Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolka11

Barcelona czy Rzym??

Polecane posty

Gość zdecydowanie rzym
katalonczycy sa wredni. zupelnie inni niz wlosi czy hiszpanie rzymianie sa otwarci i mili

Gość zdecydowanie rzym
ach ja bym wiedziala co wybrac zwiedzilam prawie cala europe. rzym jest u mnie na topie, barcelone lubie ale jednak inna jakosc

Gość fasolka11
Widze, ze wiekszosc optuje za Rzymem...Nie wiem dlaczego, ale mialam nadzieje, ze bedziecie mi tu zachwalac Barcelone;)

Gość zakochana szamanka
Ja bym postawila na Rzym. Ma w sobie cos pociagajacego. Troche taki pelen sprzecznosci gdzie nowoczesnosc miesza sie z przeszloscia. Jest rzeczywiscie pelny zabytkow, chaotyczny, ale ma taka szczegolna atmosfere, te waskie uliczki. Jest bardzo zasmiecony - to jego negatywna strona. Barcelona tez jest ladna, ale wedlug mnie pozbawiona tej atmosfery. Jest troche zabytkow, ale ogolnie to po prostu duze miasto. Ja tam bylam pare dni i spokojnie mi one wystarczyly by pozwiedzac i nawet ponudzic sie. Ludzie...wole tych w Rzymie, sa milsi, jak bylam w Barcelonie to rzeczywiscie Katalonczycy potrafia byc wredni. Fakt pelno turystow, ale z tego tez zyje to miasto. Pamietam w metrze jakis dziadek wydarl sie na dziewczyne tylko dlatego, ze miala duzy plecak i wedlug niego ten plecak zawadzal. A co miala z nim zrobic? bylo pelno ludzi i nie bulo jak ustawic go inaczej.

Gość fasolka11
Pudel, a kto powiedzial, ze trzeba zawsze porownywac stolice? Co do turystow, to trzeba po prostu wybierac okresy, kiedy jest ich najmniej. Bylam w styczniu w Paryzu i w miescie byli praktycznie prawie sami Paryzanie. Zwiedzanie Rzymu w sierpniu, to jakas pomylka.

Gość zakochana szamanka
fasolka -- jak jestes niezdecydowana to poszukaj wycieczek ktore obejmuja w pakiecie zarowno Wlochy jak i Hiszpanie. Co prawda na takiej wycieczce doglebnie miasta nie zwiedzisz, ale przynajmniej zobaczysz oba miasta a potem sama zdecydujesz ktore chcialabys zobaczyc doglebniej i nastepnym razem wybrac sie tylko tam.

Gość fasolka11
Zakochana szamanko, jade na wlasna reke, nie z biura. Zastanawiam sie jeszcze nad inna opcja. Poleciec do Rzymu, spedzic tam jakis czas, potem tanimi liniami poleciec do Barcelony, tam zabawic pare dni i wrocic do Polski z tego miasta.

Gość zakochana szamanka
Mozna i tak:))

Gość fasolka11
Moze wieczorna zmiana forumowiczow sie teraz wypowie?;)

Gość fasolka11
Juliusz Cezar, Twoje zdanie sie nie liczy, wiadomo, ze bedziesz chwalil Rzym;)

Gość adamenk
Odsyłam - http://www.viavirginia.pl/ Znakomite miejsce, świetna lokalizacja, o ile faktycznie sami chcecie zaliczyć tą okolicę. Z tego apartamentowca macie jakieś 4km do historycznego centrum, w zasadzie zaraz w pobliżu przystanki autobusowe. Ogólnie - pod zwiedzanie Rzymu piękna sprawa.

Gość KokosowyDżony
Ciężko jednoznacznie stwierdzić. Mi podobają się oba. Mają swój niepowtarzalny klimat. Najlepiej będzie jak sama je odwiedzisz. Wiem, że tutaj znajdziesz tanie bilety http://www.eloty.pl/wlochy/rzym/

Gość gość
ja na razie byłam tylko w Barcelonie i bardzo mi sie to miasto podoba. porównania z Rzymem nie mam, ale Barcelonę mogę poleci. jedyny minus to fakt, ze bylo wszędzie pełno turystów, dlatego nie wiem czy wycieczka zima nie jest lepsza opcją niz w wakacje.

Gość gość
Rzym jest piękny, byłam już dawno i chciałabym jeszcze kiedys tam wrócić.

Gość gość
Ja z kolei mam za sobą zwiedzenie Włoch i jestem zachwycona. Jeśli chcecie zobaczyć Rzym i Wenecje, to polecam wycieczki objazdowe. Ja byłam na takim wyjeździe z ta firmą http://www.stradatour.pl/ i wspominam bardzo dobrze. Jeśli podróżujecie nowoczesnym busem z klimatyzacją itp. udogodnieniami, to długa trasa nie stanowi problemu, a można naprawdę dużo zobaczyć.

Gość gość
Barcelona!Byłam w tamtym miesiącu i jestem zachwycona!Przepiękne miasto i choć na początku nie byłam przekonana to teraz cieszę się, że zabrałam ze sobą dokumenty z offshoreidcardscom!Niektórzy pewnie wiedzą o co chodzi.