Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoolka

Prawa nastoletnich matek

Polecane posty

Gość dokładnie- prostaczki
ale żeby choć trochę racji miały w tym co piszą !

dodatek za brak mozgu "a czemu nie usunelas?" I tym wpisem pokazałaś jaka naprawdę jesteś! Dziewczyna jest młoda, fakt, ale z jej wypowiedzi jasno wynika, że będzie kochającą i dojrzałą matką" czego niestety nie można powiedzieć o tobie

Gość a to ci dopiero
Prawnik sie z toba nie bedzie KŁÓÓÓÓÓcił tylko powie ci ze dostaniesz becikowe i powie jeeszcze ze masz mu zapłacic

Gość a to ci dopiero
Aniutka* do tych co tak pojezdzaja i nie chca aby ich kasa szla na dziecko jakiejsc malolaty: za x lat to dziecko bedzie placilo podatki na WASZE emerytury, wiec lepiej ze wiecej dzieci sie rodzi, bo w przeciwnym wypadku nie bedziecie mialy z czego zyc na starosc hahhaha a moze nie bedzie płacic tylko wzorem mamusi bedzie domagac sie czegos co mu sie nalezy!!!!!!

Gość dodatek za brak mozgu
ale ja sie nie kryje z tym jaka jestem-gdybym zaciazyla w wieku nastu lat z jakims palantem i nie byloby mnie stac na utrzymanie dziecka usunelabym zygote,nie jestem moherem.i jeszcze mialabym szanse ulozyc sobie zycie

Gość Karoollka
no ibardzo dobrze nie bój się za to tTy płaci ć nie będziesz musiała!!!

Gość a to ci dopiero
skad wiesz ze jej dziciak nie bedzie jak i ona domagac sie "nalznosci' od panstwa?

Gość Karoollka
Ja mam szanse ułożyć sobie życie!!! I mnie mojego faceta stac na utrzymanie dziecka!!! A pytaam tylko jakiem mam prawa!!!!

Gość Karoollka
Ja się niczego nie dom agam ja Tylko pyatałam ale tak mialam racje skleroza zaawansowana

szanse to masz,ale na zostanie babcia w wieku 30 lat,jesli dzieckopojdzie w slady mamusi

mieszkasz w takim panstwie ktore daje - masz pretensje, wyprowadz sie, ale wiesz chyba tylko w dzungli w delcie mekongu panstwo nie pomaga matkom, ocknij sie wreszcie wyjedz na skalista wysepke i zaloz tam swoje panstwo - ty ulgi podatkowe pewnie sobie przypisujesz bo Ci sie nalezy nie? A to taki sam bonus od panstwa jak becikowe, zreszta becikowe i Twoja corka dostanie, ciekawe czy jej to wyrwiesz z lapy i zaniesiesz do skarbu panstwa...

Gość a to ci dopiero
napisałam ci juz jakie masz prawa nie pamietasz? kto tu ma problemy z pamiecia?

Gość Karoollka
Mam szanse w porownaniu z tob ą napewno większe!!!! Wole teraz zostać matką n iż w wieku 40 lat zebym mogła moje dziecko zrozumieć nie jak wy stare zołzy

Gość zajmij się
Bo wy idealne kobiety, planowałyście wszytsko..pewnie nawet godzinę porodu miałyście dokładnie zaplanowaną, żeby się dobrze przygotować. Żadnych zakrętów w życiu, wszytsko się wam udało...gratuluję, ale cóż czymś trzeba zapłacić, nie można mieć wszytskiego, więc wy udane i zaplanowane, idealnie poukładane kobiety podążające ślepo za swoimi ideałami, jesteście tak zapatrzone w siebie, że proces socjalizacji was po prostu ominął, socjalizowałyście się chyba ze sobą przed lustrem...właśnie tak to wygląda...bo jak inaczej wytłumaczyć nieumiejętwność prowadzenia dyzkusji, tylko ciągłe dogryzania, brak zrozumienia??

Gość a to ci dopiero
karolka tak jak my zaplanowała wszsytko z precyzja

ja akurat w ogole nie mam zamiaru rodzic dzieci, wystarczy ,ze tyle malolat rodzi

Gość Karoollka
Ale ja z Tobą nierozmawiam wole spytac w3ykfalifikowanego prawnika niż taką starą zołze jak Ty!!!!

No to super, twoja sprawa - tylko jakim prawem narzucasz innym swoje poglądy? nie przyszło ci do głowy, że ktoś może chcieć dziecka w wieku 17 lat? gdyby chciała to by usunęła, proste

Gość a to ci dopiero
a czemu w wieku lat 40? ani w wieku lat nastu ani w wieku 40 rodzic sie nie powinno popadasz w skrajnosci

ja pierdole ,to idz do tego prawnika,chyba ,ze wstydzisz sie wyjsc na ulice z brzuchem,bo pewnie gowniare ludzie palacami wytykaja i się smieja

Gość a to ci dopiero
skoro wolisz prawnika idz do jego kancelarii po co tu pytasz?

Gość a to ci dopiero
na prawnika trzeba miec pieniazki

Gość zajmij się
skoro nie pasują Ci jej pytania po co tu siedzisz....przygarnął kocioł garnkowi

Świadczenia związane z wychowaniem jak i urodzeniem dziecka przyznawane są w związku z faktem posiadania potomka i sytuacji majątkowej rodziny. Wiek nie ma tu większego znaczenia. Zasiłek rodzinny: 48,00 zł – miesięcznie na dziecko do ukończenia 5 roku życia i 64,00 zł – miesięcznie na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia. Warunek: dochód netto 504,00 zł miesięcznie w przeliczeniu na członka rodziny Zasiłek z tytułu urodzenia dziecka: 1.000 zł jednorazowo. Warunek: dochód netto 504,00 zł miesięcznie w przeliczeniu na członka rodziny. Zasiłek z tytułu samotnego wychowywania dziecka: 170,00 zł – miesięcznie. Warunek: 504,00 zł miesięcznie w przeliczeniu na członka rodziny. Jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka (becikowe ustawowe): 1.000 zł - wniosek do 3miesięcy po urodzeniu dziecka. Warunek: bez ograniczeń co do dochodu.

Gość Karoollka
Bo myslałam że niektore osoby mog ą mi pomóc ni myliła m się bo tylko nie ktore! I nie wstydze się chodzic z brzuchem dla mnie to dum a bo nosze tam dziec ko a nie worek kartofli!!!!!!

Gość a to ci dopiero
Bo myslałam że niektore osoby mog ą mi pomóc ni myliła m się bo tylko nie ktore! :D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D skoro myslałas ze niektóre to znaczy ze sie nie myliłas

powod do dumy-puscic sie w wieku 17 lat...wiesz co-powod do dumy bedziesz miec jesli jakims cudem wychowasz to dziecko na porzadnego czlowieka, ktory bedzie posiadal jakies umiejetnosci, poza rozmanzaniem sie, bo wybacz, ale to kazdy glupi potrafi-wiec nie ma tu powodu do dumy

Gość Karoollka
Dzi ękuje:)