Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulla

związek z Chorwatem proszę o radę

Polecane posty

Gość MistrzSeksu
rosjanki sa dobre w luzku i nie marudza !

Gość pojedz do Chorwacji i poznaj
jego rodzine, bo trudno mowic o regulach. Wazne tez, czy jest z duzego miasta czy z jakiejs nieduzej ( choc jak wszytkie tam pieknej) miejscowosci) Znajoma ma meza Chorwata, nie bije, nie zdradza, jest dobry,ale ona juz tam nie wyrabia. Mieszka w przepieknej dziurze, kobiety z rodziny siadaja przy osobnych stolach, nikt sie z nimi towarzysko nie zajmuje.Ona jest wyksztalcona i nie ma tam co robic ( oprocz obiadow), nikt nie rozumie jej ambicji, jak ma jakis pomysl, to wszycy tylko na to wielkie oczy i pod górkę.

Gość MistrzSeksu
inna rasa inna kultura

Gość lulla
Dziekuje za liczne odp. Elza34 przerazilas mnie naprawde:(.Moj pochodzi z Zagrzebia, poznalam juz jego rodzicow, widac, ze to mama w domu rzadzi,ale jest wlasnie taka gospodynia, dobrze gotuje, dba o meza i dzieci(Davor ma jeszcze brata i siostre).Jedzie na Wielkanoc do Chorwacji, nie proponowal mi, ze mnie zabierze:(.

Gość elza34
Nie chcialam Cie przerazac, ale ostrzec.Moj urodzil sie w Vukovarze, tam mieszkala jego cala rodzina, ale on sam przeprowadzil sie w wieku 20 lat do Zagrzebia. Mial fisia na punkcie stylowego ubierania sie i eleganckiego wygladu, ale sam sie nosil raczej normalnie, ja musialam byc zawsze pieknie wystrojona i umalowana. Aha i zawsze byl niewinny-jak cos bylo nie tak to nigdy z jego winy.

Gość MistrzSeksu
maja krutkie penisy a udaja zigollo

Gość moim zdaniem to
to w tych stereotypach cos niestety jest,znikad sie nie wziely.Ja bym byla ostrozna, no niby slowianin, ale to inny rejon europy, wychowany w innym klimacie, inna mentalnosc, tradycje

Ale chwila, zastanowcie sie w ogole o czym mowicie.Po pierwsze to zalezy gdzie \"Chorwat\"sie wychowal!Ja poznalam jednego w Austrii i jak on moze byc taki sam jak jego koledzy z Dalmacji??Tak naprawde to on jest taki jak wychowali go rodzice i otoczenie. Po drugie Chorwaci rzeczywiscie sa religijni,tak slyszalam i tylu co znam,rzeczywiscie sa..i godni zaufania i naprawde w porzadku a przypadki zdrad itd nie ma w POlsce??nie rozsmieszajcie mnie! To ze paru laskom nie udalo sie z Chorwatem,to nie znaczy ze oni sa zli itp. Mieszkalam we Wroclawiu i powiedzcie mi gdzie sa przystojni mezczyzni?A jak znajde przystojnego to albo glupi albo cassanowa ktore wyrywa wszytskie laski dookola bo w koncu jest rodzynkiem,jedynym ladnym w okolicy.. Jak mozna generalizowac??nie wiem moze bez hamulcow sa ludzi w berlinie i w wiekszych miastach w neimczech i w angli..itp ale to nie koniec swiata!!

Gość elza34
Nikt nie mowi, ze oni sa zli, to w sumie fajni i ciepli ludzie, ale jako przyjaciele, na partnerow sie nie nadaja i koniec, chyba ze dla bezwolnych i slepo poslusznych kobiet.

