Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sarulja

ZOLADEX czy komuś zniknęła cysta?WIELKI DYLEMAT

Polecane posty

Gość Sarulja

Dziewczyny, proszę pomóżcie mi podjąć decyzję: W 2006 roku miałam laparoskopowo usuniętą torbiel czekoladową. Brałam tabletki antykoncepcyjne Jeanine - co miało zdaniem lekarza trzymać endometriozę w uśpieniu. Niestety - znowu mam torbiel wielkości 5cm. I teraz pytanie? Czy komuś po wzięciu preparatu Zoladexu torbiel się wchłonęła. Bez operacji??? CO mam zrobić? Poddać się ponownej operacji usunięcia torbieli i potem zacząć brać Zoladex czy najpierw spróbować leczyć się Zoladexem i liczyć na to, ze torbiel się wchłonie? Nie wiem, czy ma sens ta nadzieja, że a nuż zniknie??? Nie znam przypadku, że komuś się wchłonęła, więc bardzo Was proszę dziewczyny - napiszcie jak postąpiłybyście na moim miejscu??? Iść usunąć tę torbiel i potem Zoladex czy od razu Zoladex i liczyć, ze torbiel się wchłonie???? BARDZO BARDZO PROSZĘ O OPINIE!!!

Swój przypadek opisywałam już niejednokrotnie na tym forum w temacie torbiel jajnika . Po zoladexie wchłonęła mi się 6 cm torbiel prawie całkowicie . A miałam do wyboru albo zoladex albo laparoskopia.

Pocztyaj mój post na tej stronie którą Ci wkleiłam opisałam dokładnie moje leczenie zoladexem

Gość Sarulja
Dziękuję!!! Przeczytałam. Pozdrawiam i czekam - może jeszcze ktoś się wypowie....

Gość KYTI
Ja tez wybrałabym na Twoim miejscu zoladex jeżeli nie pomoże to napewno nie zaszkodzi . A pod noż zawsze zdążysz !