Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko4678

podpisywanie zaproszeń

Polecane posty

Gość sloneczko4678

Witam! Mamy wydrukowane zaproszenia. Zastanawiamy się jedank jak podpisać koperty z zaproszeniami (mimo, iż będziemy wręczać je osobiście), ponieważ w zaproszeniach nie ma wymienionych gości z imenia i nazwiska. Pomóżcie, maci ejakieś pomysły? Czy to ma być podpisane bardziej lub mniej oficjalnie? Co jeśli zapraszamy małżeństwo z dziećmi lub np brata z osobą towarzysząca (nie znamy imion ani nazwisk)???

My każde zaproszenie i koperty podpisywaliśmy. I w zaproszeniu \"zapraszamy Annę Kowalską...\" a kopertę Anna Kowalska lub Anna Kowalska z osobą towarzysząca (bez wyjątków, nawet jak znaliśmy imię i nazwisko partnera).

Gość odisfhoiuag
Jak nie podpisze kopert, to to bedzie wyglądało jak bilety wstępu, bo w zaproszeniu tez nazwiska nie ma

Gość elegancko jest podpisać
a najlepiej dawać zaproszenia imienne. ta odrobina wysiłku jest eleganckim dopełnieniem. taki istotny szczegół tworzący ważną otoczkę. diabeł tkwi w szczegółach.;)

Gość to dziwne macie zaproszenia
bo to na zaproszeniach powinno być napisane kogo się zaprasza a nie na kopertach...na kopertach to się tylko pisze inicjały..np.A.Ł.Kowalscy......a na zaproszeniu się pisze że zapraszacie np. Łukasz Kowalskiego z osobą towarzyszącą...a jak to napiszecie na kopercie to nie będzie ładnie...

twz mi sie wydaje, ze to w zaproszeniach powinno byc imiennie napisane dla kogo, jesli nie wdrukowane to ręcznie wpisane. sam napis na kopercie wydałby mi się jak by para mloda zrobila hurtem wszystkie te same zaproszenia a tylko na kopercie napisala se, zeby nie zapomniec o nikim. lekkie lekcewazenie goscia.

Gość asiula81
właśnie że będzie ladnie jak podpiszecie koperty imieniem i nazwiskiem, tylko proponuje zrobić to komputerowo, ładną czcionką, większe litery, ja tak zrobilam na swój ślub i było ok

my równiez podpisywaliśmy koperty, ponieważ na samych zaproszeniach był specyficzny tekst, gdzie nie dało sie umieścić kogo się zaprasza. wypisywalismy całe imiona ( jezeli rodziny z dziećmi to takze imiona dzieci. osoby ze stalymi partnerami: np.Jan Kowalski i Patrycja Maj, jezeli ktoś był sam, to. Jan kowalski z osoba towarzyszącą

Gość ona na na na
Co do tematu zaproszeń, mam pytanie: czy jeżeli zapraszam małżeństwo to najpierw piszę imię kobiety a potem mężczyzny? (mnie się wydaje że najpierw kobiety)

a ja mam pytanie, jak wypisac zaproszenie, tzn do rodziny mojego chłopaka mamy wpisac pierwsze jego a potem mnie ze zapraszamy na ślub, czy niezaleznie z czyjej strony jest rodzina zawsze mnie( kobieta pierwsza..) Wydaje mi się że w zależności z której strony rodzina to ta osoba powinna byc pierwsza, ale nie wiem, może się nie znam:)

Zawsze kobieta jest pierwsza. Jak my dawaliśmy zaproszenia dla rodziny narzeczonego to pisaliśmy : Ania i Tomek zapraszają... i tak samo dla mojej rodziny.

Gość Anna Bella
Na chrzescie tez pisałam pierwsza kobieete potem faceta

Gość no i nie wiem...
Kurczę to jak podpisywać koperty ? Bo już sama nie wiem.... :( A właśnie zaproszenia wypisałam i zastanawiam się jak z tymi kopertami.... ?