Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margeuritte

blagam o pomoc potworny bol przy sikaniu...

Polecane posty

Gość Margeuritte

Po jakims czasie zaczelo mnie piec i swedzic w okolicy pochwy a potem piec przy sikaniu. Teraz wszystko mam zapuchniete a zrobienie siku to dla mnie katorga tak boli i piecze. Macie jakis skuteczny sposob? biore furigan od 2 i nic, fluconazole, masci promafucort i makmiror. Blagam czy jest na to jakis sposob? sikam 2 razy dziennie bo ak boli ze trudno mi sie zmusic, prosze zna ktoras z Was jakis sposb?

Gość do ginekologa biegiem
moja kumpela tak miala i sie okazalo,ze ma krwiaka

Gość Margeuritte
bylam dala mi leki , u mnie nie da rady nawet wziernika wlozyc czy palcem dotknac ;/

Gość mamuska kwiatuszka
jesli srodki na zapalenie pecherza nie poskutkowaly to musisz isc do lekarza bo to moze byc cos powaznego..

Gość do gina
a usg?

Gość Margeuritte
usg nie robilam teraz mnie bola tez jajniki a moze to juz podswiadomie wszystko boli, myslalam ze to od obtarcia przy... bo juz tak mialam ze pieklo po i przechodzilo. moj chlopak twierdzi ze mogl mi bakterie przeniesc z krocza mojego w okolocie pochwy ale od razu taka chorba? nie wiem wyc mi sie z blu chce jak pomysle ze rano znowu musze sie wysikac i d pracy isc. nie wiem moze jutro rzeczywiscie pojde raz jeszcze do lekarza tym razem internisty jesli usg cos wykarze. ostatnino malo pilam malo jadlam i dlugo siedzialam bez wstawania kolo 8 godzin. moze to stad to chorobsko? Tak czy inaczej dalej prosze jesli ktoras z Was miala podobne objawy poradzcie mi cos. nikomu nie zycze takiego cierpienia.

Gość po ile furaginu bierzesz
??

Gość po ile furaginu bierzesz
zwieksz dawke do 5-6 tabletek 2-3 razy dziennie, po 2 dniach powinnas poczuc poprawe, do tego kup ziolowy urosept i pij skrzyp fix

Gość Doświadczoona
Na problemy z pęcherzem: żurawina w kaspułkach + 3 razy dziennie po dwie tabletki wit C (żeby zakwasić mocz). Od razu po wstaniu wypij dwie szklanki wody z sokiem z cytryny. Potem staraj sie pić szklankę wody/naparu z ziół co godzinę. Będzie męczyć, gonić do ubikacji, boleć, ale szybciej wypłucze i wybije paskudztwa. Małe piwo 1-2 razy dziennie też nie zaszkodzi. Wodę co godz. kontynuuj przez 2 dni, tabletki zakwaszające przez jakiś tydzień po ustaniu objawów. I pamiętaj, by po każdym stosunku oddać mocz :)

Gość pchlasachrajka
przede wszystkim duzo pic i vit. C zeby zakwasic mocz, pic wierzbownice, zrobic posiew moczu

Gość laaadnaaa
jak furagin nie pomogl to szok, bo zazwyczaj pomaga juz po 1 dawce podkreslam poprzedniczki- pic duuuuzoo wody z sokiem z cytryny, cieple nasiadowki z kory debu, pic rumianek, i sikac sikac wysikac wszystkie paskudztwa mozna zastosowac masaz receptorow stop- masuje sie wtedy nerki, przewod moczowy i pecherz moczowy- tez bardzo pomaga

Gość kicia34
Ja natomiast uważam że to nie koniecznie jest problem z pęcherzem. Miałam tak kiedyś i okazało się ze to są sprawy ginekologiczne a tez leczyłam sie ponad pół roku na pęcherz bez skutku.Furagin tez na mnie nie działał:( Swedzenie i pieczenie przy oddawaniu moczu to moze miec zwiazek z jakims zapaleniem pochwy albo grzybicą. Zgłoś się do ginekologa jak najszybciej a na pewno ci pomoże. Według mnie w Twoim przypadku to jest najlepsze rozwiązanie Pozdrawiam:)

