Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana....19

krwawienie z odbytu, guz, wymioty

Polecane posty

Gość zalamana....19

kilka miesięcy temu w stolcu zauważyłam krew jednak taka sytuacja zdarzała sie potem sporadycznie, raz na 2-3 tygodnie. od paru miesięcy jednak krwawię nie tylko przy oddawaniu stolca lecz tez bez powodu. dosyć obficie. do tego mam trudności z wypróżnianiem, odczuwam ból, czasami nie załatwiam się nawet ponad tydzień. ostatnio chcac zbadać sprawę zbadałam się per rectum i wyczułam głeboko jaka zmianę zasłaniająca switło jelita jednak nie jestem lekarzem i trudno mi było ocenić co to jest. Ponadto zdarza mi sie czasami ze boli mnie brzuch bez powodu i wymiotuję(ale to chyba z nerwów. nie wiem sama) co to może być? dodam ze mam 19 lat

Gość bvvvvvvvvvvvvvvvb
co to znaczy:''jaka zmianę zasłaniająca switło jelita ''??

Gość zalamana....19
zmianę czyli jakby guza, narośl która zasłania światło jelita tak że chyba ona powoduje że stolec nie może się wydostać...

Gość koniecznie idz do lekarza
i to jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zalamana....19
czy to wyglada aż tak zle? byłam u lekarza przed chwilą skierował mnie do chirurga. Mam w planach iśc w przyszłym tygodniu ale juz teraz chciałam się dowiedzieć czy może ktoś już się spotkał z czymś takim...

no skoro cie skierował do chirurga to sama powinnas sie domyslec

Gość zalamana....19
on powiedział ze to standardowa procedura że w przypadku kiedy podejrzewam że mam guza musi mnie skierowac do chirurga. A może to po prostu hemoroidy? Kurcze....boje się a nie znam się na tym kompletnie. Kiedy czytam w internecie co to może być jestem zagubiona....

napewno zceka cie kolonoskopia.okropne badanie

Gość zalamana....19
lekarz tez powiedział ze będę musiała mieć kolonoskopię:/ boję się że to rak....ale mam nadzieje że po prostu hemoridy...szkoda ze nikt sie z tym nie spotkał. może byłby w stanie mnie pocieszyć...

Gość hemoroidy to sie wyczuwa
tez na zewnątrz!

Gość zalamana....19
myślałam że niekoniecznie...jesteś pewna?

Gość kaaczuszka
sama jestes sobie winna..z takimi objamwami natychmiast idzie sie do lekarza teraz to juz wygada na raka z przerzutami szczerze zycze powodzenia i dobrych wynikow

Gość to moze byc zwykły polip
ktorego nazezy jak najszybciej usunąć.

Gość nie chce Cię straszyc
ale moj tato miał podobne objawy. Po kolonoskopii stwierdzono u niego raka jelita :/ Dziewczyno czym predzej do lekarza i wszystkie niezbędne badania i to na cito !! W takich sytuacjach liczy się kazdy tydzien !!

A w jaki sposób zbadalas sie per rectum? Zdradź ta tajemnicę. Może byc ciekawie.

Ponadto - u jakiego bylas lekarza? Bo zdrowy na umysle lekarz wysłalby cie do gastroenterologa, a nie do chirurga. Dopiero gastroenterolog albo podjąłby sie leczenia jeśli nie jest to nic groźnego albo od razu dał skierowanie na onkologię. Cos kręcisz.

Gość nie chce Cię straszyc
Ulka moje tate tez lekarz pierwsego kontaktu skierował najpierw do chirurga. Dopiero po wynikach powiedzial, ze dalsze leczenie juz u onkologa.

Ulka a ty wiesz na czym polega badanie per rectum??

Do paleontologa powinien cie skierować a nie do chirurga

Gość do _ulka_
moj lekarz rodzinny tez skierowal mnie najpierw do chirurga. czemu uwazasz ze ona kreci?? wycieli mi guzek, ale on sie odnawia co jakis czas, i musza ten guzek badac czy nie ma komorek rakowych

Gość ciemnota ludzka nie zna granic
W przypadku podejrzenia guza i problemów które opisała kieruje się do chirurga właśnie a nie do gastrologa kobieto:/ I nie straszcie jej rakiem jeśli nie macie o tym pojęcia. W tym wieku ryzyko raka jelit jest znikome. Mi to wygląda raczej na 3 stadium rozwoju hemoroidów. Dziewczyny mają racje. Trzeba było wcześniej się zgłosić do lekarza bo teraz to już może się kwalifikował pod operację. A do tych którzy nie wiedzą co to badanie per rectum to wkładanie sobie palca w tyłek. ludzie od czego macie internet!!:/

no wiec w czym widzisz problem?? w tym że sobie dziewczyna palca do dupy wsadziła??

Gość ciemnota ludzka nie zna granic
ty _ulka_ chyba nie powinnaś się wypowiadać w takich tematach. Wiec żegnam.

mogła wyczuć hemoroidy-i prosze mi nie mówić że w tym wieku sie nie ma...

Jeśli guzek, nawet jeśli jest, a jest niezłosliwy to lekarz podejmuje sie leczenia bez kierowania na onkologie. A leczenie może polegac rownież na kierowaniu w takich sprawach na chirurgię. Jesli jest krwawienie z odbytu i to obfite, a przy tym s bóle brzucha to jest to sprawa groźna. Przechodzilam przez to więc wiem.

Gość zalamana....19
dziękuję ze wszytskie odpowiedzi. wiem ze powinnam sie z tym zgłosic do lekarza wczesniej ale troche sie balam a troche bagatelizowalam...dopiero kiedy krwawienia sie nasilily postanowilam isc ulka co to bylo w twoim przypadku?

ciemnota ludzka nie zna granic Nie mow o sobie źle - twoi znajomi robia to za ciebie. :D, ciemnoto ludzka.