Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradźcie - pocenie się stóp

pocenie się stóp

Polecane posty

Gość poradźcie - pocenie się stóp

Witam, mam do Was pytanie i prośbę o pomoc... mam 26 lat i od jakiegoś czasu mam problem ze wzmożoną potliwością stóp. pracuje 8godzin dziennie, mam jedne buty do pracy (ok-może to błąd, postaram się o drugie buty) i codziennie jak je zdejmuję, muszę myć nogi bo sama nie wytrzymuję. Stosuję sól do potliwych stóp, ale to nic nie daje. obawiam się, że to reakcja skóry na rajstopy, ale muszę je nosić, bo tego wymaga strój służbowy... są jakieś lecznicze rajstopy? macie jakieś wypróbowane sposoby? myślę, by iść do lekarza, ale nie wiem jakiego no i żeby mnie nie wyśmiał, że z taką bzdetą przychodzę. dla mnie to nie jest bzdeta i zaczynam się martwić... pomóżcie proszę, dowcipnisiom z góry dziękuję!

Gość tewu
kup w aptece puder płynny "pedipur" i stosuj zgodnie z informacją w ulotce, naprawdę skuteczny

Gość joasiekaa
szkoda ze nie mozesz nosic bawelnianych skarpetek;[ w rajstopach naprawde o wiele szybciej noga sie poci.postaraj sie o odkryte buty,jakies przewiewne,i uwazaj zeby ci nie wpadla grzybica stup!

Gość 2208dorka
Jest świetny krem Vichy PODEXINE na Twój problem, polecam bo sama stosuję Vichy- do kupienia w aptece.

Gość takie
Najlepszy lek na pocące się stopy to puder STOPPOT, wystarczy posmarować raz na dwa miesiące, do kupienia w aptekach cena około 20 zł

Gość dekomoreno
hej u mnie ten problem pojawił się dopiero w tym roku. Masakra. Zaczęło się kiedy to cieplejszym dniem nałożyłam balerinki...Później przeszłam na klapeczki i to samo... używałam pudru i dezodoranty do stóp jakiegoś aptecznego i nic z tego...

Polecam antidral + jakąś zasypkę do stóp, będą się może trochę pocić, ale na pewno nie będą śmierdzieć :)

Gość yorckea
prostym i skutecznym, dodatkowo naturalnym w 100% jest alun(mineral soli). Wystarczy nawilzyc i potrzec nim stopy. Dodatkowo mozna moczyc stopy w wodzie z dodatkiem sproszkowanego alunu. Mozna tez odrobine dosypac do skarpet. Dziala i do tego jest naturalny i nie zawiera aluminium!!