Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanja Babović

czy to prawda ze jestem gorsza mata bo urodze przez cesarke?

Polecane posty

Gość Vanja Babović

slyszalam takie komentaze ze cesarka to pojscie na latwizne i wogole i ze matka z cesarka to nie matka :(

Gość Vanja Babović
??????

A kto Ci takie pierdoły opowiada??????????????Na pewno lepszą matką jest ta co urodziła naturalnie a wyrzuciła dzieciaka na śmietnik niż matka ktora miała cesarke i chce je mieć.Ja rodziłam naturalnie-i zazdroszczę ,,cesarkowym,,-drugi raz nie dam sie wrobić:)

Gość remote.control
takie bzdury opowiadaja tylko baby, ktore maja pipy rozwalone i musza chwycic sie mysli, ze sa lepsze, bo inaczej by zwarowaly:O

Gość Vanja Babović
ja urodze przez cesarke bo musze, mam duza wade wzroku z grozba odwarstwienia siatkowki i slepoty przy duzym wysilku wiec nie jest to zalezne o mi to przeszkadzalo. dla mnie matka to matka ale wiem ze nawet gdybym tego nie miala to tez bym sie decydowala na cesarke, nie chcialabym byc porozrywana i miec klopoty z sexem jako ze jestem bardzo aktywna i poprostu przeszkadzalo by mi to.aleby takie komentarze slyszalam, ze ide na latwizne i niektore znajme nawet mowia ze z moim wzrokiem by zaryzykowaly naturalnie... nic juz z tego nie wiem

Dobra matka to nie ta co rodzi naturalnie czy karmi piersia jak najdluzej Dobra matka to tez nie ta co rezygnuje z siebie swoich marzen i pracy zeby siedziec z dzieckiem w domu Dobra matka to taka co kocha swoje dziecko bezgranicznie dba o nie i sprawia ze jego zycie jest piekne i wypelnione miloscia Pozdrawiam:-)

Dobra matka to nie ta co rodzi naturalnie czy karmi piersia jak najdluzej Dobra matka to tez nie ta co rezygnuje z siebie swoich marzen i pracy zeby siedziec z dzieckiem w domu Dobra matka to taka co kocha swoje dziecko bezgranicznie dba o nie i sprawia ze jego zycie jest piekne i wypelnione miloscia Pozdrawiam:-)

Gość Vnaj Babović
ja tez tak mysle , i nie rozumiem dlaczego pisze mi ze sie rozkraczylam... ja chce miec dziecko, bolu sie boje jak kazd kobieta przy swoim 1 dziecku a to ze bede miec cesarke to juz sila wyzsza

wiesz, jak rodzisz naturalnie to masz bol i potem dojdziesz do siebie szybko, jak masz cerarke, to nie boli sam zabieg ale pozniej bol jest gorszy :) Ja chce rodzic naturalnie, co nie znaczy, ze uwazam sie za lepsza, nie ryzykowalabym utraty wzroku..nie przejmuj sie komentarzami

nwet jesli bys miala cesarke na zyczenie to tylko i wylacznie twoja sprawa Nikt nie ma prawa cie oceniac a matka napewno bedziesz wspaniala:-)

Gość Vnaj Babović
najbardziej przeraza mnie rodzenie w polsce, mieszkam we francji, tu bylam u 3 okulistow i kazdy bezwzglednie powiedzial mi ze muzsze rodzic przez cesarke, bede rodzic w wakacje i akurat bede w polce z mezem , bylam u okulisty w polce kilka razy 2 powiedzilo mi ze cesarka obowiazkowa, 1 ze on by sie przemeczyl pomimo zagrozenia normalnie bo to piekna chwila i lepiej rodzic tylkiem jak sie wyrazil a ginekolog w polce powiedzil mi ze to on zadecyduje i jak bedzie duzo kobiet rodzacych to urodze naturalnie bo on nie bedzie mial czasu na cesarki bo ja jedyna rodzic nie bede, jak bede rodzic sama albo mala ilosc kobiet to siezastanowi!! wiem ze bede rodzic w polsce i strasznie sie boje ze oni sa popiepszeni i ok urodze ale mojego dziecka juz nie zobacze ... :( mam wade -14 dioptrii

Gość Niczym sie nie przejmuj
a już szczególnie ględzeniem nawiedzonych, pełnych jadu kobiet.

badz dobrej mysli Nie stresuj sie na zapas napewno wszystko sie ulozy Nie wierze ze przy takiej wadzie wzroku kaza ci rodzic naturalnie Trzymaj sie

Gość jezu przeciez oni ewidentnie
chcą od ciebie łapówe za tą cesarke :O kurza twarz co za świat ... moja kolezanka rodzila SN i po porodzie wyglądała jak drakula -popękane naczynka w oczach brrrr i tez powinna miec CC:o

Gość Vnaj Babović
nie bede ryzykowac , wole zaplacic, moj lekarz tutaj mi mowi ze pod zadnym pozorem bo juz mam poczatki odwarstwienia siatkowki i przy porodzie na 100 % duzo mi wzrok poleci lub moge nawet calkowicie oslepnac, a w polsce gowno to lekarzy obachodzi :(

