Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i ja ...

Nie ma miejsca w świecie dla zbyt wrażliwych ....

Polecane posty

Gość i ja ...

I miłość jak każde uczucie wypalić się może. Wypełniam tę pustkę obojętnością. Tylko dlaczego czasami jeszcze boli? Dlaczego łzy jeszcze płyną?Jesteś tak obcy, tak bezgranicznie obcy dla mnie. Kocham człowieka, którego już nie ma. Kochać będę go zawsze, Ciebie już nie umię- bo TY jesteś obcy. Obcy w moim życiu, obcy w moim łóżku. Obce dłonie dotykają mnie co noc, codziennie rozmawiam z nieznajomym, z obcym robię zakupy, z obcym wychowuję swoje dziecko.I myślę, że tak być nie powinno. Już nic do mnie tu nie należy, wszystko obce jest, jakieś nieswoje, nieznane.I pośród tego wszystkiego ja - jakże obca dla Ciebie.A jednak boli. I obcy człowiek skrzywdzić Cię może. Przysiadłam cicho w kącie i czekam, wypatruje dłoni, która pomoże mi wstać i pójść dalej. Wypatruję człowieka, który obcym nie będzie. Człowieka, który tylko przyjacielem być musi.Dobrze mi w moim kącie, nie chce z niego wychodzić dopóki dłoni owej nie zobaczę. Zatracam się w swoim smutku, w swojej rozpaczy. I nie umię dostrzec pozytywnych stron życia.Stałam się jednym z szarych ludzi co to po świecie nieszczęśliwi chodzą. Jak oddychać kiedy powietrza brak? Jak życ kiedy samotność, smutek i tęskonota coraz mocniej zaciska pętle na mej szyi? Walczyć sił już nie mam. I tylko ból fizyczny sprowadza mnie do rzeczywistości, daje znak, że jeszcze tu jestem, jeszcze żyję.

Gość a jeśl
zig hajl. po niemiecku niech żyje. po starosłowiańsku spierdalaj. do komory!

Gość jeśli mogę123
to co napisałaś... dokładnie jakbym była w twojej skórze, mam to samo moje małżeństwo się skończyło,odszedł człowiek mi najbliższy, żebrzę o odrobinę czułość :(

Gość sosnowa igielka
ale elaborat i przeswiadczenie,ze tyklo mnie w zyciu spotkala prawdziwa milosc...a moze mi sie wydawalo...

„Bez względu na to, jak bardzo rozgrzany jest niedopałek, wyjęty z ognia, szybko gaśnie. Bez względu na to, jak bardzo mądry może być człowiek, będąc daleko od swoich bliskich, nigdy nie zdoła zachować swojego ciepła i płomienia swojej miłości.” „Ciesz sie każdą chwilą, abyś potem nigdy nie żałował, że utraciłeś młodość. Każdemu etapowi życia Pan przypisał właściwe mu niepokoje.” „Bóg wysłuchuje tych, którzy błagają o łaskę zapomnienia dla nienawiści, lecz głuchy jest na głos tych, którzy chcą uciec przed miłością.” _________________________________________________ \" jakie jest największe kłamstwo świata? — To mianowicie, że nadchodzi taka chwila, kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna nim rządzić los. W tym tkwi największe kłamstwo świata.” Paulo Coelho

Gość mam tak samojakty
wszyscy mówią że jestem wariatką :( bo też tak przeżywam bo nie chcę przestać kochać .. i nie ma dla mnie innej opcji niż to że wróci w końcu :(