Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jak długo idzie kasa na konto????????

Polecane posty

Gość kasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sprzedałam coś na allegro.Babka wpłaciła kase w poniedizałek(tak mówi)dziś 5 dzień i jeszcze nie ma.Jak długo może kasa iśc na konto bankowe?

Gość kasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

strasznie długo... Czasem wpłacam pieniądze na poczcie i dochodza one w ciągu dwóch dni roboczych - bank potrzebuje trochę czasu na zaksięgowanie wpłaty. Jelsi pieniądze wpłacę w poniedziałek (niezależnie czy rano czy po południu) to w środę raniutko sa juz na koncie odbiorcy. Jeśli boisz się że babka kłamie, to poproś ją aby zeskanowała druczek wplaty i wysłała ci na maila. A jeśli nie ma skanera, to niech pyknie zdjęcie cyfrowe...

Gość 1234567890123665547
to zależy z jakiego banku/instytucji Ona zrobiła przelew i w jakim banku Ty masz konto? Tak można sobie gadać jak o pogodzie

Gość bachory do piaskownicy
Ona ma 7dni na wplate a ty nie mozesz skakac!!!A nawet i dluzej,kultura tego wymaga.Szanuj klienta bo gdyby nie on to nikt by nie kupil twojego badziewia. Od razu widac ze jestes rozpuszczona gnojowka,takich nie chcemy na allegro!!!!!

Można gdybać, to fakt... ale 5 dni to i tak baaaaaardzo długo... Chyba że pieniądze wpłaciła w jakiejś filii albo punkcie finansowym gdzieś w biedronce czy tym podobnym miejscu... Najlepiej prosić babkę o zeskanowanie druczka wpłaty. Jak będzie kręcić i stwarzać problemy, to przynajmniej bedzie wiadomo, ze coś jest nie tak...

I nie chodzi o to, ile ma dni na wplatę... Autorka pyta jak długo kasa idzie na konto, bo babka twierdzi że JUŻ wpłaciła pieniądze... Inaczej sprawa by się miała, gdyby klientka czekała z wplatą, tak długo jak ma do tego prawo... A inaczej, jeśli zwodzi sprzedawcę i próbuje kręcić... A to właśnie można sprawdzić...

Gość kinoskoczek
Mogło się zdarzyć , że kupująca popełniła jakiś błąd przesyłając pieniądze w banku lub na poczcie , mnie się tak zdarzyło, że w banku podalem kartkę kasjerce , gdzie drukowanymi literami napisałem adres sprzedającej oraz numer konta i kasjerka w banku wszystko pokręciła , kiedy się zorientowałem , że na potwierdzeniu bankowym są błędy i zupełnie inny numer konta niż podałem to się wkurzyłem

----> bachory do piaskownicy A co jeśli kobieta naprawde wpłaciła pieniądze i opóźnienie jest winą np jakiejś instytucji finansowej? Dopóki pieniądze jednak do sprzedającego nie dotrą, nie wysle on towaru... z szacunku do tego klienta sprzedający powinien się interesować tym, co dzieje się z wpłatą, aby (jeśli jest taka konieczność) np składac reklamację na poczcie czy w banku...

Gość kasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bachory do piaskownicy----więcej człowieku kultury!!!! Bym nie zadawała tego pytania gdyby Pani która u mnie kupiła rzecz z licytacji (z wysylka ma zapłacić 11 zł!) nie robiła mi piekło na ziemi!!! ona myśli może że nie chcem jej wysłać tego! nie mam zamiaru jej oszukiwać gdyż zalezy mi na dobrym wizerunku a dla mnie 11 zł to nic by robić oszukiwawcze numery :) Ja mam w PKO SA

Gość kasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a co do reklacmacji to rozumiem że ta Pani ma to zrobić w punckie gdzie wp0łacila tą kase. A żeby tamta Pani mi uwieżyła że naprawde nie mam kasy to co mam jej mój wyciąg z konta pokazać?