Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aagness

Czy tabletki można odstawić?

Polecane posty

z własnej woli czy muszę to konsultować z lekarzem? I macie może pomysł co zrobić z opakowaniami tabletek,które zostały?

Gość bukabam
nio jezeli brałas je tylko w celach antykoncepcji to mozesz je odstawic sama... chyba ze mialas jakies problemy! a opakowanie mozesz komus oddac badz odsprzedac :)

brałam je wyłącznie w celach antykoncepcyjnych,jednak odstawiam po raz pierwszy i chciałam się upewnić jak to jest, czy trzeba konsultować czy nie:)

A ja nie wiem co zrobić, bo kupiłam 3 opakowania Cilestu (po raz pierwszy), zażyłam jedno do konca i przez caly czas brania miałam plamienia a teraz (7dniowa przerwa w braniu) dostałam jakby normalny, obfity okres. Chodze do przychodni studenckiej i zapisali mnie na wizyte do ginekologa na prawie-za-dwa-miesiace. Za 3 dni mialabym zaczac kolejne opakowanie i nie wiem czy powinnam. Niech ktos bardziej w temacie pomoze. Dzieki!

Gdybys przed zażyciem przeczytała ulotkę - wiedziałabyś, że masz prawo plamić do 3 pierwszych opakowań.

Przeczytałam ulotke 3 razy. Ale moja ginekolog nic nie powiedziała o takich skutkach ubocznych. Poza tym na ulotce jest napisane na przykład, że krwawienie z odstawienia ma być skąpe i nie trwać długo. U mnie to jest normalny okres, który trwa 6 dzień (w pierwszy dzień bolał brzuch cholernie). A plamienia podczas brania też dość obfite

Nie mam żadnych innych skutków ubocznych. Żadnych mdłości czy spadku libido jak na razie;)

ja odstawilam bez konsultacji :) ale lepiej poczekac do konca opakowania. po skonczeniu wystapi plamienie takie jak w 7 dniowe przerwie(przeciez organizm nie wie ze odstawiasz) i pozniej bedzie normalnie. okres moze sie rozregulowac

MIałabym zacząć drugie opakowanie pojutrze.. Ale nie jest normalnie. Póki co cały czas krwawie.

nie no jasne,że odczekałam do końca opakowania, dzisiaj powinnam wziąc pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania i teraz jest kurcze wahanie wziąć czy nie...kurcze ciężka sprawa troszkę...chcę odstawić, ale nie chcę...brałabym dalej jednak boję się skutków jakie mogą być pozniej...