Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoolka

Prawa nastoletnich matek

Polecane posty

chyba 512 zl na osobe w rodzinie no ale ty chyba nie zarabiasz wiec nie masz sie czym martwic bo napewno dostaniesz

Gość Karoollka
Hej dzięki za tyle wiadomości za te dobre i złośliwe również. Chciałabym cś sprostować. Ja się wcale nie uskarżam że jestem w ciąży bardzo się ciesze i u3ważam że nic lepszego mnie w życiu nie mogło spotkać!!! Wcale nie jest tak że żałuje szkoły bo wiem że dzięki dziecku stać mn ie na lepszą przyszłość!!! Ja tylko spytałam czy coś mi si ę należy bo skoro tak te czemu miałabym nie skożysztać?? Kocham moje dziecko i chce żeby miało jak najlepsze życie i nie jestem gówniara która nie chcę ponosic konsekwencji bo już je ponosze i nie narzekam!!! dziękuje jeszcze raz za odpowiedzi:)

Gość Karoollka
Niepuszczałam się do chol******* jasnej!!!!!! Nie wiesz jak jest to po co oskarżasz inne dziewczyny!!!! Ja Ci nie każe mnie utrzymywać jak chcesz to nie płać podatków jak coś ci niepasuje!!!!! Jesli mi się należą pieniądze tak samo jak innym matką to c zemu nie mogę na nie liczyć??!!!

Gość a to ci dopiero
co to znaczy "nalezy mi sie"? dziewcze ma lat 17 czyli urodziło sie juz po panowaniu komuny a poglady ma iscie komunistyczne dziwne......... a co ma ci sie niby nalezec???? czy te co zachodza w ciaze bedac dziecmi maja jakies przywileje??

Gość Karoollka
To nie jest prawda!!!! mI się też wiele rzeczy nie podoba i n ie oskarżam innych!! Ty w tej chwili oskarżyłaś mnie o puszczalstwo!!! Co ja niem oge normalne żyć według Ciebie bo co?? Bo jestem gorsza??? Bo nie chciałam zabi ć swojego dziecka?? Czy dlatego że mam mężczyzne którego kocham i mam z nim dziecko??!! Nie rozumiem twojego myślenia!! Niewiem czy mi zazdościsz mojego szczęścia czy ki Hu***

Gość a to ci dopiero
Witam wszystkie mamusie Mam 17 lat i jestem w ciąży Mój chłopak jest wiele starszy ale dlej niewiem jakie prawa mnie przysługują jako nastoletniej matce. Czy moja mama musi przepisac dziecko na siebie skoro mój chłopak jest pełnoletni?? Czy należą mi się jakieś pieniążki i wogóle do czego mam pawo. Prosze o odpowiedzi bo nigdzie niemogę znaleść informacji na ten temat. hahaha twoja mama ........nie umiała wychowac ciebie wiec lepiej aby i do twojego dziecka nie miała praw Tak mało wiesz ,o tyle rzeczy pytasz a jak sie bzykac wiedziałas? Skąd???

Gość Karoollka
Nie ale mam przywileje jako kobieta!!!!!

Gość a to ci dopiero
Co ja niem oge normalne żyć według Ciebie bo co?? mozesz normalnie zyc ....tzn mogłas ale zaswedziało cie w jednym miejscu normalna 17 latka nie jest w ciazy w tym wieku od tego nalezy zaczac dyskusje

Gość a to ci dopiero
a jakie przywileje ma kobieta?????

Gość Karoollka
Kur**** z du*** maryny!!!!! Pytać zawsze można!!!! i jestem mądrzejsza od Ciebie skoro nawet nie rozumiesz co mogą czuć dziewczyny takie jak ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a to ci dopiero
tak ona chce dziecko .....i chce pieniedzy za nic z tej okazji w moherach nie chadzam mam córke w wieku lat 19 i mniej wiecej wiem czym zajmuja sie dziewczyny w tym wieku na pewno nie tym jak wyciagnac kase od panstwa tylko dlatego ze na gumke nie było bo sie najpierw piwo kupiło na dyskotece

Gość a to ci dopiero
nawet nie rozumiesz co mogą czuć dziewczyny takie jak ja!! chyba wiem

Gość a to ci dopiero
ta sama kase mozna wyciagnac jak sie ma i 30 lat i sie ma dziecko.. a to ciekawe stwierdzenie czy dzieci ma sie po to by ciagnac kase???????