Gość kicia34
O jej nie doczytałam ty juz byłaś u gina... Ale wiesz ja byłam u dwóch i ten pierwszy lekarz mi nie pomógł wynalazł coś innego ale objawy nadal pozostały. Udałam się do innego lekarza i to był wtedy strzał w dziesiątkę...

Gość milianna
polecam tabletki GINJAL, Preparat pochodzenia naturalnego, łatwo sprawdzic czy działa wystarcza dwie tabletki i po krzyku, mocz jak juz zrobi sie niebiesko-zielony znaczy się ze tabletka zadziałała http://www.i-apteka.pl/p/pl/6817/ginjal_x_100_tabletek.html mi wystarcza 2 tabl a biore je juz jak co 5 minut musze biegac do toalety i strasznie boli, jesli mimo tego ze tabletka zadziałała i mocz jest niebieski nie przejdzie Ci ten ból znaczy się że to sprawa ginekologiczna :(

Gość Margeuritte
dzieki wszystkim za rady. Bylam dzis po inne leki dala mi jakas saszetke na pecherz moczowy ale ja juz nie wiem co robic, nie jestem w stanie sie wysikac, tylko po kilka kropelek a i tak mam wrazenie ze jest we mnie wiecej moczyu. Nie chce duzo pic bo nie moge zniesc tego bolu, czy moze duzom plynu rozrzedzi ten mocz i nie bedzie tak pieklo? Do tego rzecyzwiscie mam obolale cale okolice z takimi bialymi podskornymi krostkami. boli mnie wszystko tak jakby mi ktos przymocowal ciezarki. Jestem przerażona bo to sie skonczy szpitalem. W srodku mam jakies rany czu otarcia bo piecze jak cholera. Wogole piecze mnie jak zaczynam sikac w trakcie. i potem tez caly czas bol. Czy rzeczywiscie picie duzej ilosci wody pomoze? Czy to moze byc oid tego ze malo jadlam malo pilam 2-3 szklanki herbaty i przetrzynywalam mocz? Wole umrzec niz znosic ten bol ;/.

Gość Margeuritte
a co najdziwniejsze przez ten bol chyba i mysle z ebedzie bolalo nie chce mi sie wcale sikac.

Gość musisz dużo sikać i pić
bo jeśli to wina bakterii w układzie moczowym to musisz je wypłukać, mało sikając i mało pijąc przyczyniasz się do tego ze one cały czas zalegają w układzie moczowym i się namnażają, tym sposobem bedzie tylko gorzej, musisz je wypłukac, czyli pić, pić, i pić... aby móc sikac

Gość ikeaaa
mialam to samo, to zapalenie, antybiotyk mnie uratował! i Twój chłopak może miec racje z tymi bakteriami i ich przeniesieniem, ja tak miałam! Koniecznie dużo pij!!!

Gość odstaw na razie masci
i czopki, bierz tylko furaginę w zwiększonej dawce jak pisałam plus urosept i pij napar skrzypu i pokrzywy mozna kupić gotowe w saszetkach. Wzięłałaś L4? lepiej nie chodz teraz za dużo, bo ruch dodatkowo podrażnia stan zapalny w tym miejscu...jeśli możesz sobie na to pozwolić, to poleż w łózku. O jakiej saszetce piszesz?? Co to za lek Ci przepisano?

Nie wiem dlaczego się upierasz, że to problem z pęcherzem, to raczej wygląda na zapalenie pochwy, skoro masz aż takie swędzenie, pieczenie i opuchliznę. I wcale nie na tle bakteryjnym, bo przy bakteriach nie ma raczej swędzenia.