Gość jesli ma wyksztalconą i bywałą
w swiecie rodzine i jesli macie zamiar zyc poza Chorwacja to nie ma problemu. Jednak jeli rodzina jest b.tradycyjna, a ty bedziesz chciala zachowac niezaleznosc,jego rodzina moze uznac, ze on nie jest szczesliwy w malzenstwie, nie dbasz o niego dostatecznie itd, mimo,ze moga byc to bardzo przyzwoici i pelni dobrej woli ludzie , tak samo zreszta on. Przed powaznymi decyzjami powinnas zobaczyc, jak wyglada zycie w jego rodzinie tam. Mistrzseksu nie kompromituj sie - Chorwacja przyjela chrzest 166 lat wczesniej niz Polska, jakie biale chusty?!

elza34 to ze facet sobie znalazl lepsza od Ciebie czy nie wiem co tam dokladnie bylo to nie znaczy ze wszyscy sa tacy sami.Kobieto nie osmieszaj sie na publocznym forum!! to wszyscy Polacy pija i kradna??Jestes normalna???

Gość lulla
Jego rodzina jest raczej tradycyjna, mama pracowala tylko na pol etatu, cale zycie poswiecila jego ojcu i dzieciom. Ojciec to inzynier, oboje pochodza ze wsi. Jestem po tym wszystkim naprawde zniechecona, bo dostrzegam, ze on jest troche inny, boje sie, bo nie jestem bezwolna, nie chcialabym, zeby moj partner mnie zle traktowal.

Gość elza34
ja tylko pisze o moich doswiadczeniach, a byly one bardzo bolesne

no widzisz dobrze napisalas ze o Twoich ale prosze nie wypisuj takich rzeczy ze wszyscy sa tacy;/ przeciez kazdy wie ze takie cos nie istnieje jak "wszyscy" dziewczyna moze znalazla milosc swojego zycia i to moze ja naprawde zniechecic wiec proponuje nie wyzywac sie na wszystkich Chorwatach bo ja i moje znajome maja dobre nawet bardzo dobre z Chorwatami doswiadczenia wiec my tez moglybysmy tu napisac ze WSZYSCY CHORWACI SA SUPER I GODNI ZAUFANIA TAK JEST I KROPKA

Gość zal ze kobiety sa takie
rozgoryczone i rozczarowane..naprwde.. d;aczego generalzujecie? to ze wam sie nie udalo to nie znaczy, ze autorce sie nie uda. znam rodzine chorwacka mieszkajaca na zachodzie od jakiegos czasu i jest to malzenstwo mieszane. naprawde nie jedna polska, katolicka rodzina moglaby im zazdroscic tego jak zyja. uroczystosci rodzinne odbywaja sie w 2 kulturach, tak samo dzieci sa wychowywane. a on Chorwat z krwi i kosci jest bardzo zadbanym i pracowitym mezczyzna. to jego zona ma decydujace slowo w domu, a ona ja kocha i bardzo liczy sie z jej zdaniem. sa kilkadziesiat lat po slubie. dzieci to inna historia bo sa mieszane. co do Chorwatek to nie sa az tak uderzajaco pikne jak sie o nich mowi, to tak samo jak Wloszki czy Greczynki.

Gość lulla
Ja widzialam na zdjeciach same piekne Chorwatki, takie eleganckie, markowo ubrane, mnie nie stac, zeby sie tak stroic:(. Jestem Wam bardzo wdzieczna za opinie, poznalam rozne punkty widzenia, moze rzeczywiscie powinnam byc bardziej ostrozna i sie liczyc z porazka. Wiecie jak to jest, zakochana baba...

elza niby pisze o swocih doswidczeniach ale pisze caly czas "ONI SA", nie byla tez ze swoim Chorwatem w jego kraju, wiec wlasciwie nie powinna sie wypowiadac, bo nie jest obiektywna. niestety. mysle, ze nie ma co generalizowac. wystarczy trzezo spojrzec na ten zwiazek, w koncu mozna trafic rowniez na nie uczciwego Polaka. przypomnialo mi sie tez, ze kolezana byla kilka lat z Chorwatem w Anglii i mowi, ze byla z nim bardzo szczesliwa, mimo to sytuacja zmusila ja wrocic do Polski i zrezygnowala z tej milosci.

bylam w Chorwacji i owszem sa tam piekne kobity tak samo jak w Polsce, ale i sa normalne, zwykle dziewczyny. naprawde nie ma co demonizowac. jesli on cos czuje do Ciebie to Ty masz dla niego znaczenie a nie markowo opakowane Chorwatki. powiedz mu o swoich obawach i tyle.

