Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa22222

białe niteczki, kłaki na czarnym płaszczu, jak się ich pozbyć???

Polecane posty

Gość ewa22222

Kupiłam ostatnio czarny płaszcz, niestety po jakimś czasie okazało się, że jest wykonany z tkaniny do której wszystko się przyczepia. Nawet kiedy wisi w szafie i jest czysty po wyciagnieciu jest caly w białych nitkach, nie wiem co z tym zrobić. Próbowałam przetrzeć go mokrą ściereczka ale to nic nie daje:/

Gość ewa22222
dobra już nie ważne ze złości pociełam płaszcz nozyczkami, naplułam i podpaliłam, już po ptokach

czyścić.Można w supermarketach kupić takie rolki z trzonkiem, a na tych rolkach jest papier klejący i świetnie nadaje się do czyszczenia takich rzeczy.

Gość ewa22222
ale tak naprawdę to nie był podszywacz, niestety to prawda, jak uratować tak portaktowany płaszcz, mąż mnei zabije ja to zawsze musze narobić :(

Gość markisia
ja mam to samo z moim płaszczem, nawet jak ktoś sie o mnie otrze w autobusie to od razu widać - masakra ,a tak go lubię..... kiedyś szczotkowałam te nitki starą szczotką do zębów, a teraz tez mokrą ściereczką ale to na długo nie działa

Gość ldldkakaoo
W supermarketach (np w carfourze) są takie rolki z klejącą się taśmą, do której przyczepiają sie te niteczki. Potem odrywa się ten zużyty kawałek taśmy. Ja bez takiego wałka w ogóle nie potrafiłabym ubrać nic czarnego, bo przecież do wszystko się obiera.

Gość ewa22222
wiem ze mozna kupic takie rolki tylko one pomagaja jednorazowo i ten klasj po kilku razach przestaje dzialac. Moze sa jakies inne sposoy, ktos wie? Jolkaza dzieki za odp :)

Gość markisia
i teraz noszę ze sobą pistolet na wodę jak ktoś się o mnie otrzę i zostaną biale niteczki to pryskam go wodą żeby wiedzial jak to przyjemnie się ptoem doczyszczać

Gość ldldkakaoo
Są do kupienia też w Castoramie, H&M, Ikei. No i na pewno znajdziesz na allegro.:)

Gość ldldkakaoo
i ten wałek to przydatna rzecz, jak mąż mnie wkurzy to też go tym wałkiem bije po glowie

Gość ewa22222
chyba musze sie zaopatrzec w taka rolke, niestety

Gość ewa22222
ale są jakieś większe kalibry, bo mój mąż ma głowę jak giertych i nie poczuje nic jak będzie za słabe?

Gość ldldkakaoo
Przestaje działać, to odrywasz zużyty kawałek. Nic innego nie wymyslisz, przekro mi. Są jeszcze ewentualnie takie rękawice albo czyścidełka ze specjalną powierzchnią zbierającą kłaczki. Ale to też trzeba robić za każdym razem. Nie ma metody jak zabezpieczyć sam płaszcz.

Gość ewa22222
ale rękawicą nie zaboli mężą, poleć coś cięższego

Gość ewa22222
z ta tasma dobry pomysl, musze wyprobowac:)dzieki:)

Gość ldldkakaoo
proszę ale na drugi raz nie niszcz płaszcza tylko poczekaj aż ci odpowiemy co zrobić psychopatko

Gość gość
Mokrym pumeksem pobierać,super efekt.