Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fuck dich

DEBILNY KOŚCIÓŁ

Polecane posty

Gość bondi
bondi a nie blondi jestem szatynką zgadzam się z tobą, że dużo jest oszołomów gotowych pójść za klerem, ale małymi kroczkami można ludziom przekazać za i przeciw, gdyby nie kaczogród już dziś byłoby inne spojrzenie w tym temacie, jestem nauczycielem i słyszę wśród młodzieży dużo mądrych głosów, pomijając anette z tego forum, bo myślę, ze to dobry temat do dyskusji ale dla ludzi mądry, nie dla ptasich możdżków, po pierwsze to zniesienie celibatu, po drugie upaństwowić kościół, odczuli by to wszyscy a szczególnie babcie gotowe oddać całą rentę dla ojca z torunia

Gość wujek z Torunia
Chyba lepiej że oddają rentę ojcu z Torunia niżby miały płacić za jakieś dyrdymały oglądane w teatrze lub kinie. A celibat powinien zostać zachowany - dla księży i zakonników pod karą ekskomuniki.

Gość bondi
dobrze byłoby aby ten ojciec wziął ich później na swoje utrzymanie bo ludzi głodują, chodzą po ulicach i proszą o kupienie chleba

Gość wujek z Torunia
Ci co głodują na ulicach to akurat forsy nie oddają tylko przepijają :D . Poza tym może by tak zabrać starym UB-ekom i komunistycznym wojskowym (gen Jaruzelski, Kiszczak, Płatek) ich emerytury i apanaże, to by na utrzymanie dla nie jednego głodującego starczyło.

Gość a dlaczego by nie zabrać
i księżulom i UB-kom? to się niby wyklucza? jedni drugich warci i nie jeden raz pod rękę szli

no dobra, zdarzaja sie takie elementy typu Rydzyk, ale nie wrzucajmy odrazu wszystkich do jednego worka! a Kosciol to nie debilizm. nikt ci nie karze tam chodzic

Gość armata ognia
A najlepiej wszystkim zabrać wszystko. A jak nie chcą oddać po dobroci to siłą. I pytanie: co Wam można zabrać ? Ze starej (XIIw.) mongolskiej (dzyngis-chan) piosenki: .. kto nie ma pieniędzy temu zabierzemy dzieci, kto nie ma dzieci, temu zabierzemy żonę, kto nie ma żony, temu zabierzemy życie..."

Gość bondi
a dlaczego księża boją się jak diabeł święconej wody, pobierać wynagrodzenie w wysokości najniższej krajowej i mieszkać w bloku,

Gość parówka
Ja myślę, ze dobrze by było wprowadzić podatek kościółkowy. Tylko KK broni się przed tym nogami i rękami, bo wtedy by sie okazało, ilu z tych "katolików z przyzwyczajenia" byłoby gotowych oddawać część swoich poborów na KK, a ilu zdecydowałoby sie z Kościoła wystąpić. I wtedy by już nie było że to a tamto, że skad oni mają brać pieniadze - bo wszystko by było jasne

Gość antyantykleryk
Ja akurat chodzę bo czuję taką potrzebę a nie z przymusu.

Gość wujek z Torunia
bondi - > a dlaczego nauczyciele nie chcą pracować za najniższą krajową ?

do autorki: przepraszam, każe ci ktoś do tego kościoła chodzić? Jakiś obowiązek konstytucyjny państwo na ciebie nałożyło? Nie rozumiem kompletnie wątku z rodzicami koleżanki - poszłaś z nimi bo nie umiałaś otwarcie powiedzieć, jakie sa twoje poglądy, a na forum potrafisz rzucać mięsem na lewo i prawo bo to niby anonimowo? Polacy narzekają na KK ale sami sie po części przyczynają do takiej sytuacji. Ilu bierze slub w K, bo "tak wypada", ilu chrzci dzieci z takim samym podejsciem? Ilu daje na tacę, zamiast żebrakowi, czy na dom dziecka? :o Przestaniecie darmozjadów finansować, zaczniecie myśleć samodzielnie, rząd któryś z koleji może wreszcie też się obudzi (jak Polacy mądrze wybiorą oczywiście), przestanie im dawac ulgi, to zobaczymy wtedy ilu będzie kapłanów "z powołania" :o Jak ksiądz sobie pozwala na komentarze, czy narusza czyjeś dobra osobiste szkalując człowieka z ambony, wymienia z nazwiska, o cokolwiek by nie szło, to ja bym na miejscu tych ludzi obecnych wiecej na msze nie poszła. To samo jakby otwarcie zarządał zapłaty za udzielenie ślubu, albo chrztu - no sorry, ale to jest jego psi OBOWIĄZEK, bo taką POSŁUGĘ (zwracam uwage na to słowo) sobie. Osobiście do K nie chodzę, spędzam niedziele w przyjemniejszy sposób i dobrze mi z tym: żyję zgodnie z własnymi przekonaniami. bondi ---> "jak dają to się bierze", jednym słowem świetny argument podałaś w przypadku osób które maja czelność wytykać innym błędy, że nie żyją wg biblii! To ja się pytam jak taka postawa ma się do nauk Jezusa? jezeli większośc społeczeństwa myśli podobnie, to klechy maja tu istny raj, prawdziwego już im nie trzeba :o

Gość bondi
chodziło mi o to właśnie, że kolejny rząd daje jakieś przywileje klerowi, brak odważnych by zmusić ich do upaństwowienia, oni widząc słabe strony rządu stawiają coraz większe wymagania

Gość Czy chcesz czy nie chcesz
musisz łożyć na Kościół pieniądze bo dostaje je z Twoich podatków :o

Gość bondi
taka nasza demokracja wolałabym aby moje podatki wpływały na konta domu dziecka......a co ja mogę?