Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nohopee

Czy mozna ulozyc sobie zycie w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość nohopee

Czy to mozliwe? Powiedzmy, ze ktos zdal mature, poszedl spac i obudzil sie w swoje 24 urodziny. Nie ma niczego- wyksztalcenia, partnera, pieniedzy, pracy, po prostu nic...Czy mozna w tym wieku ulozyc sobie jeszcze zycie, miec satysfakcjonujaca prace?

Gość nie nie nie i jeszcze raz nie
Nie masz nic pracy ,wykształecia ,doświadczenia JESTEŚ DAROMOZJADEK ,który chce jechać na czyiś kościach do tej pory robiłaś to z rodzicami

z atrakcyjnością też pewnie na bakier

Gość nohopee
Widze, ze ktos tu jest bardziej sfrustrowany ode mnie...

pewnie można... ale to przecież zależy od danego człowieka. Czyli jak zwykle :O wiedzieć co się chce i konsekwentnie realizować... chyba że ewidentnie jest to poza zasięgiem, wtedy dostosować plany No i jeszcze kwestia co to znaczy satysfakcjonującą. Sam mam rocznikowo 24 i też nic nie mam. No jestem blisko posiadania wykształcenia ale jak w całym moim życiu to tylko prowizorka :O

Gość OCZYWISCIE ZE TAK
zanim sie nie obejrzysz skonczysz studia najwazniejsze to zaczac partner znajdzie sie w 5 minut a praca-wszyscy z nia maja proablemy wiec w tym ta ososba nie mialaby gorzej

Gość partnera można znaleźć w 5 min
???????????????? Jak?

Gość nohopee
Akurat partner nie jest moim najwiekszym zmartwieniem. Najbardziej chodzi mi o prace, ktora dalaby mi satysfakcje i srodki na spelnianie swoich marzen. NIe jestem osoba, ktora moglaby nic nie robic i zyc na utrzymaniu meza.

a co robiłas do tej pory ?powiedz

Gość nohopee
Hetman, dziekuje za slowa otuchy. Wiem, ze musze zmienic swoje nastawienie i uwierzyc, ze wszystko jest jeszcze mozliwe. Co robilam? Studiowalam(dostalam sie na studia dzienne na AE, mialam jeden z lepszych wynikow) 2 lata, potem wzielam dziekanke, aby uporac sie ze swoimi problemami(depresja, zaburzenia odzywiania), niestety moj stan sie tylko pogorszyl i dopiero teraz zaczynam wychodzic na prosta.

Gość sardynka6
jesli masz sily, checi to wszystko mozesz, wystarczy uwierzyc i robic cos w tym kierunku. ale najpierw trzeba miec marzenia, co chcialabys w zyciu robic?

Akademia ekonomiczna? może wróć na studia ???a później praca

Gość mam bardzo podobną sytuację
też zdałam maturę i obudziłam się teraz mam 24 lata studiuję - też miałam dziekankę ze względu na depresję studiuję zaocznie (chociaż dostałam się na dzienne) - ze względu na tę chorobę nie pracuję - nie czuję się na siłach - raz spróbowałam - wróciła depresja - nie byłam w stanie pogodzić pracy i studiów - wiem że to normalne dla zdrowych ludzi, ale ja przy tej cholernej chorobie nie byłam w stanie niestety studiuję kierunek humanistyczny - kolejny efekt tego że po liceum było mi wszystko jedno - nie powinnam się odpowiednio zająć swoim życiem, podjąć odpowiednich decyzji też nie wiem jak sobie poradzę - na razie chcę skończyć studia - a póżniej szukać pracy ale dobijają mnie komentarze - np. kolegów na studiach - co ty robisz, siedzisz cały dzień w domu? przecież im nie powiem że choruję na depresję nie wiem co będzie po studiach - na co ja mam w ogóle szanse....