Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie

usuwanie PIEPRZYKÓW kto usuwał????

Polecane posty

Gość boje sie
a napiszcie mi jeszcze laserowo tez usuwa lekarz onkolog badz chirurg?

wiesz nie wiem, ja to robiłam w połowie wakacji ;) więc i tak musialam sie wstrzymać aż do następnych ;) sens jest jeśli Cie to niepokoi (wiadomo róznie bywa)

ahaa..no to nie wiem,musze sie zastanowic czy mnie to niepokoi heh..:)dziekuje za odp,kochane jestescie:*

no 3 miesiące to minimum - tak mi powiedziano i wolałam się tego trzymać ;) można zaklejać plastrem (potrzebowałam się trochę opalic przed upływem tych 3 miesięcy - więc zaklejałam plasterkiem blizny na solarium), albo smarować punktowo blokerem żeby słońce nie opaliło

Gość boje sie
to zrobie tak pojde do lekarza dermatologa, niech on mi poleci cos dobrego i podejrzewam ze doradzi mi najlepiej!!! pozdrawiam

Gość boje sie
oo i jeszcze 1 pytanko kazdego pieprzyka mozna usunac laserowo??? czy moga byc pieprzyki ktore tylko usuwa sie chirurgicznie

nie wiem, chyba każdego - może jak jest jakieś podejrzenie co do niego to trzeba chirurgicznie, zeby dokładnie zbadać.. hmm

Gość ja bylam ostatnio
te plaskie usuwa sie tylko chirurgicznie, wystajace mozna laserowo.

Gość boje sie
ja juz po napisz mi jak to sie odbywalo. najpierw do jakiego lekarza poszlas chirurga czy dermatologa??? ile zaplacilas, no i jak z gojniem sie bo to na tworzy

Gość boje sie
to bylo pytanko do JA BYŁAM OSTATNIO

Gość px
ja usuwalam 3 pieprzyki w zeszlym roku - w tym 2 na twarzy. chyba lepiej to zrobic teraz bo po zabiegu npowinnas chronic skore przed sloncem. a jaka metoda masz to usuwac? wycinac czy laserem?

Gość px
ja poszlam do dermatologa i ten to obejrzal i od razu kazal sie klasc na lozku .powiedzial, ze to mozna od razu usunac . dostalam w okolice kazdego pieprzyka zastrzyk znieczulajacy i to usuwal. nic nie bolalo - zastrzyki byly nieprzyjemne ale sam zabieg - nic a nic. tylko brzydki zapach palonej skory.

Gość ja bylam ostatnio
bylam najpierw u dermatologa, ocenil znamie jako niegrozne, potem usuwalam u chirurga plastycznego, rowniez powiedzial, ze znamiejest zupelnie niegrozne. trwalo to 20min w znieczuleniu miejscowym. rowniez na twarzy. znamie mialo ok 7mm srednicy. jeszcze nie wiem jak to wyglada bo mam plasterki ponaklejane ;) ale opalac nie mozna przez 3 miesiace, wiec w lecie lepiej tego nie robic, najlepiej na jesien / zime.

Gość boje sie
a powiedz mi ile trzeba te opatrunki na twoarzy nosic???? ja ide w poniedzialek do dermatologa dowiem sie czy laserem mozna usunac i najlepiej juz w poniedzialek chce to zrobic, pieprzyk jest brazowy odstajacy, mam nadzieje ze laserem bede mogla

Gość boje sie
a i jeszcze jedno!!!! czy trzeba bylo zaszczepic sie na zoltaczke???? i w jakim miescie to usuwałyście??? ja szukam kogos w kielcach

Gość tzatziki
Co macie na myśli pisząc "pieprzyki"? Ja mam na ramieniu coś odstającego na skórze, ale wg mnie to brodawka i ma kolor pomiędzy brązem a bordem. I też mam zamiar to usunąć.

Gość px
w moim przypadku lekarz tez to okreslil jako brodawki . te na twarzy byly dosc duze a na plecach bardzo duza. plasterki nosilam kilka dni. teraz nie ma sladu po tym dziadostwie .

Gość px
aha - ja nie bylam zaszczepiona .

Gość px
boje sie - ja mieszkam w niemczech i tutaj mialam to usuwane - wiec nie moge ci polecic nikogo :(

Gość ja bylam ostatnio
tydzien zwykly plasterek i szwy, po zdjeciu szwow 3-4 dni plasterek podtrzymujacy skore zamiast szwow. placilam 300zł. pieprzyki to sa znamiona barwnikowe, najczesciej sa plaskie. Inne znamiona skorne, te odstajace, mozna usuwac laserem.

Gość ja bylam ostatnio
oczywiscie nie zawsze, czasem trzeba wyciac i wyslac do badania. ale ja polecam i tak wycinanie u chirurga, lepiej miec cieniutka kreseczke niz okragla blizne jak po ospie - takie zostaja czasem po laserze.

Gość px
ja bylam ostatnio - zgadza sie , dlatego najlepiej aby lekarz to ocenil , bo niektore "rzeczy" trzeba zbadac - a tych nie mozna usuwac laserem. po wycinaniu blizna jest malenka - moja znajoma miala wycinane pieprzyki. i widac niewielkie blizny.

Gość afaf
dziewczyny, to ile by kosztował jeden pieprzyk? bo ja mam dużo na twarzy, ale wszystkiego na raz nie usunę/ względy finansowe i nie wyobrażam sobie siebie całej w plastrach.

Gość ja bylam ostatnio
ja zaplacilam 300zł, ale jak sie robi wiecej na raz to za kazdy kolejny placi sie juz o wiele mniej.

Gość boje sie
ja bylam ostatnio powiedz mi prosze gdzie robilas i daj namiary

Gość ja bylam ostatnio
boje sie, skoro szukasz kogos w kielcach to Ci nie pomoge, bo usuwalam we wrocławiu. ale jesli chcesz usunac chirurgicznie to idz do jakiegos dobrego chirurga plastycznego, wytnie Ci to tak, zeby blizna byla jak najmniej widoczna.

Gość boje sie
mimo wszystko napisz bo mozliwe ze tam pojade, bo w kielcach to katastrofa!!!! acha i napisz mi dugo wczesniej musialas sie umowic?