natury tego nie robie :P Ale rozmiawialismy na ten temat i mi wyklad zrobil ;)

Jeśli masz mocny silnik, to spokojnie jedziesz na 5-tce. Jeśli słabszy, możesz próbować na 5-tce, a jak w trakcie podjeżdżania prędkość znacząco spada - redukujesz.

Gość Poskromic Złościcę
jak podejżdzasz pod górkę to zazwyczaj lepiej redukować niż wrzucać większy bieg - bo obroty spadają... Poza tym nie wiem jak Ty ale ja uwielbiam jak samochodzik przy takiej redukcji dostaje kopa. Zawsze to robie jak chce wyprzedzać...