Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanja Babović

szansa zajscia w ciaze po pigulkach yasmin

Polecane posty

Gość Vanja Babović

Jaka jest szansa na zajscie w ciaze po odstawieniu pigulek po 3 latach brania oczywiscie z przerwami? Jaka jest szansa ze szybko zajde? nie mam problemow zdrowotnych, wszystko jest w porzadku, pigulki odstawiam op okrsie za tydzien niecaly.

Gość Vanja Babović
?????

Gość Vanja Babović
nikt?

Poczekaj ze dwa, trzy pełne cykle bez pigułek i do dzieła! Skoro nie masz żadnych kłopotów ze zdrowiem i wszystko będzie OK, TAK JAK BYŁO PRZED BRANIEM PIGUŁEK, to nie powinnaś długo czekać na ciążę. Powodzenia! :)

Gość Vanja Babović
mam nadzije :) a czemu mam czekac 2-3 cykle? chodzi o prawdopodobienstwo wyst.ciazy mnogiej? jak tylko to to zaczynam starania juz od przyszlego tygodnia :D nie mam zadnych klopotow zdrowotnych i tylko sie martwie ile czasu mi zajmie zajscie po tabletkach bo jedni zaskakuja od raz inni p roku lub dluzej... a ja juz bym chciala :D

Gość do vanja
ja po 3latach brania marvelonu rozregulowalam sie totalnie. kazda z nas jest inna i tabsy inacze na nas dzialaja. przed tabsami miala piekna gladziutka cere, bezprysczy a teeraz , po 2 latach od odstawienia nadal sie mecze z syfai, przede wszystkim na plecach. cykle mam bardzo nieregulralne, mimo ze wczesniej mialam jak wzegarku. powodzenia w zachodzeniu. odczekaj 3-4 cykle i juz teraz bierz folik, a potem do dziela ;)

Gość Vanja Babović
ja jak odstawialm co 5 miesiecy na 3 misaice i okres zawsze wypadal mi idealnie co 23 dni tak jak przed tabletkami, z cera zadnych problemow prze braniem, w trakcie i po przerwaniu, dxzieki za folik, jutro lece kupic :) jakies rady moze jak szybko zajsc?

Gość do vanja
szczesciara z ciebie :) ja niestety mam pryszczowaty problem :O musialabym brac znow tabsy by sie tego swinstwa pozbyc... tak jak pisalam kazda z nas jest inna. powodzonka.

Gość Vanja Babović
a macie jakies rady jak szybko zajsc w ciaze? ogolnie lekarz mi powiedzial ze moge zaczynac starania odrazu, ze tabletki nie maja zadnego wplywu na ciaze i ze to zabobony z tym 3 miesiecznym czekaniem wiec zaczynam jaknajszybciej i proze o rady sposoby ajk najszybciej moge osisgnac moj cel?

Gość Vanja Babović
????????????

Gość terema
PODOBNO odczekuje się, bo zaraz po odstawiniu tabso są większe szanse na ciążę mnogą.

Gość Vanja Babović
a ja bym chciala mnoga nawet wiec nie ma problemu :D raz a dobrze :>

Gość Vanja Babović
pozatym wole raz a dobrze bo moge rodzic tylko przez cesarke a nie chce zeby mnie cieli bog wie ile razy... troche sie boj tego wszystkiego ale pragniemy z mezem dzidzi tak mocno ze jakos dam rade:)

w drugim cyklu;) lekarze radzą odczekać m.in. ze względu na ciążę mnogą ale też na problem z ustaleniem daty porodu. Ja miałam 3 terminy 29.12 (z OM); 12.01(usg); 19.01(usg). Więc spora różnica. Szpitale kierują się zawsze datą OM i całe szczeście bo pewnie źle by sie wszystko skończyło. Urodziłam na początku 43tc.ja myślałam że jestem w 40 tak wskazywało usg.Mały miał strasznie zmaserowaną skórkę (maź już z niego zeszła) Łóżysko prawie w rękach położnej sie rozpadało. Teraz dopiero zrozumiałam dlaczego tak zalecają. Wcześniej myślałam że to tylko chodzi o ciążę mnogą- ktora jest ciążą podwyższonego ryzyka. Życzę powodzenia.

Gość qazwsxedcrfv
A ja myślałam że chodziło o hormony, tzn. że organizm jest nimi nafaszerowany i nie za dobrze żeby się w tym dzidzia rozwijała.

Gość Vanja Babović
od razu? a ile bralas yasmin?

Gość jestes zle poinformowana
po pierwsze ciaza mnoga to nie tylko blizniaki, ale i piecioraczki, a nawet wiecej bo takie jest ryzyko zaraz po odstawieniu. a tak mnoga ciaza jest bardzo duzym ryzykiem dla zdrowia dzieci, z reszta ciaza blizniacza tez jest podwyzszonegy ryzyka. poza tym z tego co piszesz jestes rozregulowana przez robienie co chwile przerw w braniu pigulek. obecnie czegos takiego sie nie zaleca, bo trzy miesiace to zbyt malo aby organizm odpoczal, a co dopiero wrocil do normy. dlatego nie robi sie zadnych przerw o ile wynki sa w normie, a pozniej nalezy doczekac jakies 6 miesiacy na to az chormony powroca do normy, aby nie narazac siebie i dziecka. powinnas poczekac, a pozniej udac sie do lekarza aby sprwdzic czy wystepuej owulacja, bo regularne miesiaczki wcale o tym nie swidcza. pozniej zrobic kontrolne badania i brac sie do roboty. chyba lepiej zaplanowac to z glowa niz byle jak.

Gość jestes zle poinformowana
od razu po przerwaniu powinny probowac kobiety, ktore wczesniej mialy problemy z zajsciem w ciaze. reszta powinna poczekac. idz do lekarza i zapytaj co powie.

Gość Vanja Babović
lekaz mi powiedzial ze wszystko jest ok, mam wszystkie badznia tabletki juz odsawione czekam na okres, i powiedzial mi ze o ile nie ma u mnie w rodzinie blizniakow to prawdopodobienstwo ciazy mnogiej jest znikome.

Gość Vanja Babović
badania zawsze robialm w 3 miesiacu lub 2 od odastawienia pigulek i owulacja zawsze byla