Gość Karoollka
A c ikawe z kąt!!! Jak tak mnie traktujesz jakbym niewiedziała co to znaczy mieć dziecko!!!! Wiem co to znaczy pewnie lpiej niż Ty!!!

Gość a to ci dopiero
zakamuflowana ty tez masz 17 lat chyba skoro tak własnie pojmujesz macierzynstwo

Gość a to ci dopiero
skad sie pisze dziecko widac ze zamiast uczyc sie pisac wolałas cos innego posługiwałas sie długopisem ....:D...........chyba innym niz dziewczyny w twoim wieku:D

Gość Karoollka
Ja nie ciągne kasy!!! I nie znasz mnie i niewiesz jaka jest sytuacja to po co wogóle coś mówisz!!!! Jeśli będzi mo żlwość że będę mogła dostawać pieniądze to czemu mam niekozystać?? po to moi rodzice płaca podatki żebym ja miała równeż dobre życie!!!

Gość dodatek za brak mozgu
:O

Gość a to ci dopiero
a skad wiesz ze jej rodzice i ona płaca czy beda płacic podatki? moze to taki tym który tylko na socjal sie oglada? no mi to tak własnie wyglada

że się wtrącę - Dziewcyna spytała co jej się należy - wg mnie proste pytanie ale widać że dość spora część naszego narodu ma problemy ze zrozumieniem prostych zdań - dla mnie to równie smutne wiedzieć że aż taki odsetek naszego społeczeństwa cierpi na analfabetyzm i ma takie trudności z językiem polskim jak fakt ciąży w młodym wieku.. Tak Was drażni fakt że napisała "należy się".. bo jest młoda? a podwójne becikowe dla matki alkocholiczki jest jak najbardziej ok czy też miesięcznie kwota 1200zł na dziecko które z wygody rodzice oddali formalnie dziadkom jako rodzinie zastępczej? ale tak: dlaczego ona ma cokolwiek dostać? - przecież to tylko Wam należą się wychowawcze, becikowe i wszelkie inne dodatki..

Gość Karoollka
Kur*** popatrz jak ty piszesz a nie doczepiaj się do wszystkiego!!!! Będe pisać jak mi się podoba i jak mi się szybciej pisze a w szkole akurat mam bardzo dobre stopnie!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ulencjaaaaa
Karooolka a ja Cię utrzymam! Z moich Podatków które to płacimy Do Skarbu Państwa co rok!!! Są to duże sumy,bowiem prowadzimy z mężem własną firmę (od 15 lat) i Państwo masę kasy od nas otrzymuje.... Ja nie mam nic przeciwko temu byś z naszych pieniędzy była utrzymywana. Więc spokojnie bierz co Ci się należy i dzidzi też. Choćby za to ,że jesteś na tyle dojrzała i mądra, iż zdecydowałaś się urodzić. A nie kombinujesz aborcji po kątach. Twoje dziecko odpłaci Ci miłością... :-) Myśle,że będziesz kochającą mamą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a to ci dopiero
po to moi rodzice płaca podatki żebym ja miała równeż dobre życie!!! hahha dobre zycie z socjalu??? ktos dobrze napisał...........nalezy ci sie dodatek za brak mózgu w dzisiejszych czasach ,kiedy antykoncepcja nie jest juz tabu to sie w głowie nie mniesci aby zajsc w nieplanowana ciaze a juz tymbardziej w wieku lat nastu twoja mama nie mowiła ci ze bzykac sie moga dorosli ? moze nie miała czasu na gadanie z toba bo wciaz okupuje MOPS

Gość Karoollka
wiesz co Ci powiem!!! przesadziłaś!!!!!!!!!!!!!!! Do ść że obrażasz mnie to jeszcze moich rodziców!!! Lepiej się schowaj i zastanów bo kompleksów masz z 500 skoro doczepiasz się do mnie!!! Moi rodzice płaca podatki ale niewiem jak z Tobą jet bo Ty chyba je zjadasz!!

Gość dodatek za brak mozgu
a szanowny tatus wypiał sie ?

Gość ulencjaaaaa
Karooolka nie denerwuj się. Blondyna stanęła po Twojej stronie.

Gość a to ci dopiero
"a podwójne becikowe dla matki alkocholiczki ...." ty blondi ty chcesz innych pouczac a sama nie wiesz ze alkoholiczka pisze sie przez samo HHHHHHHH? HAHAHAHAAAH