Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnulka_20

Renta po rodzicach/ umowa o pracę

Polecane posty

Gość czarnulka_20

Witam, Pracuje jako hostessa, dla jednej z firm reklamowych, niedawno dostałam od niej propozycje podpisania umowy, ale nie wiem czy mi sie ona opłaca, boje się ze odbiorą mi rentę (ok 800 zł), wiem ze jeżeli kwota zarobku przekroczy jakis limit może się to stac, stad pytanie- ilę mogę miesiecznie zarobic by nie stracic renty ? pracuje tylko w weekendy , ale stawki są dosyc wysokie czasam nawet 18 zł na godzinę (netto) wiec troszkę sie obawiam ze cos mi przekroczy. nie znam sie na tym wogole wiec proszę o pomoc, co mam zrobic?:)

Hej, możesz zarobić do 70% średniej krajowej, czyli jest to około 1800 zł. Stawki średniej krajowej zmieniają się co trzy miesiące i można je sprawdzić na stronie GUSu. Jeśli przekroczysz 70% średniej krajowej, to odpowiednio zmniejszą Ci rentę. Dla pewności możesz sobie zadzwonić do ZUSu i zapytać o tą średnią krajową, bo oni też mają takie informacje.

Gość czarnulka_20
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz:) myslałam ze biora procenty od wysokosci renty a nie sredniej krajowej:) jak pisałam nie znam się na tym wogole:) dzięki wielkie:)