Kiedy możemy podejrzewać grzybicę pochwy? Klasycznie do obrazu grzybicy pochwy należą: swędzenie, pieczenie oraz charakterystyczne upławy (gęste, białe do żółtych, serowate, tj. niejednorodne z grudkami). Kiedy choroba się przewleka, jej obraz staje się mniej jasny. Dolegliwości są niestałe, raz występują, raz nie; nie są zbyt dokuczliwe. Często pojawiają się objawy ze strony układu moczowego (pieczenie przy oddawaniu moczu, częste oddawanie moczu lub porcjami, uczucie nie do końca opróżnionego pęcherza). Często wizyta u ginekologa jest odwlekana, chore liczą, że „samo przejdzie”. Tymczasem pomoc lekarza jest niezbędna.

Gość zmanierowana krytykantka
dziewczyno. przeciez idz prywatnie do ginekologa lub urologa. na co wlasciwie czekasz?

Gość kicia34
zgadzam się w 100% z "musztardą" ona ma rację nie czekaj zmień ginekologa i idz prywatnie bo w przychodniach to różnie bywa....

Gość Margeuritte
nie wiem moze to i grzybica, na nia mam brac fluconoazole i mam miasci pimafucort i macmiror. na pecherz furaginum i monural. Nie wiem moze jutro bedzie lepiej moze to kwestia czasu od wtorku biore leki. Zaczne pic choc boijue sie okropnie :/

Gość kicia34
Dostałaś tylko te leki od ginekologa które wymieniłaś tak?????? Wiesz mnie dziwi dlaczego nie przepisał Ci od razu tabl. dopochwowych i silniejszych??? Jeżeli Twoje objawy nie ustąpią na prawdę radze zmienić lekarza.Ten fluconazole tez brałam kiedyś ale nie na takie dolegliwości przy których nie da się juz żyć tylko dostałam je do antybiotyku jako osłonowe i to mi wtedy nie pomogło bo dostałam je od urologa z jakimś antybiotykiem myśląc że choruję cały czas napęcherz. Nie jestem lekarzem ale tez tak cierpiałam kiedys jak ty także wiem co to znaczy.

Gość Margeuritte
ytak tylko te, mam w domu clotrimazol jeszcze w tabletkach, a lekarka zapisala mi macmiror w masci z dozownikiem do pochwy bo ja ledwo co moge wlozyc tam - tak boli. Dzis jak pisalam bylam raz jeszcze u lekarza tym razem internisty bo jakis antybiotyk wiec dala mi ten monural. nie wiem juz samam co robic. Moze sie spodziewam zbyt szybko efektu poprawy? U gina bylam prywatnie. Juz nawet nie mam kasy wydalam na leki 170 zl na wizyte 90. Masakra. Ide zaraz po jakis sok z zurawin czy cos i bede pic, tylko wiesz normalnie bylabym juz ze 3 razy w ubiikacji a mi sie nie chce wcale sikac.

Gość Margeuritte
napisz prosze Cie kicia kiedy Ci przeszlo? dzien dwa? kiedy moge sie przestac bac wysikania, zajmuje mi to tyle czasu zanim sie zmusze

Gość Margeuritte
lekarka mi powiedziala ze fluconoazol to antybiotyk wlasnie na grzyby, a to drugie na m - co dziala przeciw bakteryjnemy zakazeniu pecherza tez jest antybiotykiem. Kurde nie wiem, jutro chyba pojde do innej przychodni jak nie ebdzie poprawy... moze powinnam isc do spzitala? Po malu widze jak mi cewnik w narkozie zakladaja, bo sama sie niebawem nie wysikam jak to nie minie.

Eeeej, nie przesadzaj. :) Myślę, że to jakieś megazapalenie pochwy, skoro nawet nie możesz zaaplikować sobie leku. Myślę też, że niebawem będzie poprawa, skoro już leki przyjmujesz. Głowa do góry.