Gość elza34
No dobra, przepraszam, nie powinnam moze generalizowac. Ale w moim przypadku potwierdzily sie te wszystkie stereotypy, no moze o biciu nie, ale o traktowaniu kobiet.

Gość lulla
No wlasnie Davor mi opowiadal, ze w Zagrzebiu nawet zwykle kobiety nosza Prade, Gucci, Escade, ze jezdza po zakupy do Mediolanu. Kurcze, boje sie, chcialabym z nim stworzyc cos trwalego, szczegolnie, ze nie mieszkamy daleko od siebie,mozemy sie widywac co tydzien.

Gość elza34
No wlasnie jakbym mojego bylego slyszala-Prada, Escada, Gucci, zakupy w Mediolanie, zegarki za 10 tys. euro a sam sie zbyt pieknie nie ubieral. Powtarzam, moj blad, ze generalizowalam, ale to naprawde inna mentalnosc, dla mojego eks kobieta musiala byc pieknie ubrana dama, kochanka i swietna gospodynia zawsze z szerokim usmiechem na twarzy w jednym. Nie chce Cie straszyc, moze naprawde Wam sie uda.

do kolezanki na swieta przyjechal Chorwat - student, ona i jej matka go musialy obslugiwac, bo doslownie nic kolo siebie, rzucał im koszule do prasowania i td. Nie ze zlej woli - tak byl przyzwyczajony. Cale dnie siedzial i grał na gitarze. Nawet zakupów nie pomagal jej niesc, musiala prosic.Jej po tym zupełnie odeszlo. Nie chce generalizowac, poza tym mysle,ze Chorwaci mieszkajacy dluzej poza Chorwacja zmieniaja styl zycia.

oj widzialam wiele Chorwatek i czy one sa ldniejsze od Polek?nie powiedzialabym..Po prostu zalezy od gustu itd;/Ale szczerze to jest niemozliwe ze dziewczyny w Zagrzebiu ubeiraja sie w takie ciuchy bo..poczytaj sobie historie sprzed 10latek i o tym co teraz jest w Zagrzebiu.Na pewno nie luksus... do elzy--hehe no ja znam kolesi co odpowidaaja polskim stereotypom..i jak jakas panna zza granicy przypadkiem pozna jednego z nich to wyjdzie na to ze Polacy sa tacy i tyle..:P

Gość elza34
Nie, no moj eks sobie na poczatku sam prasowal, ale mnie raz zabil zdaniem jak chcialam sobie dluzej pospac, ze "to on jako mezczyzna powinien lezec w lozku a ja powinnam robic sniadanie". Tak byk przyzwyczajony, bo mama(ktora zreszta tez bardzo kocha)cale zycie o niego dbala az do przesady, codziennie do siebie telefonowali.

Gość UWAGAUWAG
cyganie tacy sa

No nie wiem sama co o tym myslec, moi rodzice i znajomi sa bardzo przeciwni, szczegolnie, ze on jest starszy ode mnie o 9 lat.

Gość juhuhuhuhu
9 lat?! To trzeba bylo od razu mowic, ja bym takiego zwiazku nie widzial nawet miedzy polka a polakiem a co dopiero polka a jakims chorwackim macho

wiesz, jesli powiedzail "on, jako mezczyzna" serio, nie zartem, to bym sie niepokoila. Choc Polki tez gotuja i zasuwaja w domu a faceci sie bycza, jednak od biedy moga sie z tego powodu wsciec i popędzic faceta, nikt sie nie zdziwi.Tam - bardziej.

Gość elza34
A ile Ty masz lat?