Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maritza15

cellulit

Polecane posty

Gość maritza15

Mówi się, że cellulit to epidemia XXI wieku. To znaczy, że kiedyś kobiety go nie miały?

Gość miały miały...

Gość dzisiaj sobota
mialy ale nie tak bardzo jak teraz. po pierwsze gorzej sie odrzywiamy niz kiedyc(fasst foody min) i mniej sie ruszamy

pewnie tez mialy, tylko byla inna kultura i nie bylo sytuacji, zeby kobieta w miejscach publicznych pokazywala swoje posladki czy uda - nawet na plazy! kiedys nie wypadalo nawet kostki spod spodnicy wystawic, a stroje kapielowe wygladaly jak kombinezony. tak wiec wszystko ma swoje wady i zalety - wieksza swoboda pokazywania ciala w dzisiejszych czasach - to wiecej stresu dla kobiet, ktore nie maja idealnego ciala :O

Gość skutecznego kosmetyku szukam
wiem ze powstalo tutaj wiele tematow ale nie chce mi sie ich przekopywac moze ktos je czytal albo z autopcji cos poleci?

zmarszczki kiedys kobiety tez mialy Ale chlopki majace po 12 dzieci i zapierdalJACE W POLU mialy inne problemy niz zmarszczki zreszta przy malych dawkach jedzenia ale za to zdrowego jedzenia zadnych konserwanto, chemi duzym ruchu to watpie w ten celulit i hormonw nie jadly :(

Gość nie lubie malych
cellulit to glownie powstaje przez hormony i dzis wszysko jest nimi nafaszerowane juz nie wspomne o tym ze wiele kobiet bierze dodatkowo pigulki. aby nie miec cellulitu trzeba by chyba byc wegetarinka, bo miesto to praktycznie kazde jest na hormonach.

Gość jak ktoś uprawia sport to nie
ma cellulitu

nie prawda byly tu takie co uprawialy byly na djecie i mialy fakt podobno najbardziej nafaszerowane hormonami sa kurczaki

Gość nie lubie malych
ja uprawim sport bardzo regularnie, zdrowo sie odzywiam, a cellulit mam. pewnie przez tabletki, ktore bralam.

Gość biedroneczka w kropki
a ja nie mam cellulitu bo piję zieloną herbatę

Gość biedroneczka w kropki
ja nie mam cellulitu dzięki zielonej herbacie

Gość lllllllllhhhhhhhhllll
kobiety miały kiedyś cellulit tylko sie nim nie przejmowały bo miały inne problrmy!!!!!!

Gość samotna w sieci 20
refresh

Gość cellulit to choroba skóry
więc jak mimo sportu i kremów nie znika to trzeba się do lekarza wybrać...

wypróbowane przeze mnie sposoby na cellulit to: masaz ud i posladków szorstka rekawica picie zielonej i bialej herbaty (przynajmniej jeden kubek dziennie) picie duzych ilosci wody (okolo 2 litrów samej wody dziennie + inne plyny) spacery do pracy (codziennie 2km w jedna i druga strone) krem na cellulit loreal Poza tym jem ile chce i co chce (oczywiscie staram sie troche hamowac :) ), nie cwicze za duzo i cellulit mi znika! tylko ze znaczna roznice zauwazylam dopiero po pól roku. Nie ma cudownych srodków - trzeba byc systematycznym, stosowac wszystkie sposoby na raz, a po kilku miesiacach na pewno bedzie widac roznice. Trzeba tylko CHCIEC!!

Gość trza sie zdrowo odrzywiać

czesc ;D chcialam sie spytac o rade. mam pierwszy stopien cellulitu. fakt ostatnio mialam malo ruchu ale z okazji ze sa wakacje jezdze dwa razy dziennie na rowerze po 30-40 minut od przyszlego tygodnia zaczne chodzic na basen. kilka razy w tygodniu robie pilling i codziennie masaz zimna i ciepla woda. czy bede w stanie poprawic wyglad swojej skory lub zwalczyc calkowicie cellulit.[w mojej rodzinie nikt nie ma cellulitu, wiec nie jest on dziedziczny] a i mam 18 lat i jestem szczupla.

Gość Kattti
ja też właśnie stosuję masaże, plus zapisałam się na dancehall żeby trochę nogi rozruszać:) zawsze to ciekawsze niż siłownia, ale dużo pomaga mi też ostatnio np peeling z kawy,więcej informacji o tej metodzie np tutaj można znaleźć: http://www.klubdobrejenergii.pl/forum.html/1/21/0/114/

Zgadzam się, wiele z tych metod jest dobrym pomysłem - a najlepiej je łączyć. I nawet jeśli nie pozbędziemy się cellulitu to przynajmniej będziemy zdrowsze. A cellulit jak piszecie - dotyczy wszystkich kobiet - niezależnie od wieku czy ilości kilogramów ;) Myślę, że masaże są ok. Ale też ostatnio zastanawiam się nad "poważniejszym" zabiegiem. Chodzi mi o stop-cellulit - czyli terapię falą akustyczną - co o tym sądzicie?