Gość nie bedziesz gorsza matka
przynajmniej nie bedziesz glupia matka, jak np. kretynka jestes. Z reszta nie ma co sie przejmowac jakimis tekstami innych ludzi. Rodz tak jak lekarz zaleci, wazne zebys i ty i maluszek czuli sie dobrze :)

Gość dziewczyno tylko nie gódź
się na poród w polsce!!!!!!!!!!!!!!!!! oszalałaś? mieszkasz we francji a będziesz rodzić tutaj tylko dlatego że przyjeżdżasz na wakacje???????????? wszystko tylko nie to!!!! jak będziesz miała pecha to każą ci rodzić naturalnie bo w naszym kraju to wspaniałe rodzić w bólach i jest to celem życiowym każdej kobiety a utrata wzroku? ona cię tylko uwzniośli i uświęci twoje macierzyństwo a najlepiej to jakbyś przy porodzie wykitowała mówię poważnie - zostań we francji na czas porodu

Gość Kobieto przy takiej
wadzie wzroku to ty się nawet nie zastanawiaj! Cesarka jak nic! Nie daj sobie przegadać, bo niektórzy chyba nie zdaja sobie sprawy czym w takim przypadku grozi porod siłami natury!

Gość Vanaj Babović
mam nadzije ze wszystko bedzie dobrze i ze bedzie CC bo inaczej nie wiem ... nawet jak nie oslepne to wada moze mi poijsc nawet na -30 do -35 dioptrii podczas samego porodu, dla mnie to jest jednoznaczne ze slepota :(

Gość glupia jestes
ze w ogole pytasz o takie rzeczy na forum.Nie masz swojego rozumu??? ja pierdole,kobieto,nie rob z siebie kolejnej nawiedzonej mamuski na kafeterii.Co kurwa ma do rzeczy czy rodzilas naturalnie czy przez cesarke do bycia dovbra czy zla matką? kurwa, ja pierdole, sorry za wulgaryzmy,ale mam dosc jak widze takie debilne tematy

dla mnie -14 to prawie ślepota... wybacz - mam wadę wzroku dużo mniejszą ale nie wyobrażam sobie twojej nie oddawaj się w ręce polskich rzeźników - oni się nie nadają nawet do odbierania porodów u świń na zapadłej wsi a jak chcesz mieć wyobrażenie o atmosferze i podejściu do matek na oddziałach położniczych to przeczytaj sobie wypowiedź z 20:17 i wyobraź sobie że takie teksty wychodzą w polsce od położnych!!!

Gość Vanaj Babović
to chyba zostane we francji ale wtedy moj maz nie bedzie ze mna a ja bardzo chce zeby byl przy porodzie :( on co roku jest na 2 miesiace wakacji w polsce obowiazkowo, praca :( wiec mam dylement rzez w polsce z mezem czy samotnie we francji

no to jest pewien dylemat a mąż nie może się jakoś wyrwać do francji na czas porodu? ewentualnie zastanów sie w polsce nad porodem prywatnym - opłaconą cesarkę sama widzisz jakie tu są oszołomy - kazać rodzić naturalnie kobiecie z -14 dioptriami - szok

Gość vvvvvvvv
ja nie mam żadnej wady a nawet nie jestem jeszcze w ciąży ale wiem jedno jak będę miała rodzić to - cesarka na 100%. I nie interesuje mnie to że innym kobietom to nie pasuje. To jest moja decyzja i nikt i nic tego nie zmieni!!! I gówno mnie obchodzą opinie tych co rodziły naturalnie! To jest moje ciało mój poród, moje dziecko i moja decyzja. A te wszystkie co starają sie wmówić co jest dla mnie lepsze niech spieprzają.

Gość Zdrowie twoje
i twojego dziecka jest ważniejsze, twój mąż też to powinien wiedzieć.

Nie rozumiem---jak to się zastanowi? Przedkładasz zaswiadczenieod okulistyima OBOWIĄZEK zrobic cesarkę.

Gość nie daj się lekarzom
moja chrzestna została zmuszona do rodzenia SN i straciło wzrok w jednym oku a na drugie bardzo słabo widzi. Też groziło jej odklejenie siatkówki, no ale lekarze kiedyś byli jacy byli i pewnie w dzisiejszych czasach niejeden taki sie rafi. Za to moja kuzynka (wszystkie kobiety w naszej rodzinie mają wysoką krótkowzroczność) rodziła 3 razy przez cesarkę. Za każdym razem dostawała zaświadczenie od okulisty i swojego ginekologa że musi mieć cesarkę. Dostawała termin cesarki i dwa razy się stawiała dzień przed terminem. A raz zaczął jej się poród przed wyznaczonym terminem ale też zrobili jej cesarkę... nie dawaj łapówek tylko twardo obstwaj przy swoim. Dosttarcz im zaświadczenia o okulistów i postrasz, że w razie czego podasz do sądu - nie zaryzykują.

Gość chcesz znać sposób
najprościej iść do lekarza który ma prawo podejmować takie decyzje na swoim oddziale, leczyć się u niego prywatnie no i przedstawić mu jasno swoje oczekiwania; może potępicie ale tonący brzytwy się chwyta; a w ogóle nie rozumiem dywagacji na temat: lepsza czy gorsza matka; to chyba dotyczy innych kwestii; Pozdrawiam sama po 1 CC i czekająca na drugą