Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyloguj mnie teraz i tu

nadwrażliwość - jak sobie z nią oradzic mam??

Polecane posty

Gość wyloguj mnie teraz i tu

zastanawia mnie coś... jestem nadwrażliwa - zdecydowanie za dlugo i za mocno przeżywam niektóre rzeczy - zwłaszcza niepowodzenia ( a sercowe są na samym szczycie tej listy oczywiście) ... i pytanie: jak sobie z tym radzić, męczące to jest ale jakoś nie potrafię powiedziec "stop" i sie zadręczam niepotrzebnie... zastanawiam się : jak pojde do psychologa to jak on mi bedzie w stanie pomóc i czy w ogóle? jak mogę sama sobie pomóc... ?

Gość sardynka6
idz do psychologa, wizyty sa naprawde przyjemne :) sama mam ten problem, jestem niepewna siebie i bardzo przezywam niepowodzenia, ale najwazniejsze to uswiadomic sobie ze nikt nie jest doskonaly i kazdy popelnia bledy, ktore sa po to zeby sie doskonalic i nie popelniac ich w przyszlosci, jednym slowem uczyc sie na nich :) psycholog Ci moze pomoc, wskazac droge, polecam :)

Gość sardynka6
acha i jeszcze nie mozna siebie traktowac zbyt powaznie, trzeba umiec sie smiac z wlasnych slabosci i niepowodzen, jak sie strzeli gafe to tego nie przezywac ale sie smiac i sobie wybaczyc, byc dla siebie dobra taka jak jestes dla innych. co do sercowych niepowodzen maja one to do siebie, ze dla kazdego podcinaja skrzydla, kazda z nas ma zalamanie poczucia wartosci kiedy jej nie wyjdzie z jakims facetem. nie mozna patrzec non stop w przyszlosc, zycie to jest to co dzieje sie tu i teraz i w 100% zalezy od Ciebie :) ciesz sie chwila, bo moze sie nie powtorzyc. sposob na pokonanie tego to praca praca i jeszcze raz praca nad soba, tlumaczenie sobie wielu rzeczy, moze poczytaj jakies madre poradniki. no i nie poddawaj sie:)